All praise to Him . I'm happy today . Pray for my FUTURE please :"

30 December 2012

bufday awal ^_^




assalamualaikum (:
okehh. nieh last post untuk 2012 .

apa yang aku nak cerita , ekhh. sure macamMacam .
start daripada nie laa .
patotnya harini aku dah balik asrama dah . maklum lah pengawas ada kem kan .
sabar jehh la. nak buad macam mane . huu 3hari awal kottt !
adushhh . pengorbanan . ada hikmah kan :))
insyaAllah .

anyway aku tak balik semalam sebab , kakak-2 aku baru balik .
baru nak kumpul2 aku pulak kena balik ostel , fuhh . dahh lahh cuti nie tak dapat kumpul ramaiRamai , memang tak la kan lau dah sorang dekat BP , sorang dekat Shah Alam . hmm
lastLast semalam kakak aku pujok untuk balik Ahad . yeahh !
ingat xdek ape program lahh sangat , sekali amekk kau , tadi tepon budak budak nie,
program pack gilaa.. aduihh , imaIma !! ayokkk .
[cuakkk kott sebenarnyer nie. elak jumpa ust nazom jeh esok] huhuu.
tenangkan hati eahh . huhuu. HarapHarap xdek pape esok ! amiin :))

hahh ! tutup citer seramm aku tuhh . HAHA !
*seramm sangatt kan imaa :p
okehh ! tadi siang sambut bufday awal !

3januari kott , tapi memandangkan aku dekat asrama kan. nak wat macam mne , HAHA :D
elakk balik ostel nanti kena baling telor jehh lahh dengan budakBudak nie.. hoho !
makan KFC tadi , kek coklat n ade jugak nasi lemak ! :D
tapi aku tak makan lah FULL kott makan ayam seketul . yang besar aku amek . hee :))
dapat jugak makan strawberry sebiji yang ada dekat kek tuhh . hee , makan solo ^_^
jangan jeles ekh . *jakun kan akuh ! peduli ape . KESAH ? lalala XD





 nyumm nyumm nyumm ((:
doakan Saya ea . dah besar dahh . huuuu .
semoga lebih kuat menghadapi harihari yang akan datang .
amiin :]





 sayang mereka ketatKetat maa ^^
terima kasih mak , kak oni , aina :))




 jugaa , act , mak nampak macam mengandung lahh ! HAHA
kirim salam jehh lahh nak dapat adik baru . umur dah 47 dahh ((:




duduk santai cehhh ^^
same jehh  kan saiz kamii ((:
hehee :]]



abah tak pandang kamera. tuhh lah tengah khusyuk makan dok sebokk nak snap
memang TAK lahh kan nak pandang . HAHA ^^
TANPA BELIAU SIAPA LAH DAKU . *CEHHH ! :DD [ima merepekk. hihi]


okehh . last pic , nenek dan adikk ! 
hahah . masing-2 muka candite .btw comel kau dikk . 
lepas nie aku balik mesti kau rindu kan nak dengar aku bising-II dekat rumahh .
HAhaa . babaii dikk :pp [mangsa minta tolong >.<]




okehh . Alhamdulillah :DD
aku dikurniakan keluarga yang sempurna .
tanpa mereka sapelah kita kan , anyway Family didahulukan ^_^
lepas niehh aku balik ostel sure lahh rindu mereka kan .
sokkay . itu normal . dah nak tahun ke 5 imaa duduk asrama , takkan HOMESICK kott .
hahaha . tak lahh , cuma nak balik kali niehh , macam lain pulakk . kenape ekk ?? --"
hermm..



okehh . untuk yang membaca nieh ,
ana asiff jiddan ea , kalau tahun 2012 nieh banyak wat hal dekat kalian .
normal kalau aku usik terlebih , memang suka sakat .*HOBI XD
hehee .
pray for me yaa . wish luck untuk korang next year especially batch 96 .
sama-2 berjuang untuk SPM kita . our future kawann . jangan MAINmain tawww !
ingatkan diri sendiri jugakk . ^_^


ehehmmmehemmm !! 
okehh . untuk hang yang dok Tak sabo nak bace post nieh .
tataa~ akak *MANISS [: nak balik ostel dahh. Belaja rajinRajin (:
kurangkan online next year . F5 kena hard siket belajarnya .
jangan kecewakan ibu awak ek ADIK ! tc . 


semoga tahun 2013 dapat aku jalani dengan lebih tabah dan baiknya . insyaAllah .
assalamualaikum ^_^







Syukran Jazilan. Thanks for Reading

21 December 2012

8 days more .

uhukk uhukk !
assalamulaikum :'))


countdown countdown ! ayooo~ lagi lapan hari jee nak balik asrama lahh .
perasaan :: MALAS + EXCITED . haha ! :p
ntah pape ek aku nie , hari tuhh dia yang tak sabar nak balik hostel .
tup tup , gnie pulakk . -,- [pelik alimah nieh] HOHO !
bukann lahh , malas nak packing-II jehh . adooii .
rasa macam baru semalam jehh baru habes skola . then , dah naik balik . --"
lahaii . kejap jekk kan . ehm .




story siket kawan baru kau nieh . hahar .
kawan tuisyen sebenarnya . budak MRSM kat Pahang . lupe lah nme mrsm ape . hehe --"
Yasmin Salim . okeh , budak nieh sebenarnya aku pernah jumpa masa skola rndah .
tapi tak tegor lahh time tuhh , jumpa mase kuiz agama . lame dahh .
dah skola menengah baru jumpa balik .
huhu . kecohh jahh budaknya . tapi PANDAI ! ^_^
SEMUA orang bolehh masuk dengan dia nieh . huu , baguih-2.
last day sebenarnya ary nieh . minggu depan dah tak jumpa . huu , :(
chill kay ima ! :pp


question : Adakah anda sudah bersedia untuk menghadapi SPM ?
NO ANSWER WILL DISPLAY. ^_^

[gigit kuku kambing lahh jawabnyerrr. (((: ] HAHA !
*Oppsss ! kambing ada kuku kahh ?? -.-" lalalalala~ :DD


masuk jek tahun 2013 , bergelar lah aku calon SPM .
act , bukan aku sorang jekk . WAJIB untuk siapa yang lahir tahun 96.
hoho ! percaya atau tidak , tinggal one year jehh nak skola . yeyeee  ! ^^
lepas tuhh , masuk alam U pulak . hahaa . <--- tak sabar nampak . :p
apee laa, kakak-II aku kata zaman sekolah lah zaman paling best . ehm . =.="
rasanya lahh kan . dekat U kena idependent lebih sikit .
duit belanja pon kena pandai budget . kalau tak kena gaya bankrup lahh awak .
ehm . abah nak hantar aku pergi UNIMAS ??
kawan aku kata Jauh . ehm , aku pun PK gituu .
ntahh lahh , ikott hati nak fly pergi oversea *cehh ! tapi bila pkir balik ,
skola aku bukan senang nak FLY jauh-II nieh , kalau SBP o MRSM ada laa jugak peluang .
takpee lahh , yang penting SPM dulu , rezeki ada dekat mana-II KAN ?
 SELALU BERDOA dengan Penuh yakin ((:

* kita hanya merancang , Allah yang tentukan segalanya .
baik buruk pasti Ada Hikmahh ^_^


ahaa . aku rasa tahun nieh laa macam xdek nak prepare awal-II beli barang skola .
rilekk jehh aku . hahaa. watlek watpis kate orang . JYEAHHH ! :'DD
tkpe lahh . mals nk pkir dulu . hati tengah risau kott nak hadap tahun depan . ehmm -,-
mampukahh jadi exco terbaik ?? aduisshhh . *wish me Luck kayy (:
dengan biro-II form4 tahun depan major pindah . aikkk ! -;-
pening kepala nak cari biro sukan baruu . adikk-II . sabr jehh lahh aku nieh .

ahaaa ! before that , belum terlambat rasanya nak ucap
A BIG BIG CONGRATULATIONS to pelajar PMR yang dapat result cemerlang.
alhamdulillah (: especially to both of you ::
my beloved  sis ^_^

NUR AMIRA FATIHIN KAMAR
NURSYUKRINA NORRAHIM

TAHNIAH EKK ADIKK !
9A korang punya . next year turn kita pulakk .
doakan kite kayy ^^
*nanti balik ostel jumpa kita , a special present for a both of you ((:
tak jumpa kira burn lahh yekk . ekekeke :pp


ehm . citer sikit lah pasal Pmr taun nieh .
macam UPSR result turun , PMR pun turun jugak .
haishh , sistem permarkahan makin meningkat kahhh ?
fuhhh . mcam mane lah SPM nanti .
for sure , SMKAS tahun nie 15 orang je 9A . 25 orang 8A .
menurun okeh resultnya dari tahun lepas .
dengan 98% kelulusan mens ada yang failed . subjek apakah ?
dan budak yang xdek A langsung pun ada . fuhhhh . semangat .
kalau aku jadi batch tuhh , mesti aku sedihhh . huhuukk .
habis lahh ngamok ust Jamil .
okehh BUKAN nak bangga diri , batch aku better la .
dulu batch 96 smkas nie lahh dikata batch dajal oleh ust zainal . huhu .
nasib baik time PMR kiteorang tunjukkan yang terbaikk .
alhamdulillah . at least lulus semua . ((:

huhuu. takpe lahh dik , korang dah buadd yang terbaik kan .
at least tahun depan bagi pengajaran sikit dekat budak f2 yang sama "naik" tuu.
insyaALLAH , SPM korang sure cemerlang nanti . aamiin .
remember :
ALLAH TAK BAGI APA YANG KITA NAK ,
TAPI DIA BAGI APA YANG KITA PERLU . ^_^
ANYTHINGS HAPPENS HAS THE REASON .


okehh Saya dapat Gelaran baru lahh -;-"
nak tahuu apaa ?? ehm . takpayah lahh nanti korang gelak . :p
btw . ada sorang budakk nieh yang gelarkan aku g2 .
makk aihh~ serius . dia lahh orang first kate aku si Gengster . cett !
ape pun tak bolee . :pp
dekat sekolah , paling terok pun mak garang or Singa . huhukuhuk .
budak laki kay yang gelarkan . huh . sabar jehh lahh .
takpe-2 garang/gengster itu mulia . HAHA ! :DD
takdee lahh hang pa semua terjatuh hati dengan chekk kan ? *perasan kejap . kihkih :p

sebenarnya . nak elakkan diri daripada buadd dosa kering kalau cakap lembut2
dengan lelaki ajnabi yang sampai boleh menimbulkan shahwat .
nauzibillah ~ astagfirullahalazimm ...
dijauhkan lahh ekk . Takpe lahh aku macam nieh ,
nak lembut-II kita simpan jehh lahh khas untuk pemilik tulang rusuk kita yang kita pinjam nie (:
*cehh . jiwang ek ima . HAHA ! xdek lah . FAKTA oke .
daripada buat dosa mari cari pahala ! (=
ahaa ! teringat pulak kata-II ustaz azhar idrus .

