All praise to Him . I'm happy today . Pray for my FUTURE please :"

18 May 2014

dedicate special for L.E.N.S.A :')

bismillhirahmanirahim ,
ehemm ehemmm .
assalamulaikum sahabat sahabat LENSA sayang (: hihii
atas permintaan ramai cehhh , tadee lahh sebenarnya post kali nihh special untuk kalian ye .
yang dirindui , yang disayangi , dan diingati selalu dalam doaku :')

hermmm tetiba rasa rindu sangat sangat dekat kalian tauu , tak tahuu lahh kenapa , rasa bila kita semua dah keluar sekolah nihh , baru rase DEKAT UKHWAH kita , perasan tak ? haha *ke aku jehh yang perasan . hoho ,  bila ingat ingat balikk zaman sekolah masa form 1 sampai lahh form 5 dekat SMKAS seriusly banyak gilaaaa kenangan pahit manis tawar payau masin , ehhh ? hehe *over cik limah nih kan . ekeke 

 herm bila terbayang bayang masa form 1 haha alahai , skema skema sehh budakk LENSA nihh kan , mula dengan cara tudung Kita pakai lahh kann , ahaa ada yang lipat bulatt , ada yang tak lipat langsung , ada yang gegott tuh biasaaa , ahaha XD tapi serius comel comel kott mase tuhh , sebab form 1 kan , tak matang lagi , ehee ingatt ? paling aku ingatt tang muka kak fishaa kita , yang tudung dia alaa , tayah citer lahh ! yang penting kak fisha paling comel masa form 1 xD hahaha macam lah yang lain tak comel kan ima , hermm tade lahh saje mention kak fisha kita nihh , kak fisha nihh Special sikit , ehee tuhh bila cerita tudung ajee , cerita lain tak habis , haha hermm at last lama lama tudung tudung kita semua dah tak gegott kan , tak renyukk lagi , tak labuh depan pendek belakang , tak bulatt macam telekung , ohohok sebab semua makin hari makin pandai membawa diri di Smka Segamat nihh :')

tapi ramai jehh lagi masa tuhh f1 sangat lah skemanya tapi bila dah Form 5 semua cantik cantik belaka , nak tahu kenapa ? sebab kami dah MEMBESAR lahh , ehee takkan nak sama jehh , malu ahh macam budak budakk , uhuuu lumrah sebenarnya tuhh dalam kehidupan :') apabila kita semakin membesar , semua rasa nak berubah kan , nak cantikk , nak kemas , nak rapi , nak gojes , nak  MARKETT , opsss ! *huhuu ahaa ,apa tuh "Markett" kak limah ? hahaha cehh Budak LENSA mesti tau punyaa kann , sebab didikan senior kita dekat kita mase dulu perkataan itu udahh jadi harian kita dong , hoho cer ingat balikk , kite mase f1 dulu takott sangatt kalau senior cakap kita budakk markett , huahua sebab nyaa confirm bila nama dah naik kat senior mesti ada benda salah kita buadd kan , ahaa selalunya budak yang markett nih budak Couple , budak K.A dengan senior ,budak comel gojes dan budak Pandai !! huhua semua tuhh tinggal kenangan jehh , haa banyak sangat bila nak diungkap sampai lah hari terakhir kita di SEMEKAS tuhh kan LENSA ,