PEREMPUAN YANG PLING GARANG ADALAH
PEREMMPUANG YANG PALING MANJA
SETELAH BERKAHWIN .

*senyum sekejapp . huhuhu ((:

OKEYY . LILI . MAAF EA (:
Gengster-II dalam hati ada IMAN lagi taw . haha . takpe .
lameLame hang biasalahh dengan chekk . lalala~ :p
doakan chekk macam KAKAK HELIZA ^_^
aamiin~



# muka GENGSTER kan ??? HAHA ! :pp
okehh . redha . uhuu (:


okehh lahh , penadd dah menaip . hihi
mane-2 terasa maaf taw . gurau Jah . :p
maa'a salamah . *tc .
assalamualaikum . :)












Syukran Jazilan. Thanks for Reading

14 December 2012

haloOo ! :)) assalamualaikum ^^
jawab ea tAk jawab dosa .cewh  ! :D HAHA !


ehm. semalam baru habis kelas addmath . woo ! senang Hati . hihi :D
mana taknya kalau dah 4hari berturutTurut ngadap nombor jeh ,
atas kepala pun boleh ade ''STAR" taw . *blinkblink . hehe
over ye ima ! takde lah gurauGurau jee :D

herm , pejamcelik2 tak sangka pulak lagi 15hari aku nak balik asrama dah .
aigoo~ cepatnya masa berlalu ! -;-"
29hb aku dah balik dah , then ready untuk jadi f5 !
fuhhh . macam tak percaya pulak . >.<
dah besa dah aku , 3Januari2013 genap 17 tahun . weeee~ :DD
*saje jek mentioned bufday . haha !makin besar makin banyak masalah orang kata .
kenapa ea ? aduuu . nak jadi budakbudak balik lahh ! :')))
ehemehemm . nampak sangat aku tak reti bersyukur ea . haha !
astagfiruallaalazim~ soBsoBsoB T_T"

okayy , untuk kawanKawan aku especially budak Smkas la ,
bila aku tanya mesti ramai yang study , pergi tuisyen , ada tutor , amboi !
seronok kan , kan ?
lumrah lahh tuhh . next year SPM kott , TAK sedar diri tak tahu lahh aku nak cakap ape .
hihihihi :D
cakap jangan sebarang cakap , karang balik hidung sendirik . huhu ^_^
ada pulak yang aku tanya kawan aku nieh , Tak Study langsung .
humble lah kan , mana ada orang nak ngaku Study , karang jadi RIAK pulak .
haishh . rasa tertipu pun ada jugakk bila orang yang rapat dengan kita ,
pun sanggup tipu kita , alasan taknak Bangga !
lahaii , aku tak pkir pun kau bangga la , aku tahu kau macam mana ,
kita kawan dah lama dah , even kita dah tak rapat sekarang ,
jangan lah buadd aku macam nieh . :((
penadd dherr kena tipu . huh .
betolBetol Master lahh lah sampai kau yang jadi Teacher sorang budak nie jugak .
hermm . ntahhh lahh . nothing to say anything .
*MAAF ! TERemo pulakk dekat sini .
fuhhhh . sabar duhai hati . hermm . -,-

okayy . watlek watpeace jehhh ^_^ HAHA !
apee lahh . herm , minggu depan last tuisyen .
Fizik pulakk , hoho . excited taww nak blajar fizik .
ehm , nak tawu tak tibaTiba Rasa nak pindah sekolah dekat Kluang jee .
reason  : nak rilex siket dari beban duduk hostel / nak tuisyen luar .
kakak aku dah siap tolong cakapkan dah dekat mak aku .
haha , betol betol serius ek aku . takpe lahh , kalau ada rezeki memang aku akan pindah .
huhu , takpe lahh . cari kawan baru pulak dekat Kluang , nanti senang lepas Spm ada geng Kluang .
yelaa , dah kalau kawan aku dekat segamat semua susah lah nak jumpa .
nak harap dyowg turun Kluang ? memang tak lah . pkir bnyak kali jugak ,
Jauh lahh kan , lagipun parents pun berat nak bagi keizinan .
tunggu KITA ada lesen jehh laa eakh , nanti leyh boleh pergi manemane jekk ! haha :)))


ahaa , someone . 12/12/2012 (:
tak sangka kau cucu Cik Limah  tuhh ea budakk !
nenek cina , so kau pun alaAla chinese lahh kan . :pp
hotstuff Kluang lahh katakan , banyak aku tahu pasal kau ea .
HAHA ! rumah tak jauh mane , boleh lahh nanti ronggengronggeng . hehe :))
btw . nice to meet you la . :DD


okehh lahh , penadd dah aku merepek dekat sini .
ada masa aku post lagi ea :)))
maaf dekat kawan aku nieh kalau kata2 aku pedas diatas tuhh .
nak kau tawu jeh , aku sayang kau deyy .
dah jauh , nak makin jauh . up to you lah ! hermm .
assalamualaikum ..  :))







Syukran Jazilan. Thanks for Reading

2 December 2012

cuti aku :')

heyaahhh ! :'))
assalamualaikum !!!


pehh..pehh..lama kan aku tak updated , act, aku rindu gilaa woo nak updated ,
tetapi sebab masalah teknikal kena lahh tahan jehh aku punya niat nieh . tehee ^_^''
ahaks ! pejam takcelik-celik , hee .. dah tiga minggu kan cuti .
sekarang pun dah masuk bulan baru . hayooo ! rasee kejapp sangat dherr . serius ! :'(

untuk pelajar tingkatan empat macam aku nieh , *and the others student .
ingat cuti kita bulan disember nieh meriahhh kaa ?? HOHO !! takde makna nya kan..kan .
kawan !!, next year SPM lahh . macam tak caya pulak aku nak masuk 17 tahun .
lagi *30HARI . hahak ! :'))) [countdown countdown !! ngeh .. ngeh .. ngeh ..]
ehmm . tapi bukan tuhh yang aku nak cakap tapi... cabaran tahun depan .
besar tangunggjawab kita taw ! *for our future friends :')))
harap kitaa buadd yang terbaikkk ye . insyaAllah . :'DD

ye , aku dah start Tuisyen dahh . mengisi masa lapang dekat rumah nie .
untuk subjek KIMIA , ADDMATH , FIZIK . *biologi cancel .
sebab cikgu yang mengajarnya tiada . ehm . yang ngajar act , cikgu-II cemerlang .
herm , sumpahh ! aku jeles tengokk kawan kawan aku yang belajar dekat SBP . hahak .
nak tahu kenaapa tak ??

* dyowg dapat cikgu best !
*belajar pakai modul senang faham !
*homework masa cuti banyak gila !
*lebih terdedah dengan soalan-II SPM ! 

BANYAK lagi nak list , tapi takpe lahh . huhur .
 ehm . aku tahu belajar dekat manaMana same jekk kan , yang penting usaha n niat kita tuhh kena betol .
aku bukan nak cakap guru di smka tak best , herm . mybe salah pelajar yang kurang hendak bertanya dan lambat pick up bila cikgu ngajar . so . tade paham . tade lah ilmu dapat kan . soBsobsoB T_T''
ingat ! tahun depan mesti kena betolbetol paham , esp SUBJEK SAINS tuuh . :")
alimah boleh kan ? yeahhh !! :'DD


EHM .  nak tahutak nak tahutak , aku dah tahu kelas aku tahun depan .
5/2 bukan kelas aku . sedihhh ! sebab tahun nieh tibaTiba dia ubah sistem pengambilan student 5/2 .
PEHH ! tak aci tak aci !! yelaa , dah kalau dia amek pelajar perempuan only 14 jee . boy 14 jugak !
before nieh , dia amek ikod ranking exam . student yang ranking 25 terawal . kalau ekod ranking , dah pas dahh . tapi apakan daya , dalam ranking tuhh ramai GIRLS SMKAS nie yang Pintar !
terpaksa lah kena kurangkan , budakk Boys yang lebih lebih diaa amek .
padahal lau ekod ranking 25 tuhh ada lahh dalam 5-6 orang jeh budak lakinya .
haisshhh . sabar gilaa !! :'((
tapi ustad kata mybe ada perubahan . aku harap sangat !!
bukan tak nak mausk 5/4 tapi suasana nya lain dherr . aku dapat bayangkan ,
kalau 5/2 belajarnya lebih serius , 5/4 mesti nanti aku huahua lagi . aku taknak cm tuhh ! :(
lagiponn , kalau parents aku tahu aku kelas 5/4 mesti dyowg sedih . yelaa , PMR dah la terokk , kelas next year pun macam yes tak yes jeh nak cemerlang SPM .
adoyyy ! sebenarnya KEJAYAAN bukan ikod kelas kan , TAPI ,
tuhh salah satu faktor , SUASANA BELAJAR . kan kan ?? :))
kalau masuk kelas yang student pandai mesti semangat nak Fight TINGGI !
kalau kita kelas yang biasa, rasa nak belajar macam biasabiasa jehh . tuhh yang tak syiokk tuhh . huhu .
tapi , aku tahu apa yang dirancang segalanya telah ditentukan Allah s.w.t .
yang ditetapkan mesti ada hikmah disebaliknya  :'))))

# secret :  aku sampai mimpi 2-3 kali taww pasal kelas next year , tido tak lena gilaa . risau agaknya . teringat pulak masa aku nak exam FIZIK . 2-3 AKU terjaga coz risau sangat . ehm , aku kalau dah risau macam tuhh laa . sekarang kalau tido , dengar vibrate fon pun dah terjaga . fuhhh ~ sejak bila ntah aku tak tahu , kadang-II 4.00 - 5.00 Pagi tuhh aku senang terjaga ! tuuu tandanya ape ?? --" ehmm . ALLAH suruh aku lebih rapat dengan dia tu , Qiam qiam !! :)) insyaAllah aku buatt . alhamdulillah . n SOLAT DUHA korang amalkan ye . murah rezeki nanti :))))  

[*kata secret tapi cerita . hahar . wekkk ! :pp]



ehmm  . cerita pasal kawan laa ,  hAHak !! :'DD
aku rindu lahh kawanKAWAN aku niehh , esp. budak sebelah katil aku tuhh la , yelaa selalu tido berteman ,  sekarang tido sorangSorang,, kan lain tuu . hehe . takde laa . aku rindu dekat semua budakBudak nie .

*rindu perangai BUDAKbudak tadika dorm aku
(farina/piqa)
*rindu budak yang cool je, tapi bila dia dah start cita kecohh
(faalihah / izzatty)
*rindu gelak budak yang galakk nieh tapi sopan gilaa
 (iis/echa)
*rindu budak yang dah jAUhh tuhh tapi still ingat smka ! yeahhh !
(aina shareena)
*rindu budak yang lambat pick up , orang cita dah sampai Z , dia baru A . a.k.a Blurr !
 tapi diaa pandaii tawww . TOP 15 dalam batch :)
 (nailah)
*rindu NENDA tersayang AKU !! aksi muka banyak pattern .
 (qistina)
*rindu PUTERI yang gilaa sporting , nampak ganas tapi dalam hati ada taman .
(ainul)
*rindu budakk yang comel,chubby,comot niehh ! haha~ segala "C" Aku bagi kau ;))
 (pa'a)
*rindu budak kuat makan nieh , selalu share cita dengan aku . bestt beb kawan ngn kau . haha !
(mimie)
*rindu budak yang nampak pendiam jehh , tapi diamdiam dia ubi berisi .
(atiqah)
*rindu KAZEN TERSAYANG aku niehh , ifa see ? aku dahh mention name kau nie . hehe
(iffah hanani)
*rindu dekat adik ipar aku nieh , suka nyanyi . suara merdu~~ :'pp
(maisarah)

okehh ! ramai lagi nak mention , kalau boleh satu betch ! tapii. kang korang taknak baca pulak .
lagi beberapa hari jehh nak jumpa korang kan , takpe . aku sabar ehh . hehe .
dahdah , SORRY yee kalau aku sombong dengan korang , iyeelahh .
mana tahu tak CONTACT korang langsung cuti nieh , JARANG text/call ke ,
sorry sangatsangat . bukan taknak text , tapi kalau korang yang text aku mesti aku reply .
aku malas je nak start dulu . hehe . kalau rindu betolbetol mesti aku carikk korang . sabar ehh . :")

okehokehh . banyak pulakk dah aku taip . huhu .
nanti ada masa lagi aku updated yeaa ! jangan rindu aku . tehee . *perasan ea ima . 
till here then.
assalamualaikum . :))










Syukran Jazilan. Thanks for Reading

15 November 2012

Mukhayam Tarbiyah Kepimpinan 2012

assalamulaikum  ((:



Ahaa !. seperti yang dijanjikan , post kali ni aku nak cerita sedikit pengalaman aku dan sahabat aku yang lain di Kem Naqibah nie yang diadakan di Kem RimbaRia Suara Hutan , Sg.Congkak , Hulu Langat , Selangor .  Kem ini diadakan selama empat hari tiga malam . Dianjurkan oleh pihak BADAR Smka Segamat khusus untuk para naqibah tahun hadapan , insyaAllah . alhamdulillah , kem itu berjaya dihabiskn dengan jayanya . dan banyak perubahan yang berlaku dekat diri ku yang lemah ni setelah mengikuti kem ini .


okayy-II nak citer siket ni, ape yang kiteorang buadd dekat sana ea . kiteorang bertolak dari smka jam 2.30 petang sampai disana , dalam area pukul 7.30 malam tuh . jalan memang sesak lahh kan , dengan hujan lebat tuhh , tapi alhamdulillah sampai jugak dekat kem tuhh . masa mulaMula sampai , kiteorang jamak taqdim dulu maghrib dan isya , lepas tuhh makan malam . Woaa ! nak tahu hidangan pertama kami lauk sardin dan sayur campur . Sodaappp maa ! ((: walaupun lauk tuhh jekk , kami bersyukur coz ramai lagi orang yang tak dapat makan macam kiteorang taw . yang nak dikatakan sedapnyer sebab makan dalam Talam ramaiRamai . first time pergi kem makan dalam talam . tuhh yang best , ukhwah-II ! tehee ^^  okayy , lepas tuhh Taklimat macam biasa oleh fasillitator yang baikBaik sangat yang di gelar abi,umi, abg long , kak long , abg ngah , kak ngah , abg chik ehh ! lupa pulak , mak ngah pun ade :)) . huhu . sesuai lahh dengan kem kiteorang nieh . Naqibah dalam Usrah . USRAH tu kan keluarga , so dekat sana dah macam family dahh . sampai sekarang still contact mereka lagi dengan Group yang dibuat oleh Abg.Ngah ((:


ehmm . okayy Hari kedua , macam biasa lahh qiam , kuliah subuh oleh abi , dan siang tuh sesi ta'aruf . hoho ! kami diberi enam kumpulan . tiga lelaki , tiga perempuan . kumpulan aku sorang jehh form6 . kak Siti ! huhu , yee , nama Group aku Khadijah . macam macam nama kumpulan time tuhh , sallehuddin al ayubi , imam nawawi , abu bakar , rabiatul adawiyah dan ..... aku lupa pulakk nama group tuhh ! alamakkk ! Ehm , takpe-2 . yang penting group tuhh terbaik lahh . lepas kenalkan diri tuhh , kena bangun sorangSorang cakap ape yang kita suka , apa yang kita tak suka dan matlamat hidup . dan satu benda yang paling aku tak boleh terima , TAK SANGKA pulak ada sorang hamba Allah ni, nak memerli aku . pehh ! tahu laa kau bagus sangat . tapi serius ayat aku tu pun aku perli dia . agak dia terasa kodd tuhh 'BANG' aku balik . HAHA ! apa pun tak boleh XD tapi tak kesahh lahh , yang penting tahun depan okayy je . Jangan Ingat aku nak jadi Kuli Kau ea Budakk ! nak settle hal sukan jumpa aku sendiri . huhu . :b hahh ! nak dijadikan cerita tuhh , kiteorang kena tangkap Itik , aduduu . freeFree jehh kena kejar dengan PakCikk Tukang Kebun Kem tuhh , haha , lawak lahh . Abang Long lahh suruh tangkap itik dengan ayam . kan dah kena mara . >.<" ehmm . lepas tuhh mandi sungai . dengan umi ! wahhh , seronok betol kan kiteorang . haha , dah habes main air tuhh , kena makan n solat zuhur dalam keadaan basah ! sugguh tak selesa , tapi , itulah cara mereka tarbiyah kiteorang . alhamdulillah okayy je .. bak kata KAK LONG : "kita dalam Kem , kalau tak dipaksa, tak didesak , takde tekanan , bukan kem namenya . nak yang takde semua tuh pegi kem 5bintang sana" ehmmm , petang tuhh ada sesi mengenali diri , Abg Chikk suruh lukis haiwan apa yang berkaitan dengan diri kita . macam macam jenis haiwan , yang lukis batu , pokok pelam , jeti , mak garang minum air kelapa pun ada ,haha !!   nak tahu aku lukis ape ? ehmm . mulaMula lukis singa taw , tapi hodoh sangat singa tu , last last lukis meow yang comel tuhh . hihi . memang aku GARANG macam singa , tapi hati PENUH DENGAN KASIH SAYANG macam kucing taww taww ^^ . act, bukan garang maksud disini , mybe tegas kott . ye aku tegas sedikit bab bab keja nie . hoho . tak pelik lahh kalau ada budak laki gelar aku . huhu . malam tuhh ada sesi kuliah jeh dari abi dan muhasabah diri oleh kak long . nak dijadikan cerita , malam tuh semua kena marah dengan kak long sebab tak ikot arahan , ada ke patot kiteorang yang makan tapi suruh umi yang lap meja , tak jemput fasi makan , tak tolong hidangkan , amboii . mem besar kan ! kata satu keluarga , uhm lepas tuhh baru di 'basuh' kan sampai nangis nangis , n lakonan Terbaikk abang ngah lahh paling menjadi , siap terjun sungai dan merajuk sampai taknak balik lepas kiteorang pujuk , dah bawak pergi tempat berteduh pun still boleh lari lagi . ayat paling aku ingat lah "takpe la , mati biar lah mati dekat sini" . nak tahu kenapa abg ngah terjun sungai , sebabnya dia kata salah dia sebab tak didik kiteorang , malam tuhh penghulu , penghuluwati semua kena marah , padahal diri sendiri yang salah . serius malam tuhh lambat gilaa kiteorang bertindak . hoho ! apee lahh kan , nasib lahh . tapi after di 'basuh' dengan kak long dan abi , keesokkannya kiteorang okayy dahh . alhamdulillah . tak susah sebenarnya nak didik pelajar smka nie . hihi (:   kiteorang berkeadaan basah macam tuhh sampai ke malam taw , sejuk tak sejuk rasa jehh . dah malam tuhh baru lahh boleh rest siket . huhu . tidur pukul 12.30 . takde lahh lewat kan . haha .



nie abg ngah :))

hari ketiga . Jyeahhh ! hari yang dinanti nantikan . Jungle Trekking . sebelum jungle trekking tuhh , abg yang jadi pandu arah tuh beri taklimat dekat kiteorang , serius dye garang lahh jugak , tapi betol lah apa dia cakap . bab nya kiteorang degil terima lah padahnya . sepanjang perjalanan tuh , Abi suruh kiteorang fikir kebesaran Allah yang ada dekat sekeliling kita , dan rasa bersyukur dengan nikmat yang diberi . hem , serus lahh , takde lah adventure sangat jungle trekking niee , setakat kena gigit dengan pcat 2/3 ekor dekat kaki , tak pelik lahh . HAHA ! n naik bukit yang tinggi gilaa plus licin . time nie lahh nak tengok kerjasama kiteorang . pas tuhh dia bagi masa satu jam mandi dekat air terjun . wahhh ! seronok tau time tuhh , kak long belanja ais krim lagi . ((: main ZUUSSZ TANG dalam air lagi , n menyelam paling lama . huhu . balik daripada jungle trekking tuhh , nak dijadikan cerita ada seorang sahabat kami dari kalangan muslimin Pengsan tetiba . bila tanya dia , dia kata sedar-2 dah dekat surau . n Kak Ngah pun pengsan . woahh ! terkejut taww . mana takk nyer , tengok okayy jeh tadi , tetiba pengsan . sapa tak cuak . ehm , masa tuhh dapat lahh tengok proses perubatan tradisional mengeluarkan benda halus dalam badan oleh Abi . tak sangka aku sorang je f4 yang dekat sebelah kak ngah time tuhh , abi kata kalau tak kuat duduk tepi . hehe . kira kuat lahh aku nie ek , alhamdulillah takde pape . apa yang datang semua daripada Allah taala , :)) hahh ! petang tuhh dia bagi rest dekat bilik dalam 2jam , ready untuk program malam pulak . ehmm . lepas maghrib tuhh ada sesi ceramah daripada Imam Muda Nazrul . sempoi habis lahh . best jugak dengan ceramah dia yang sempoi tuhh . ada satu soalan yang ditanya oleh seorang budak nie , 'macam macam ustad bole berjumpa dengan isteri ustad nie ?' ustad cakap ' dulu , isteri dia lah orang yang paling benci ustad , tapi bila dah jodoh tak kemana kan ' so , kesimpulannya , Jangan Benci orang tuhh lebihLebih sangat , karang dah jadi laku kamuu baru tahuu . Yupp ! TERKENA dekat aku sendiri , aku tkde lahh benci dekat dia nie , tapi Geram yang Amat dekat diaa nie . Perangai kau sumpah buat aku sakit hati dengan kau taww ! ntah lahh , dijauhkan lahh jodoh kita eaa . Aamiinn !! :))  nak tahu takk malam tuhh Night Walk . ramai kodd budak perempuan yang tak berani , al maklum lahh kan gelapp kott . hati perempuan pun emmang lembut . tak pelik lahh . alhamdulillah aku berjaya lalu rintangan yang getir tuhh dengan Ainul Izzah . Serius kuat gila dia pegang tangan aku , budak laki dia lepaskan sorang demi sorang , perempuan berdua . ehm , sepanjang perjalanan tuh ada lah dalam TIGA POCONG , SATU LEMBAGA HITAM , SATU NENEK TUA . huhu . siap sorang pocong nie lompat-II sebelah lagi , aduuhh . takott jugakk . tapi hati dah berserah jehh time tuhh . okayy jee ((: lepas harungi saat tuhh , tengok muka perserta lain , haha ! macamMacam rupaa . kelakar pun ada bila tengok . then balik tempat macam biasa , then ada aktiviti lain . iaitu berdiri atas telur . huhu . FOKUS !! :)) insyaAllah tak pecah pun telur tuhh . then , dengan kisah Dari abg long pasal dua orang anak bunian yang comel sampai 12.30 lebih , balik bilik dan tidur .