ermm korang ingatt takk mase form 2 batch kita Di Cop batch dajal oleh ustad sekian bin sekian . huhu nihh sebabnya masa form 2 tak tahu lah kenapa nakal nya batch Kita nihh kan , sebenarnya ustad tuhh tuju dekat budakk lelaki act , tapi disebabkan kita Satu Batch ,Satu Keluarga , kita kena jugak telan pahitnyee tuhh , bak kata pepatah , tumpah nila setitik , rosak susu sebelanga , huhu . Tapi LENSA kesayangan aku nihh masih pandai bawak diri lagi , walaupun masa form 2 nih zaman budakBudak baru nak UP , tuhh biasa lahh kan , kehidupan memang macam tuhh sayang :') kuat tak kuat kita nih , pendirian kita , dalaman kita nihh lah yang paling penting sebenarnya :') jujur aku cakap katt sini masa form2 aku rasa aku budakk paling makett Kottt ? sebab mase tuhh dah lah cik limah nih pengawas , tapi kemainn kak limah nihh , pengawas bawak nsett !! pffftttttt , benda terukkkk paling aku ingattt , padahal dah tahu kaki sebelah dekat neraka , nihh semua angkara Nafsu menguasai diri , hermm dengan kak limah nihh kena ejek lagi ngn si pulan bin si pulan sebab lagu 'HALIMAH JONGANG' masa tuhh tengah femess kan , sebab ada cerita tuhh dekat tv , tapi aku sendiri tak pernah tengokkk , haha hermm bila form2 nihh kita rasa macam nak tonjolkan diri jehh kan  , err ke aku jeh rasa ? haha iyelaa aku budak Tak Baikk , LENSA yang lain semua budakk baikk , inshaAllah  :')) tapi semua tuhh bila dikenang kenang , alahaii kebudakk-budakkan terserlah yang amatt kan masa tuhh ,  cukuplah kata senior kalau tak dilayan mesti tak jadi benda nihh kan , mereka senyapp sendiri (: huhuu , betol lahh tuhh ,

sejenak* bila aku dah keluar sekolah nihh aku tak pelikk tengokk adik adikk yang dulu diasuh tuhh serupa jehh macam KITA masa f2 , kan ? sebab kita pernah lalui benda tuhh , buruk diorang buruk lahh kita sebenarnya , baik mereka , baik lahh kita sebenarnya ! (:

sebab tuhh selalu cikguCikgu pesan dekat KITA dengan ibu Bapa jadilah anak yang baikk , kalau kamu mahu anak kamu baikk jugak dekat kamu , :') INGAT tuhh LENSA , ehmmm kadang kadang korang mesti terpikir kan ima nihh cakap macam lah dia tuhh baikk jeh , pfftttt ! bohong lahh kalau aku cakap aku anak yang baik , taat , solehah , hermmm , jauhh sayang , AKU TAK MACAM TUHH PON . masih lagi rasa macam banyak sangatt dosa nihh bila cuti sebenarnya , perasan takk kadang kadang kita tak mampu bagi yang terbaikk dekat IBU kita macam mana Terbaik nya BELIAU dekat kita semua ,ibu cakap sikitt kita melawan , ibu suruh buat kerja rumah kita mintak upah , kononya gaji , Tapi sebalik tuhh kita kira tak berapa banyakk pengorbanan mereka dekat kita dari dulu sampai sekarang ?  Allahu , deep . :'( 

semoga kita LENSA semua menjadi anak yang terbaikk ye sayang , yang solehah , yang taat , yang sentiasa menyenangkan hati Mereka . tetiba rasa Aku nih Kakak Kalian tauu walaupun aku takk declare dengan kalian , sebab aku lahir paling tua dalam LENSA nihh , kakak yang baikk selalu akan memesan yang baik baik dekat adikAdiknya kan ? :p ahaa ke korang tak sudi ? hahaha ! cehh* takdee lahhh , aku gurauu jehh nihh , taknakk lahh nampak TUA SANGATT , hehe segann lah saya , dah lah umur kita sebaya , :)) 

okay balik cerita zaman sekolah kita , zaman f2 dah habis hingga lah ke zaman LENSA form 3 , wuuuu , dah membesar dahh akak akak LENSA nihh kan , cehh dah paling senior menengah rendah katakan,  masa zaman nihh bagi aku batch Kita lah paling ustad ustazah risau dan bimbangkan , base pada result akhir tahun kita masa f2 lahh yang buatt kita kena pulun habis habisan masa f3 nihh , huhuu akhirnya tanggal 22 Disember 2011  dengan membangakan pihak sekolah BATCH kita dapat jadi BATCH kedua terbaik sekolah kerana mendapat 27orang strait a PMR dan 100% lulus , wahhh ! bangaa takk kak tonn ?? ehee tahniah ye buatt kalian , :)) yang aku sangatt salute dekat lensa , sebab budak LENSA takde yang kena tendang ponn sebab ada D , so LENSA nihh memang terbaikkk kan sebenarnya :) siapa cakap kita tak pandai ? kita semua pandai kann , sampai f5 kita dekat SMKAS tuhh . rajin tak rajin jeh yang mengubah nasib kita sebenarnya :)