hari terakhir , kiteorang kena terjun sungai pulak sorang demi sorang . nak tunjuk keyakinan diri dan keberanian . alhamdulillah masih selamat lagi . hihi , n main tarik tali antara kumpulan . n motifnya tolak ansur . huhu , menguji minda betol tapi so far so good lahh . lepas tuhh majlis penutupan maa . pehh ! sedih sebenarnya nak tinggalkan abi,umi, bang long , kak long , bang ngah , kak ngah , mak ngah , abg chikk . sungguh rinduu mereka sangatSangat !! :))) sempat jugakk lah bergambar dengan mereka semua sebelum berpisah . semoga apa yang aku belajar disana dijadikan manfaat pada aku dan sahabat yang lain dalam menunaikan amanah mu Ya Rabbi . insyaAllah . amiin . :))



okehh . semoga ukhwah antara kami terus terjalin hingga akhir hayat .
insyaAllah :))
assalamualaikum ^__^ .v 






Syukran Jazilan. Thanks for Reading

14 November 2012

9 november...

assalmualaikum :)
salam hijrah ^^

lamee sudaa tak mengupdated . okehh . sebelum tuhh aku nak story masa hari terakhir aku di smkas untuk tahun nieh .ia itu pada 9november2012 .bersamaan Birthday kawan baik akuh nie . Nurfarina Syafiqah bt Abd Razak (: genap sudaa usianya 16 tahun . dah beso ea kau kawann ! semoga happy selalu n success dunia dan diakhirat ^_^


untuk pengetahuan korang , tahun nieh sangat lah sekejap... tahu tahu dah cuti akhir tahun dah. tak sangka aku, pejam celik pejam celik dah habes sekolah dah . okeh , dekat sekolah tahun nieh lepas exam xdek la free macam tahun Tahun lepas . sumpah busy ! huhu . kelas tambahan pun still ada lagi untuk menghabiskn syllabus . majlisMajlis rasmi yang aku dan MPM kena conduct pon kena buat betol betol hari kiteorang habis exam Addmath . pehh ! memang lahh kan , penad memang penadd . tapi apa kan daya kan , dah tanggunjawab kami , ikhlas . insyaAllah (: herm , serius relations aku dengan kawan Kawan baik aku pun berubah sejak habes exam nieh . sedih taw kadangkadang bila tengok dyowg dengan hal dyowg sendiri , aku dengan hal aku . pehh ! rasa macam dipinggirkan pun ada . hoho . tapi salah akuh jugak kott , sape suruh busy sangat kan ima . padan muka XD ! huhu .

ehh ! korang . AKU SAYANG KORANG SANGAT-SANGAT taw .

ahaa ! sebelum aku holiday macam biasa , aku kena pergi kem taw . kem naqibah . khusus untuk budak badar dan para naqibah next year . NAQIBAH ? tahu tak apee ? ehm , naqibah tuhh sebenarnye pemimpin . yupp ! pemimpin kepada adikadik kita dan sahabat sahabat kita . tapi kalau naqibah nie khusus dalam USRAH lah . setiap usrah mesti ada sorang Naqibah , baru adanya usrah tuh . untuk tahun depan , para naqibah sudah diinterview dah , tak main dah main petik petik nama jehh , semua pakai temuduga , setelah ditapis tapis , sesiapa yang tertinggi markahnya , insyaALLAH naqibah lah tahun hadapan . alhamdulillah aku  dapat mengikuti temuduga tuh dengan baik (:

okehh . Mukhyam Tarbiyah Kepimpinan Diadakan di Sungai Congkak , Selangor .
9-12 November 2012 .
serius aku teringin sangat nak pergi kem tuhh , tapi tak dapat pun mula mula , lastLAST dah minggu akhir tuhh , baru aku diberitahu dapat pergi ganti kawan aku nieh . hoho . alhamdulillah (:
aku berharap sangat aku dapat banyak ilmu yang boleh dimanfaatkan dan jadi lebih baik . insyaAllah .
nantikan apa yang berlaku di kem itu pada post akan datang :)

maa'a salamah ^__^
assalamualaikum . 

Syukran Jazilan. Thanks for Reading

28 October 2012

macamMacam ^^

assalamualaikum .
halOoo ^__^.v


lama pula rasenyer aku tak updated niehh kan . huhu . busyBusy . ^^
alMaklum lahh exam LastYear tak habes lagi nee . fuhh~ Pray for me yaa ! :))

okayy . Salam AidilAdha aku ucapkan .
rasenya belum terlambat lagi kan . (:
semoga kekal terus amalan yang dilakukan dan mengambil iktibar ape yang telah berlaku .
insyaAllah .

ehmm .
nak tahu takk , sekarang aku sudah pakai Henfon baru maa.
CORBY II . takde lahh secanggih korang kan . i know it :p
ehm , bukan niat nak makked lahh , tapi nak share jehh .
fon lama yang aku guna tuhh tak sampai setahun pun , hilang dherr .
akibat orang yang tak bertangunggjawab mengambil begtangan mak aku , henfon aku hilang sekali .
sabar jehh lahh .

err.. okayy ! semalam keluar bandar dengan Kazen akuhh nie .
5jam dekat bandar berr ! huhu .
semua untuk karnival asrama ..
tuhh un ade barang tak cukup lagi.. adoii , risau akuhh !
doakan aku dapat wat yg terbaik ek ^^

one more thing ! exam aku tak habes lagi.
aku takut sebenarnyer .untuk paper killer semua lepas nie..
study tak hebes ag . adoii imaaa !! :(
doakan eaa .


okayy lahh . post kali niee tuhh jehh ^^
untuk FS cepat sembuhh !
sabar ea dengan dugaan Allah (:
assalamualaikum.


Syukran Jazilan. Thanks for Reading

14 October 2012

final exam (:

heyy.
assalamualaikum .

sekarang mood FINAL EXAM .
yee ! aku mula 2oktober yang lepas dan tamat pada 1 november nanti .
sangat lah lame bukan , tapi takpe lahh . demi the future ^^,

nak citer minggu lepas baru habes 5 paper . yee !
Bahasa ARAB kill me beb , ntah la. harap-IInya lulus la. uzh kata blaja arab niat nak tahu ilmu al-quran bukan exam . huhu , insyaAllah ..
tapi apakan daya,, Bab nak ngafal-2 karangan tuhh yang kurang rajen siket . sabo jehh la .
BM,BI,BA,QS n SYARIAH <----[sbjek feveret] hee , dah habes ,
minggu nie dan seterusnya , sume sbjek buatt aku tak tido malam .
doakan aku ea. sihat walafiat .
aku tengok minggu lepas ramai kawan aku yg demam , kesian diaorang .
kawan dorm aku jeh dah 2orang . jangan terjangkit sudaa laa .

n . one more thing aku rase aku dah jage sorang kawan baik aku nie masa dia demam .
rasa macam dah jadi dokter . tehee ^^,
berangan ea ima .!
takpe laa. tuhh CitaCita aku, harapan parents aku. harapnya tercapai lahh .
amiin .

erhm . ape ea ??
citer pasal kawan kejap .
aku takpaham sebenarnya dengan Dua Orang kawan aku nieh .
macam-2 lahh korang , aku doakan korang BaikBaik ea.
terjalin semula hubungan persahabatan tuhh ^^,
amiin (':


sekarang musim peperiksaan .
sume mestu penuh dengan Pressure kan ,
yang penting korang jaga kesihatan baikbaik ea ,
[ untuk 'adek akak' cepat sembuh ea .suruh makan ubat taknak , degil ! :p ]

yang penting dekatkan diri dengan Allah yang lebih penting.
pray for me to be 5/2 student 2013..
amiin .
kbaii , assalamulaikum (:




*aku SANGAT rindu Kawan Baik aku yang dulu taw . (": credit to : NFSAR .

Syukran Jazilan. Thanks for Reading

16 September 2012

macamMacam Hal laa o_O

Hyee ^^ !
assalamualaikum (:


Lama sudah tidak mengupdated kan , bukan malas tapi Busy ooooehhhh~ HAHA ! busy la sangat kan alimah nie , ehm . sebenarnya dari semalam aku nak updated , tapi semalam satu hari aku dekat Batu Pahat , jadi tiada masa la , Homework sure banyak beb , NOTA BIOLOGI paling banyak . ayoo~ jujur lahh sekarang aku rasa kurang minat dah sama subjek itu , sebab ?? tak tahu arh . susah kodd . ehm , tapi tak bole kata tak suka , nak jadi dokter subjek ue kena kuat mekk , ehm . sekarang kerja sekolah aku , semua aku tak usik lagi . sebok siapkan kerja sidang . huhu . adoiyyy ! takpe la. yang penting Sidang punya tuhh dah siap , baru jeh selesai tadi . sat lagi start lah aku membusykan diri dengan Homework-II yang setia menanti~ *cehhh . (=

ehm , okayy nak story siket pasal sekolah lah , sekarang f4 dah conduct skolah tuh , HOHO ! aku ? for sure lah makin busy sikit . nak buat macam mana kan , tangunggjawab dherr . nak taknak kena buat . EXCO SUKAN ? sesuai ke dengan aku nieh ? ehm . aku pun tak tahu lahh . setakat Atlit sekolah jeh ponn , huhu , layak erkk ? --' mybe dah ditakdirkan aku pegang jawatan tuh . so, Redha jehh la . (: insyaAllah aku buat yang terbaik . partner aku dengan ____? hoho ! malas aku nak mentioned nama dia, semua orang tahu dia tuh suka membusykan diri dia walaupun tak seberapa busy , aku pun tak tahu nak cakap macam mana, jangan Haruk sukan tahun depan dah arh , memang siap arh ! asyek nak bertekak jeh weyhh dengan dia. aduihh , sabor jeh la imaaa ~ :( ade kawan aku dapat partner yang langsung tak leyh tegor . huu , kesiann dia . takpe la. ade hikmah la tuhh . harapnyer tahun depan Okayy-2 jehh lahh ek . hopefully ~ (=

erkk , aku rasa sekarang aku jarang dah bersua dengan kau ? aku sibuk sangat kehh ? ehm . sedih ... SURE lahh , ntah arh .. tak tahu sampai bila nak jadi macam nieh , tengok je la pengakhiran nya macam mana . penat dah aku SORANG je macam nie , kau ?? --' ntah la.. aku bukan kawan yang baik kott untuk kau . takpe la , doa aku selalu "semoga Persahabatan kita berpanjangan" . amiin .





Final Exam tak lame jeh lagi . Pray for me yaa ! (:
untuk kawan aku yang skola SBP , soalan korang Selaras kan , Gud luckk !
korang kan pandai , boleh punya ! insyaAllah .
samaSama success ea (:

till here then.
babaii ^_^ , 




Syukran Jazilan. Thanks for Reading

2 September 2012

aku nak KITA yang dulu taw :'(

assalamualaikum  .



Usai solat isya' dan tahajud tadi dikala jam 3 pagi tetiba aku teringat dekat kau lah . Nak tahu tak aku Rindu sangat kita yang dulu taw . selalu kongsi cerita , selalu 'texting' , lau balik prep mesti Kita yang riuhkan dorm tuh ,  sebelum tidur malam mesti kita borakBorak dulu . tapi sekarang , semua dah berbeza . sangat ! aku sedih kekadang bila aku kenangkan hal ini . aku tak tahu salah siapa dalam hal ini . semua berubah lepas aku cerita pasal 'benda' tuhh dekat kau , kau marah aku kehh dikk pasal aku cerita benda tuhh ? hurm . ntah la . perasaan aku je kot . manusia kan , macamMacam lahh dia nak rasa . huhu

aku minta maaf ea kalau ada teguran aku yang menyakitkan kau , aku pun ada buat salah kan tapi nak nasihat-II orang , apa lah Alimah ni kan . tapi aku tahu , selagi orang nasihat kita Allah sayang dia tau . plis lah tegur aku kalau aku buat silap . aku dengar kau Takot dengan aku ? herm , siapa aku kau nak takot . aku bukan tuhan taw ! aku manusia biasa jeh . still Alimah yang dulu , aku tak nak sebab kau takot dengan akuh , kau terus berubah macam ni . aku garang sangat ke ?? Ya Rabbi , sorry sangat-II kalau aku TERmacam tuh .
aku pelik jugak , kenapa dengan aku kau tak boleh nak open jeh , dengan 'pengawas lain' boleh kau cerita semua , malah lebih rapat lagi . ye ! aku bukan kawan yang baik kan , tak memahami kau . :(

Kalau aku YANG SILAP dalam hal ni , aku minta maaf banyakBanyak . aku nak KITA yang dulu . aku nak sangat , buatnyer tahun depan kita lain kelas or lain dorm aku yakin KITA pasti akan lagi jauh . aku taknak ! tak sanggup weyh hilang kawan rapat cuma pasal hal kecik je . ehm . okayy . aku harap sangat kau baca benda nie . once again . minta Maaf banyak-II kawan . :'(


 Dear God the only thing I ask of you 
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
[ lirik lagu yang pernah kau sent dekat aku , dalam maksudnya ,  
thanks taw (': sekarang aku nak bagi dekat kau pulak lah . okayy . ]

Syukran Jazilan. Thanks for Reading

1 September 2012

Sambutan Hari Kemerdekaan Raya ! (:

eit. assalamualaikum .
Selamat Hari Merdeka !! :'D

rasenyer belom lambat lagi kan untuk ucap selamat hari merdeka , hehe . okehh . minggu nie aku balik rumah taw ! ust bagi cuti . hehe . untung la . form5 dan form3 semua tak balik . haishh . naseb lahh ea , dah nak exam ! berkorban . huhu . tahun depan turn Kami pula . (=

actually , aku mahu cerita sambutan disekolah aku . fuhh ! memang sangat Meriah lahh . walaupun bakal Exco tahun hadapan [ pengawas tingkatan4 ] baru tahu petang rabu tuh , majlis tuhh kiteorang yang kena conduct . fuyoo . masingMasing memang rasa  takodd la , coz nie Majlis First kiteorang , takot jeh tak meriah . tapi alhamdulillah . Majlis berjalan dengan lancar . (: petang khamis tuhh kami setting dewan , siap ngacam ketupat lagi untuk meriah kan dewan . budak laki yang nganyam . Hahar ! malu jehh kan , budak perempuan tak reti nganyam , tapi bukan tak reti , saje jeh taknak tunjuk bakat (*cover-II) . hihi :D .

nak tahu tak makan ape malam tuhh ?? huhu . untuk majlis hari raya makan sate , sorang 5 batang , ade lemang semua weyh , lodeh , rendang , sambal kacang n mee goreng . kiteorang pengawas f4 nie dah sibuk-II agihkan makanan , tekak nak makan pun memang dah tak sedap kan . maklum lah dah penadd layan orang je . HAHA ! tapi memang Best . :D malam tuhh , ade Countdown sekali untuk sambutan Kemerdekaan . tahu tak , sorang pelajar dapat makan KFC Snack Plate . amboii . mewah kan . aku rasa sepanjang aku sekolah situ , tahun nieh paling meriah . for sure makanan memang banyak lebih . ape lagi , rezeki kiteorang lah kan yang pngws nie , sorang 2-3 kotak makan . HAHA ! :)) seronokk .

dalam area 12.25 , majlis selesai  . lepas kiteorang kemas-II dewan , pukol 1.30 tuhh kiteorang pun balik lahh  asrama . pehh ! memang penadd , tapi sangat seronok laa . dengan teletah kawan-II aku yang yang spoting , yang nampak alim pun terus keluar trejalnyer . HAHA ! ape pun tak bolee kan , biase lahh kan kalay dah kerha dalam satu organisasi semua mesti open minded kan . Jadi , aku berharap tahun depan Okayy-II jeh . aamiin (: . Kita bolee buat yang terbaik kan kawan ? insyaAllah .





okehh . next story ,
Rabu petang aku baru tahu Mak aku akan operate pada pagi Khamis tuhh .
act , aku memang sedih lah , coz tak dapat balik khamis petang tuhh coz ade Majlis yang terpaksa aku dan kawan-II aku conduct . majlis besar , tak kan nak tinggal jeh kan .
so, berdoa jeh lahh dari Jauh . harapnya tidak ade yang terok berlaku .
ehm . pagi khamis tuhh , keadaan aku memang sangat tak Ceria . huhu .
 aku diserang batuk dan selsema yang teruk 2-3 hari tuhh , nasib tak demam .
siap waktu Syis tuhh , Ust. Hadi beberapa kali mention nama aku dan tanya kenapa aku muram jeh, ade masalah ke Alimah ? . aku diam jehh . huhu . mybe aku teringatkan Mak aku kott yang pagi tuhh nak operate , salah satu faktorkan . minta maaf ea ust ! ust memang bole paham kan anak murid dia yang ade masalah or not . memang pagi tuhh aku lain laa . hoho !






doa dari anakmu Alimah :
semoga Emakk cepat sembuh dan sihat selalu (:
aamiin ~






Syukran Jazilan. Thanks for Reading

26 August 2012

selamat hari raya kelapan . he.he.he


hyee ! ^__^.v
assalamualaikum .






okehh. pejam celik , pejam celik . hari ni sudah hari raya kelapan .
lahaii~ cepat betol masa berlalu kan . hem , rasa macam baru semalam jehh habis puasa , hehe .
ouhh ! yeahh , sudah masuk pengakhiran bulan OGOS . a.k.a Bulan Kemerdekaan . Huhu. (:
aku tak nak kesah pun pasal tuhh , -,-" yang aku "worrried" sangat ....
lagi dua bulan lebih jehh nak habis Sekolah nieh .
(patotnyer happy lahh kan coz tak payah nak hadap rutin harian kita ,
 tapi bukan untuk form 4 tahun nieh )

kami bakal ......
CANDIDATE SPM 2013 .
*cuakk dherr . woOoo~ hoho ! (o_O) "

oke . rilex-II . TERUSKAN USAHA ea ALIMAH ! (:
next year becoming 5/2 insyaAllah . aamiin !! :D




hari nieh dah nak balik sekolah semula . aku pun tak tahu hujung minggu nie aku balik rumah ke tak , cuti 3 hari , sekolah aku nieh selalunyer cuti , tapi tak tahu lahh kalau tak cuti . terpaksa lahh duduk dekat hostel yang sangat 'horror' tuhh . haha ! biar jehh lah kan . kiteorang kan KUATT ! lahh sangat~ :b hee .
err . aku rasa lepas nieh dah tak jalan mana lagi , penadd dah jalan beraya !
okehh , COLLECTION untuk tahun nieh sangat lumayan okayy . aku tahu tak sebanyak korang . haha , tapi aku rasa dalam 16 tahun 8bulan aku hidup dekat dunia nieh tahun nie paling banyak . weee~ :))
makin besar makin banyak ! untung kan . hehe ^_^ .
whatever lah . yang penting duit tuh akuh dah guna sikit untuk betolkan Jam Tangan kesayangn aku , yang mak aku bagi . RM35.00 . haissshh -,- '' . takpe-2 . yang penting jam tuh elok balik !



hahh ! story pasal Mak aku ,
kini Beliau kembali pulih . harap-II nyer mak sentiasa Sihat dan Dilindungi Allah . insyaAllah . (:

Ya Allah , kau berilah kekuatan yang kental kepadanya, kesihatan yang baik , ketabahan dalam menghadapi dugaan yang engkau berikan dan kerahmatan dalam hidupnya . Aaamiin =)



hermm , untuk cuti raye nieh ramai pulak kawan-II lama aku yang dah pindah sekolah aku contact balik .
HAHA ! walaupun dulu aku tak kenal kau sangat , bole jadi close mcm nieh .
Persahabatan Tak kira Masa . *ecehhh . hehe  (:


ehm , tapi aku rase sedih pulak , kawan yang masih ade dekat sekolah tuh , dah macam tak kenal aku dah . Hoho ! bukan aku sorang terasa kott . ade jugak yang terasa selain aku . ehmm . takpe lahh Kawan , harap-II nya kau baik-II jeh ekh . Jangan suka buadd kerja secara Personal lahh ! sangat kurang elok,, kerana akan lebih beri tekanan dekat awak ! tapi kite tahu awq kan Power . haha ! dah biase kan , go on lahh dherr~
pape jehh lah , yang penting KITA ade tanggungjawab dan tugas masing-II .
semoga Kita tabah dalam menjalaninya . aamiin .



okayy lahh . esok ade exam FIZIK !
doakan aku ea , wohoo !

ade 'budakk' suruh study betol-II , nanti boleh dapat A .
aduyaii . mcm susah jeh , TAKPE-II . aku usaha ea . doakan aku (:

okehh . till here then ,
babaii !  assalamualaikum .