ehemmm yeayyy akhirnya udahh jadi SENIOR kakak LENSA  ! HAHA , Cehh takdelah senior sangatt pung baru form 4 nihhh , herm masih ada senior atas atas kita kan , ahaaa atas kita ? bila cakap f4 dan f5 nihhh , fuhhh . banyak cerita . haha pergilah mana mana sekolah pung hubungan f4 dengan  f5 mesti ada yang something wrong kann , ehee ehh FISHA , sorry yee , ahaa sebab fisha ada abang f5 masa nihh , BINO namanyaa , kahkah ! sesedap tuan shahrel bagi nama syafiq BINO jadinyaa , haha kesiann denn dengar , huhuk tapi tuhh lah FAKTA yang takk bolehh nak sangkal dahh , especially tang MPP , iaitu Majlis Perwakilan Pelajar lahh selalunya prob ! hahaha , alahai teringatt zaman nihh dok gaduhh nak cari siapa lahh calon KP paling terbaikkkk , exco mana yang sesuai , MT siapa , Grrrr~ hahaha berapa kali asyikk kena panggil dengan mantan KP 2012 , sampai naik risau sebenarnya dia tengok kiteorang nihh , ahaa tapi alhamdulillah , berkat bantuan BATCH KESAYANGAN LENSA , tahun 2013 kita dapat handle asrama tuhh elok elokk sampai bulan 6 dahh letak jawatan ! hahaha sajee jehh EXCOexco LENSA nihh , baikk exco baikk Ketua Dorm nyaa , semua pulun dokk letak jawatan awal , katanya nak fokus kan , eaa dokk ? study hard katanya . uhuuuu . nasib baikk lahh dapat kebenaran daripada Puan Haslizah dan Ustad Nazom kitaa :)) ahaa kesian dekat junior kita , tapi mereka lagi hebadd dari kitaaa , mesti mereka dapat buatt yang terbaik kan , just Pray for Them :")

bila Cerita pasal form5 , form5 lahh paling banyak ceritanya , paling banyak memorinya , paling banyak gelak tawanya , paling banyak nangisnya , paling banyak manjanya , paling banyak kena marah nya , paling banyak kena bebel nya , paling banyak kena pulau dengan guru pengawas , eh ? haha  ehee *peace* semua tuhh lahh , tapi satu jehh yang paling berMAKNA ialah paling banyak kesayangan JUNIOR ! hahaha , cehh ! poyoo jehh kak limah , tade ahhh betolkan , siap adikAdik form 1 kita tuhh nangis2 dokk buat lagu untuk kitaa , f2 nyaa , f3 nyaa , f6 nya , semua baikk dengan kitaa kan :')) lagi mase sebulan yang kita habiskan bersama untuk Struggle SPM kita kat SMKAS , ingatt? ruyung kita ? makan dekat DM pakai baju tidur jehh , hahaha pehh tak penah batch lain buat , batch kita slumber badak jehh , kuikui naseb baikk lah budak lakinya dua kali lima , cerr kalian bayangkan kita yang perempuan macam nih , budakk lakinya tuh macam zaman batch SYAHMI HAZIM , huahuahua habiss lahhh jadi isuuu, confirm ! by hook or by crook dekat situh jugak jatuh air muka AkakAkak LENSA nihh agaknyaaa , huhu still tutup aurat takk salah pun :") yang penting pandai jaga diri , dah besar kan masa tuhh , :)) eheheee .

ahaaa FLASHBACK balikkk zaman zaman f5 kitakann , cuba akakAkak LENSA duduk diam Diam  , tengokk balikk gambarGambar kenangan , nota nota ingatan ,  gaya *muhasabah diri* mesti boleh mengalir air mata tuhh kan , deep aku rindu sangattttt , :')) zaman sekolahh lahh zaman paling berharga kan , zaman yang paling banyakk sejarahnya , dan semua tuh pasti tak bolehh ulang balikkk ! ye PASTI :'(  