Syukran Jazilan. Thanks for Reading

17 August 2012

salam adilfitri (:

hyeee !
assalamualaikum (:

okehh. sejak aku balik dari hostel dua hari lepas , aku tak updated kan. huhu. sememangnyer aku malas nak updated . tak tahu kenapa . apee lah ima nie kan . okeh . abaikan AKU . -,-"

last day before balik umah nie, exam weyh . PK2 . sebetolnyer memang belum habes lagi . paper FIZIK belum habes lgi. lepas raye smbung, aishh. pelik kan . tuhh lah sape suruh buadd exam last minute. sabo jeh la. jawab peksa mcm angin jeh la. otak sure pkir nk raye jek . huhu harap reslut aku lulus sume dah okayy !


dikesempatan ini saya ALIMAH JASNI ingin memohon ampun dan maaf jika ada terlanjuran bicara , terbuat silap, terusik tak tersengaja, termakan o terminum tak mintak izin , terpinjam barang tak cakap, *[berape kali TER lah . hehe :) ]
 
ehm.. ingin menyusun sepuluh jari memohon AMPUN DAN MAAF .
RAYA jemput lahh datang rumah ea. tak jauh pon , dekat KLUANG , sebelum tuh jangan lupa calling~ karang xdek dekat rumah dia yang rugi. tehee ^_^ , 



*jgn men mercun taw ! kalau nak main ingat org tersyg ekh, takot belum ape-II dah msuk berita , free jeh femes , satu dunia kenal kau JAHH ! =p  hahaha. k.babaii~


okayy . till here .
assalamualaikum (:

Syukran Jazilan. Thanks for Reading

11 August 2012

Heyyy ,, ^_^.v
salam Ramadhan (:

okeh , percaya atau tidak tinggal beberapa hari lagi kita akan menamatkan Bulan Ramadhan nie , sedih ? wuhuu~ mesti la. bukan selalu kita dapat sambut bulan ramadhan nie, sebulan sekali jeh, kalau panjang umur , tahun depan baru dapat jumpa lagi . herm . okayy , memandangkan sekarang 10 malamMalam terakhir yang dikatakan salah satunya Malam Lailatul Qadar , maka berusaha lah untuk mendapatkan nya ea KawanKawan ! (:

okeh . untuk pengetahuan korang , Aku sepatutnya perlu berada di asrama sekarang nieh becoz minggu nie minggu pilihan balik . disebabkan Aspuri tuhh agak kurang selamat buat masa sekarang , Tekad nak balik rumah walaupun rasa macam membazir, sebab hari khamis minggu depan dah balik. tapi takpe lahh, yang penting aku selamat . aku cakap macam Bahaya betol jek kan aspuri tuh , MEMANG BAHAYA . so, beware lahh sebelum terlambat . cerita kenapa aspuri tak selamat , akan datang aku Story larr. (:

OKEHH , sekarang still mood exam PK2 . tapi tak rase mood periksa pon, sebab pkir nak Raya jehh , study pon gitu-II JEH. haha ! ape seyh ima nie.. okehh , paper killer aku dah lepas . ADD MATH . setakat nie untuk lulus , insyaAllah . tuhh jeh target aku. Syariah dengan B.Melayu aku target jeh  A . aku jawab bersungguh-sungguh kodd , aku rasa larr . lau tak dapat , takde rezeki kodd . huhu . yang penting kena usaha lagi untuk paper akan datang . semua sedang menanti untuk dijawab . Pray for me yaa !! :')

ahaaa ! nak citer nieh , tadi balik naik BAS CEPAT EXPRESS . disebabkan Train dibatalkan pukul 1.40 tuhh , terpakse lah naik Bas . RM10.00 melayang~ selalu naik train RM4.00 je.. takpe yang penting aku sampai Kluang . huhu~ hahh , masa dalam bas tuh pakcik Driver tuhh bagi sedikit tazkirah mehh , antara yang aku ingat *kalau nak beri sesuatu dekat orang haruslah menggunakkan tangan kanan , bagi menghormatinya .*dia ingatkan tentang Kiamat . ohh , Ya Rabbi . seorang pakcik cakap macam tuhh dekat kami , pelajar smka , agak segan lah . tapi bersyukur kerana still ade orang nak ingatkan kami tentang tuh , ALLAH masih sayang kan kiteorang . ahaa ! dia cakap tadi ,  '' kalau tempat atas kosong aku dah suruh korang duduk atas dah , coz aku nak rokok nanti . *aku terkejut . dia  kata , dia tak puasa sebab takot ngantok DAN NAK KENA BERTANGGUNGJAWAB menjaga 60 orang penumpang , RISIKO besar ,  lagipun lepas pergi kluang , gerak ke mersing , lepas tuh patah balik pergi segamat , n so on laaa~ tuhh la tugas sebagai driver bas . dia kata kalau ade rezeki lain dia tak nak pun jadi driver nie , mybe mmg dah rezeki dia dkat situ terima jeh la. dah 27 tahun dia jadi driver . lame bukan , hem . dia kata RAYA ponn dia berkerja , bas tetap jalan , tak raya dengan keluarga 10 tahun pon tak raya la. demi kerja nak buadd cam mane kan . Tak pelik lah aku dia tak puasa , ORANG bermusafir memang di beri rukhsah untuk tidak berpuasa , yang penting tujuan ke destinasi baik dan lebih 2 marhalah . (: <---- SYARIAH ISLAMIAH F4 .

Hahhh ! masa aku tengah tidur tadi dalam bas tuhh , aku tiba batuk-II , kuat la batuk akuhh tuh , aku meamng kurang sihat lah minggu nieh , dah seminggu dah batuk aku tak berhenti , kalau dah mula batuk macam nak keluar weyh anak tekak nieh . sabar jeh lahh . pakcik tuh cakap , aku terdengar , ''adik  naik atas lah , duduk dekat bahagian depan tuh '' [bas yang kiteorang naik nie dua tingkat , tempat aku tadi betolbetol  belakang driver , belah bawah ] mybe dia ingat aku tak tahan dengan ASAP ROKOK dia kodd, walhal aku tak sedar pon bila dia rokok , kesian pakcik tuhh , aku rasa mesti dia Terasa kan . minta maaf ea pakcik . harap pakcik sihatSihat jeh dah dimurahkan rezeki ea. jujur DIA seorang yang BAIK ! ('=

okeh , aku mahu story sedikit , semalam ade perjumpaan PENGAWAS F4 di Bilik Bayan , ye ! memang la , aku tak kesah pon , coz kalau dekat kelas mesty aku tak tahu nak buad ape, nk study pon esoknyer periksa BM je , hahar . pehh ima ! je ?? BM , mid year pon dapat B cukup makan , ape laa. xdek la. yang penting aku Takde mood pon nak Study semalam , so baik memBusyKAN diri untuk benda yang lebih baik kan ^^, semalam kami diberi KESEDARAN dan TUGAS yang berat , setelah bermuhasabh diri, di marah , ditegur , baru buadd kami sedar . masa untuk berubah KAWAN !  sudah TIBA ASPURI dikawal oleh Pemimpin f4 2012 , SUDAH diberi tanggungjawab oleh Beliau , Allahhu Akhbar ! betol ke nie ? Takot ? Risau ? Tak Yakin ?  ofcozzz ! memang benda nie kiteorang kena lalui , nak tak nak kena jugak . sudah tiba masenyer ALIMAH ! , yea , aku sudah BERSEDIA . (= , aku tahu Betch Aku boleh buat lebih baik dari betch tahun nie , insyaAllah ...YANG penting Ikhlas , Kerjasama , NIAT kerana Allah s.w.t .






*Allah akan tolong kita kalau kita bantu untuk membangunkan agamanya (:
*Setiap dugaan yang berlaku , sebenarnya untuk menjadikan kita lebih kuat dan tabah ! yakin disebalik tuh pasti ada hikmah Alimah ! (
=



AKU NAK MINTA MAAF DEKAT KORANG KALAU AKU ADA TEGUR KORANG , BERUBAH JADI YANG LEBIH TEGAS , dan BUAT KORANG RASA TAKOT NAK DEKAT DENGAN AKU , pliss , JANGAN RASA MACAM tu sebab aku jugak INSAN BIASA . sebab SATU TANGGUNGJAWAB  KITA mesti ada perubahan kan . ye ! (: TEGUR AKU KALAU AKU DAH TAK MACAM ALIMAH YANG DULU  . kawan ill'a JANNAH , tanpa Korang aku tak mampu SEKUAT nieh  ('=





till here then,
assalamualaikum (:







Syukran Jazilan. Thanks for Reading

4 August 2012

dua minggu sebelum RAYA . :)

uiit-II assalamualaikum , 
ape khabaq semua ?? harapnyer sihat walafiat ea (=


oke story siket pasal minggu nie, ye ! minggu yang di tungguTunggu utk pulang ke rumah , kenape ea ? ahaa. banyak sebab . hehe , err ..minggu depan dah start exam PK2 . wish me Luck okayy , takod ? -,-' ntah la.. risau jugak. ABAH selalu pesan suruh belajar betol-II , aishh.. alimah ! wake up my dear~  tanggungjawab besar nieh  , turn aku pulak tahun depan , kakak aku semua dah lepas . ehm , BOLE-II , alimah kan kuat  :)
emm , semalam balik naik kereta Api , ye ! nk dijadikan cerita , tiga orang kawan aku kena tinggal train , aiikk, aku ngan Farah punyer lah cemas tunggu dyowg , nseb lahh ye kena tinggal . nak wat cm mne kan , kteorang terpakse naik dulu , bila dah dalam train , ade uncle nie kate, "tuhh kawan awak ea" kteorang kate lah , "mane uncle ? sempat tak dyowg naik ?" uncle tuhh kate tak , wuhuu~ naseb bulan puasa kan , so..semua orang mesti nak buadd kebaikan kan , semalam tiga orang nie naik Bas express jehh, free of charges tapi kena duduk sebelah driver. HAHA ! okayy kan drpd takde transport nak balik ... MAGIC CLUB dekat One Segamat punyer pasal, free kena tinggal , tuhh la khusyuk sangat ...

Minggu nie aku bawak Farah Izzani balik rumah , tapi dia kurang sehadd la.. demam sudahh , ehm . so , i will be her doctor for a few day la. aku tak kesah ponn , sebab cita-II kau pon memang nak jadi dokter , tak jadi masalah kan . sekarang pun bulan puasa , buadd amal jariah siket . hihi ^_^ ,

err ! sekarang macam-Macam yang berlaku di smkas , sedang sibuk memilih CALON-II EXCO TAHUN HADAPAN , wuhuu~ memang sangat rumit lahh kan prosesnya , nak pimpin sekolah , bukan calang-II orang   taw . erhm . macam-II aku dengar , ade orang kata aku bakal Exco Sukan , wuuu~ atlit la katekan , Hahar :D , aku tak kesah ponn sebenarnye , just aku rase Exco Sukan tuhh lebih layak utk kawan aku sorang nie, coz dye memang biro sukan dari f2, aku yang Biro Usrah tersasar ke sukan , tak ke pelik . ehm ..-,-'' benda nie pun tak confem lagi , so , wait n see jeh laa kan . haha ! tak bolee bla la Ust Sivik aku, masuk kelas tanye sape yang sesuai jadi exco disiplin, surau , usrah , kebersihan ,kebajikan n so on la~ sampai dekat Usrah budakBudak nie mentioned name aku , wuu ! ust leyh pulak cakap cam nie "eh , alimah tak boleh , saya nak latih dia jadi KP" what ? semua terkejot la.. aku mampu gelak jeh la.. haha ! mustahil aku ,, bukan saya untuk jadi ketua pelajar . ade lagi yang lebih layak ust . ust saje jeh tuhh nak wat org cuak , aishh ! >.<"  tak kesah lah , yang penting aku harap Organisasi Majlis Perwakilan Murid tahun depan okAyy-II jee.. :))

OKEH-II , mesty ramai dah ready kan baju raya . ahaa ! aku tak tahu lagi baju raya kaler ape, ehmm .. -.-" tahun nie jehh macam tak kesah nak raye ,, yang penting puasa penuh ! huhu , Allah pun suka orang yang bersederhana nieh kan , hihi :) insyaAllah tidak akan membazir ...

penadd pulak menaip niee ,
okayy ! jumpa masa akan datang ea (:
assalamualaikum .





p/s :  *Farina , aku SAYANG kau taw ! (': Jage diri baikBaik ...
       
        *UTK "kau" :: Minggu nie balik pulak , tak sangke aku, em .. Gud Luck ea Exam
                                 Kali nie . 'KAU' kan pandai ,,,doakan aku eah^_^ , 

Syukran Jazilan. Thanks for Reading

22 July 2012

kesibukkan melanda diriku ! huwaaa~ :(

heyy-II , assalamualaikum... (:
macam mane puasa korang semua kali niee ? okayyy ?? -,-"
okehh, Berjaya sudaah first Ramadhan aku kali nie,,
 alhamdulillah ^_^.v


okehh, post kali ini nak story siket tentang kesibukan aku sejak akhir-II ini... , HOHO ! eyhh ! ima  , gaye macam mengalahkan PM pulakk kan, ye . mybe ! haha~ jangan buadd lawak lahh alimah oi . ehm , okehh sebenarnyer aku sedang sibuk membuat kerja E-Board , <---- majalah sekolah SMKAS2012 . ehmm,, sudah seminggu asyek menaip jekk dekat sekolah tuhh, Homework aku ponn kadang kadang terkapai-Kapai macam tuhh jekk, lahaii kesiann kau kan , aku tak jenguk ponn , so Sorry ! :'( . wuhuu~ ,

serius , baru aku rase sedikit Tension mehh,, time aku nak buadd keja aku,, ade jehh yang tak settle lagi.. pehh sabar jehh , kalau tak sabar memang rase nak hempas jekk semua yang ade depan mata nieh, aduduu~.. uzh suruh hantar keja hari Jumaat , lastLast tangguh lagi~ pehh Isnin nieh kalau tak jumpa dia mengamOk tak diaa ?? takoddd sangat niehh ,, :( . ehmm, kadangKadang aku rase macam aku sorang jehh yang beriye buadd keja tuhh, Hahar . padahal budak lain ade jugak kodd yang kena buadd, tapi dyowg rilek jekk.. kenape ye ? mybe aku bnyak sangat kodd fikir,, ehmm.. bese laa tuhh kan, aku bukan jenis yang suka tangguh-II niehh, bukan AKU kalau suka hantar kerja bukan waktu yang ditetapkan ... hoho .

Tak Sabar nak tunggu semua settle ,, exam PK2 bulan depan,, risaunyer akuu, dengan mid year ri2 tah ape-II jeh,, adoii,, tak nak ade G lagii,, Ya Rabbi bantu lahh aku ,, aamiin . hahh ! SORRY sangat-II dekat orang sekeliling aku,, kadang-II nampak aku tension, xdek modd, terover ngtok , huhu. sorry yekk !! thnxs dekat kau ye kawan , ----> Liha ! selalu rilex kan aku,, kejotkan aku dekat kelas kalau tertido, dgr luahan aku, *cehh, thnxs yek ! (:  Farina ! heyy, sory jugak selalu tinggalkan kau sesorang , ehm.. BUSY jek kan aku, aku tahu kau paham . takpe,, tak lame kodd aku macam nieh, doakan aku cepat-II settle semua kerja , uhuk-II , aamiin (: .








niee lah muka-MUKA E-Board SMKAS 2012 ! wuhuu~
kami mampu melaksanakan yang TERBAIK . ecehhh ^_^





nie gambar hasil edit by : lisa surihani a.k.a Nur FAALIHAH ! tehee ^^, cntekk kan . :)
big Clap hand For her ! (=





mybe nie lahh tanggungjawab yang kena aku buat ,
ALLAH tak akan UJI Hamba dia yang tak mampu laksanakan,
jyeahhh ! :D
ALIMAH KUAT !!

*okehh-II , selamat menjalani ibadah puasa dan amalan-2 lain sebaiknyer , insyaALLAH ! :)






P/s : Awakk ! doakan saya kuat , hati yang tabah, senang BELAJAR , jadi DOKTER , 
thanks you very much ! (=

Syukran Jazilan. Thanks for Reading

21 July 2012

Salam Ramadhan :)

huiyy-II . Assalamualaikum !! ^_^
kembali semula~


setelah lama aku tidak mengupdated ,, akhirnya aku kembali semula ye ! mintak maaf lah, sepanjang ke'busy'an aku selama nieh. HAHA ! macam busy sangat jeh kan .. ^^ , ye mybe! budak tinggal kat Hostel memang macam nie kan . Jarang Balik lah ktekan. hewhew :)) banyak gilaa event aku nak post..tapi slow-II lahh . nanti aku post ehh. nie aku mahu post tentang Ramadhan pada tahun ini . (:


Bertemu semula kita pada Ramadhan kali ini .alhamdulillah (: . ehm ...paling excited first day puasa dekat rumah . tuhh yang syiook wuu ! hee . semalam terawikh ponn berjaya buadd . :D ehmm . tahun nie puasa jatuh hari sabtu, ahaa ! orang kata lau jatuh hari Jumaat KIAMAT nak dekat dahh . ohh , sudah bersediakah kita ? --' . ehmm.. renung-renungkan lahh dan selamat beramal ye~! ^o^


Rasa macam sekejap jehh tahun nieh . tak sangka aku puasa bulan7 . sebulan kemudian Raya pula. then , akhir tahun,, pas tuhh terus jejak ke Zon Genting ! Candidate SPM 2013 ! cuak tak cuak tak ?? wuhuuu~ ?  o.O" Ya Rabbi , cepatnyer mase berlalu . serius ! form 4 nie ponn aku masih terkial-kial lagi weyyh , ehm , busy tak payah cakap lahh, bila f5 sudah busy dengan SPM nyer, semua tugas memang KAMI lah yang kena laksanakan  , so, memang kena rase lahh kan ! yeahhh ~ ehm , takpe-II benda nie akan rotate balik, tahun depan tiba mase junior pulak yang buadd , kiteorang tengok jehh . hikhokk ^^,


ahaaa..dah masuk bulan 7 lahh. selalu nyer time-II sekarang semua tugas-II exco pengawas form5 akan turun dekat adik-II form4 , yeahh ! bila aku tanyer sekolah luar mereka sudah start kerja , f5 pantau jehh . bilaa sekolah aku, f5 still pegang jawatan mereka , Go on lahh~ tak kesah ponn sebenarnya , ye salah kami jugak, mybe Tak nampak Kepimpinan kita orang untuk Jadi Seorang Pemimpin yang terbaik, ehm...bole diperbaiki kan . kadangKadang terasa jugak, mybe kalau diberi jawatan awal dekat kiteorang, insyaAllah Kami bolee belajar dan harap Tahun depan tak lahh terkial-II macam anak itik ~ huhu . kadangKadang sesorang tuhh akan berubah apabila diberi suatu tangunggjawab yang berat kepadanya . (= .


hemm.okayy ! tutup ceritaa tentang Kepimpinan niehh , ahaa . Tahun nie sambut Ramadhan dengan Kawan Baru aku (: .<---------[baru lah sangat kan :p] ahaaa , semoga berkekalan persahabtan Kita il'lla JANNAH ! insyaAllah . aamiin  (=





Duhai Ilahi.... andai ini Ramadhan terakhir buat kami jadikanlah ia Ramadhan paling bererti...paling berseri... menerangi kegelapan hati kami menyeru ke jalan menuju redha serta kasih sayangMu Ya Ilahi semoga bakal mewarnai kehidupan kami di sana nanti.. AAMIIN (:


Syukran Jazilan. Thanks for Reading

24 June 2012

utara maii ^__^

uiytt-II .okehh.. asslamualaikum :)
utaraa mai..utara maii . hikhokk ^^,

























belum terlambat lagi kann aku nak post pasal lawatan pergi Penang dan Perak ! WOAHH . sumpahh , best sangat :)) . dekat sekolah ade program lain kodd. tapi kami berjalan . hihi :D . nie under SPBT . padahal untuk budak-Budak SPBT jehh.. tapi aku join jugak ! dah offer kan,, sape tak nak join . fee RM100 , tapi uzh pualangkan semula RM50 . tuhh yang best wuu ^^, erm. 3hari 2malam dekat sane . ;) before tuhh kami singgah Di KLCC mehh ,, melawat muzim kesultanan perak dekat dalam tuhh . zuhur semua dekat dalam tuhh , tu yang sampai jumpa Tomok ! BARU BALIK solat jumaat kodd . huu .

macam-II kami pergi,  yang paling penadd pegi Muzium War lahh . Tengah hari pergi situ dengan tak makan lagi,, tempat diaa adventure baii. semua barang-barang perang maseh kekal disitu , ade macam-II . masuk terowong semua, erm . dugaan laa siket.. tapi best ! Bukit Bendera pun syiokk ! ^_^ , nek kereta api tuhh~ laju jehh ;)) sejuk pun sejuk area-II atas tuhh . pas tuhh g beli Jeruk sampai RM35 dekat HAJI ALI . hahar :) beli sedikit soevenir laa kan. jauh jalan tuhh ^^,  petang tuhh kteorang naik feri,, seberang laut penang tuhh. bas smkas lalu jambatan p.pinang . petang-II kan cantik jehh suasana, nmpak matahari terbenam ^^,


malam sabtu pulak, Makan Mee Udang dekat Taiping ! SEDAPPP berr . :)) . udang satu mangkuk sampai 8ekor.. besar-II lakk tuh. harga RM6 Jeh.. tak rugi pun bayar, tapi memang sedapp . pehh , rase macam nak makan lagi.. hahar . kena maii perak lah jawbnyer .. okeh.lepas tuh balik penginapan dekat Resort Sungai Perak . resort kami tuhh depan diaa sungai perak ! cantekk ^^,

Last Day just melawat sekitar Perak jehh , tak banyak tempat pergi.. tempat yang paling cantik Masjid Ubudiahh lahh ! SubahanaAllah ! Dapat jugak solat dalam tuhh , then . after prayer gerak balik to SMKAS lorr. area-II pukol 11.00 malam kami sampai dekat sekolah .


tahun depan manee pulak ekh aku nak jalan ?? tehee ^^,
okee lahh, assalamualaikum :))




Syukran Jazilan. Thanks for Reading

22 June 2012

Hari Bertemu Pelanggan

haii...haiii ! assalamualaikum ^_^
kembali semula aku disini . tehee .
rinduu aku dokk?? HOHO ! -,-" [pasan deyhh imahh !]



okehh ! post aku kali nie pasal Hari Bertemu Pelanggan  rite ? atau sama maksud Hari Terbuka Sekolah.bagi pelajar-II sekolah dan ex-Pelajar mesty tahuu kan . time niee la parents datang sekolah dengan harapan result anak-II mereka memberangsangkan . ohh ! untuk result yang Terokk.. for sure sangat resah dan gelisah coz for sure after that kena bebel kan . wuhuuu~ sama lahh macam orang yang "menaip" nieh.. alahaiii .

erhmm.. nak citer result mid Year akuhh niehh?? HOHO ! segann berhh .. aku tak sePintar, Bijak, Cerdik, Pandai korang taw ! aku biaseBiase jehh... erhmm.. mid year nie ade 2subjek which KILLING ME !! ouhh..FIZIK and ADDMATH ! ilovee youu damn much larhh! -_-" macam manee lah aku nak bagi kau naik gred eahh .. tak malu ke dapat G ,, hah fizik ,+math?? wuiishhh ! masalah masalah~ kalau lahh kau tak wujud sure-II akuhh lahh orang yang paling gembiraa dekat dunia nie taw .

mybe niee Mid Year exam, for the first time jawab ekodd format sebenar untuk form4.. mybe macam tuhh  lahh keadaannyer... tapi kenape still ade jehh orang yang boleh lulus.. aku tak?? :'( Ya Rabbi.. risau lahh akuhh , tahun depan jehh untuk SPM.. ade 6bulan lagi..tak lamee punn . adeyh-II ..err..tadi ayah akuhh yang amek kan keputusan akuh.ouhh ! SURE kena bebel berr , lagi-II about SEJARAH's SUBJEK ! adoii.. ayah aku memang ex-Pelajar cemerlang subjek tuhh dulu,, confemConfem lahh kan aku kena tego'.. untuk mid year niehh aku dapat 60% jehh untuk Sej . jauh beza dengan kakak-II aku dulu yang always dapat A+ .. haishh ! jeles~ >.< lahh dengan korang . serius memang aku susah nak minat dengan Sej niee.. see. aku pun nearmiss PMR dulu SEJ paper kan , hoho !! tape-TAPE ...sudaa redhaa berkk ..tapi aku minat BIO lorhh. padahal lebih kurang jehh dengan SEJ . erhmm . apee laa aku niehh kan ..pray for me yaww ! after this,, WAJIB usaha lebih .. kalau takk memang hampa lahh result Last Year akuhh nanti . chaiyokk-II imaa :))


okehh , minggu nieh sedikit lahh BUSY akuhh . sesi pengambaran bermula sudahh, banyak kelas tinggal. tapi naseb lahh  ade certain cikgu yang still bincang soalan exam .. so, takde hal sangat  tapi HomeWork jangan cakap lahh , confem melambak . nie pun bawak balik umah sebeban . tunggu jeh bilaa nak laksanakan . sob..sobb . wuhuu~ dengan Latihan Sukan da Sukantara setiap Petang . sebab salah landing time lompat jauh , 2 hari aku jalan tak betoll . dugaan-II :'( . Salah urat kodd kaki akuh nie. sekarang tunggu mase untuk pulih balik , jangan still sakit sampai minggu depan dah. tak leyh lari aku nanti . hermm ,  adoii.. penadd berkk mnggu nie.. asyik tido awal jehh . lepas AL-MULK teros tidoo. uhuhuk!  minggu depan dah start sukan puteri . tahun nie msuk 3acara jehh . 100m,4x100m dengan 1500m !! jyeahh~ 1500m first time aku masuk.. aku tk pernah msuk nee.. takodd jehh aku pengsan . hahar ! :D . nak buadd siket drama lahh nanti .mesti ade orang sambut aku nanti kan . haha ! pasan betol  aku niee . *guraugurau :)) Khalid Al-Walid mesti JUARA ! :D



okeh ! CONGARATED lahh ek untuk pelajar-II yang result dia memuaskan diri .
bagi yang kurang berjaya niee . [macam aku] .SILA usaha lebih lagi ! >.<
takade yang MUSTAHIL woo~ :))

okehhh,, babaiii ^____^ ,v 











pffffttttt : HEyy ! result KAU mesti theBest KAN ! ,btw CONGARATED ea . kalau fight hari tuhh mesti kau dah menang kan. HOHO ! herm..subjek killing aku tuhh yang kau dapat A . bolee lah tunjuk ajar aku nanti ! hahar . :D . doakan aku lahh eaa ^^, 



Syukran Jazilan. Thanks for Reading

10 June 2012

LAST dinner wit my BIG family . ^__^

uyt-II ! ahaaa , :)
assalamualaikum ...!



okehh . HARI ni sabtu sudaa.. esok dah nak balik Hostel . macam tak percaya jehh an,, tpi tuhh lahh realiti nyer.. okehh , kalau nak kata akuhh ready,, wuhuu . insyaAllah..siket-II bolee lahh,, tapi mental aku, hati aku, masih still dirumah lagi.. TAK NAK balik bolee ? -,-" . uhukkuhukk . macam bolee jehh an imaa . urm..sokayy , nak jad dokter kan ! kme rajin lahh ~ hikhok ^^, oke.. before balik hostel,, tadi Mak Ngah belanja makan dekat TWO CITY RESTAURANT .. hewhew ~ macam jauh jehh ,, dekat Kluang jugakk lahh . erm,, x jauh pun dari rumah.. ramai yang datang semua siblings ayah akuhh lahh . serius kenyang giler.. >.<  banyak bebb makanan nyer .. jyeaaahh ! last moment kan,, esok dah balik asrama dah tak rase dah .. okee.. malas nak citer panjang,, nak tunjuk gmbo jeh.. hee . 





family akuu . semua adaa (:
alhamdulillah .
agak-II dapat ag tak rse cm niehh biler dah msuk U,, HOHO ! -,-"



family pakcik akuhh.. cikk Mann :D



cukup siblings akuhh  ^^,
Hero belakang tuhh . hahar =D



Ikan siakap Tiga Rasa :)


Burung Puyuh Goreng berempah (:



  Telur Dadar (:




Tom Yam Seafood (:



Nie Mak Ngah akuu . merangkap Ibu Susuan aku . tehee. ^_^



Kazen aku niee.. comell bukann ? haa . form 2 :D
*Dalili Haziqah ! (=



nie akuhh dengan adek aku yang 2nd last .
Aina . dye look brutal rite, wuhuuu~
baru nampak macam girl bila dia pakai macam nehh . ahaa :D







OKEHH ! :))
today last aku post mybe . tomorrow dah dekat hostel .
okayy. good bye my friends...sorry if make mistake. wuhuu .
[nape macam syuu jehh ayat , HOHO ! ]
okehh ! t8 CaRe EKHH  awak ! ((:
KOrang LekLok STUDY ehh . babaii ^_^ ,
assalamualaikum . 

Syukran Jazilan. Thanks for Reading

8 June 2012

mendaki gunung (:

uhukuhukuhuk :3
assalamualaikum ^__^




Hari niehh dah hari Jumaat , dua hari lagi jehh nak balik asrama , errr...-.-" , ada sape-II sukaa takk ?? ehem , kalau sesiapa yang bersemangat tuhh , FIVE STAR for YOU lahh . bagus-II . hihi :D . erm , jangan ditanyer akuhh , ekodkan hati malas... lahaii , tapi TAK BOLEH ! kena jugak balik . rindu kawan-II akuhh meh,, tak sabo nak jumpa merekaMereka tuhh . heheR :) . barang-Barang sume aku dah beli, tinggal nak packing jeh.. wuhuu~ ntah bilaa aku nak buadd.. biar la.. nanti kemas sediri . [kalau lah bolee. untunglahh~ HOHO ! ] >.<


okehh!! aku bukan nak citer pasal tuhh ea, intro jehh wuu .. ^^, okehh ! nak citer niee..tadi pagi aku bangun awal taww , hahaR ! macam first time jehh an bangun awal . :p , errmm, dah decide semalam dengan adek aku yang last tuhh n kak oni nak g Jogging dekat Gunung Lambak . act, adek akuhh mengaji dekat sana , selesai ngaji baru nak jog . tapi KAMI tak jog punn , diganti dengan mendaki Gunung ^_^ ,  wuhuuu~ penadd memang penadd lahh , coz dahh lama tak excercise , tapi BEST ! tak lahh adventure sangat macam gunung Ledang yang aku pergi sebelum nieh,, biasa-II jeh.. sesuai lahh untuk setiap golongan umur . cehh~ Gunung Lambak niehh dekat jehh kodd dengan umahh aku 10minit dahh sampai , tapi nieh 1st time akuhh pergi taw.. name jehh duduk kluang, hapee lahh iemaa nieh ! APTB .  hahaR -,-" . okehh , malas citer panjang yehh . nak tunjuk gambo jehh . >.<



nie before mendaki . :)



dekat Jambatan Gantung .
tuhh lahh adek akuhh yang Montell . tehee ^^,



tuhh kakak saya , [kak.Oni]
with adek Salihin ^_^



SEE air terjun belakang tuhh ? cantikk ^_^ ,
muka penadd tuhh , abaikan . wuhuu ~





air cetek sangat lahh ,
kalau tak bolee berendam satu badan .
hahar :D



duduk setelah sampai di puncak diaa .
penadd-II !! tapi best . ^__^,,



ni otw nak turun dahhh . wuhuu..
BUROKK betol mukaa ,
HOHO ! >.<"





okehh ! petang tadi aku balik rumah Lama akuhh , dekat Kampung Palembang .Kluang ! :) Ermm. dekat jehh lahh dengan rumah yang aku duduk sekarang . 5minit dah sampai . sumpah RINDU bebb nak stay sana. suasana KAMPUNG dia lebihh ASLI taww . kalau sekarang rumah akuh duduk nie, sebelah rumah jeh dah taman perumahan . sangat lahh tak best . act, rumah yang aku duduk sekarang di Kampung Paya Dalam ,Kluang ialah rumah nenek akuhh , akuhh duduk sini sejak aku darjah 5 after banjir besarr tuhh , lepas banjir rumah di Palembang tuhh sudah musnah semua harta benda dalam tuhh, sedih time tuhh ALLAH jeh taw. so, pakat terus pindah rumah nenek akuhh . lagipun nenek tinggal sorang . teman jehh lahh diaa. erm, RAYA nanti akuhh stay palembang , urmm ! TAK SABAR nak tunggu raya . jyeahhh >.<



dah lamee tinggal , suram jehh rumah nee.
harap-II raya nieh abah cat baru , hikhokk ^_^,






pppfffttttt ::: OKEHH thankss dekat budakk  yang pegi lawatan Koperasi , sekolah coz called akuhh, walaupun kedit cukup tak cukup jeh kan , haha !! ((: . ahaa !!, aku tunggu jehh bilaa kau nak bagi akuhh coklat . heee . kat dorm ye budakkk ! MISS youu budakk kecikk >.< 




okehh ..till here then.. babai ^^, 

Syukran Jazilan. Thanks for Reading