hermmm , dekat sini saya Nuralimah  Jasni  a.k.a IMA oleh LENSA ingin memohon ampun dan maaf dekat kesayanganKesayangan saya semua nihhh , Ye , sepanjang kita berkawan , bersahabat , sejak kali pertama pasti ada terkurang terlebih , mengumpat , mengkeji , menghina , memfitnah , mengongkong , maaf sangatt sangatttt ! sebab kesalahan kita yang kita buat yang  tak nampak tuhh lahh sebernarnya yang menghalang kita ke Jannah NYA , :')) maafkan saya ya LENSA sayang , kosong kosong , sebelum tuhhh , Jaga diri Baik Baik nanti tau dekat U , MATRIK , KOLEJ ,  F6 , and so on , PANDAIpandai bawak diri tauu , ingat kehidupan kita dekat sekolah dan alam universiti sangat berbeza , bila kalian dah melangkah kaki ke alam U , semakin banyak sebenarnya cabaran hidup kita , Sentiasa Letak Allah dekat Hati kalian dalam setiap apa yang kalian buatt , niat belajar kerana Allah , bukan kerana pointer , mungkin kegagalan kita di SPM lalu adalah permulaan kita untuk terus BERJAYA , bangkitt lahh sayang ! luaskan Kuasamu ye LENSA , uhuuu cehhh TAHNIAH DAN SYABAS ye untuk sahabat LENSA yang berjaya di SPM Lalu , yang mendapat tawaran belajar tuhh , teruskan belajar bersungguhSungguh yang nak kahwin tuhh sila JEMPUT kami , ekeke LENSA as V.V.I.P tauuu ^_^ jangann LUPA tauuu ,ohoho *siapa lah yekk agakAgak makan nasi minyakk dulu dalam LENSA nihh , eheee ouhhh kak CAJAAA kitaaaa ..phewittttt ! hahaha :pp 

 walaupun apa yang terjadi , besar mana pung jurang kita dulu , bergeng ke , tak rapat ke , tak sekepala ke , tak sebantal ke , tak semusim keh , eh ? haha cm mana tak semusim tuh , ahaa tepuk dada tanya iman . lalala , xD ahaaaa INGAT kita TETAP BERSAHABAT SAMPAI SYURGA ya , apa apa still contact dekat whatsapp Da'ie Solehah 96 , Group Batch yang dah berhabukkk tuhh ohoho moment wechat , jangan sampai kita hilang kawan sebab kawan yang lain tuh ye :)) jumpa kawan baru still ingat LENSA dalam hati kalian tauu ! , jangan rasa rendah diri sangat macam "aku tak pandai , aku f6 jeh , aku tk bolehh kawan dengan kawan kawan aku yang dekat U tuhh," jangan macam tuhh ye sayang , kalian bolehh support sahabat yang lain , sesiapa yang ada masalah Sharing ajaalah dekat kawanKawan kita nihh :') kita SAHABAT KAN ? in sha Allah kalau tidak ada Apa apa, hubungan kita sampai Syurga ye , doa samaSama tauu :)) doakan semua dapat yang terbaik dan sentiasa bersama Redha Allah , jangan lupa apa yang kita pernah amalkan dekat SMKA dulu , kerap korang tinggalkan , selamanya ia terus hilang ,nak jadi baikk memang pahit , sebab Syurga tuhh manis kan ? :')) semoga kita sama sama saling ingat meningati ye , tegur lah daku andai tersalah langkah , TAKE CARE buattt kaliannn ye LENSA kesayangan aku nihh :')

special post buat KESAYANGAN LENSA ::



Okayy inilahh dia kak fisha dan kak bihah kita :)) nampakk takk kak fisha cantikkk kan sekarang , ehehe dulu masa dye form 1 lagi comel jehh uhuu kak fisha lahh satu satunya STUDENT SMKAS yang strait's A , SPM 2013 , tahniahh ye fisha sayang dan kak bihah nih teman sekatil aku masa f1 , hahaa dulu takott jugak ngn bihah nihh , tapi dia lahh yang reti manjakan aku , puihhh , ahaha alaa alaakak limah gedikk gituhh , ahaa dengan rabihah lahh orang nyaaa , ehee ^_^ take care buat kalian berdua di UM nanti tauu ! jadi diri elokk2 .


okay yang nihh kak timah dengan kak pa'a , comel kan dorang berdua nihh , yeee ! dahh lah baikk , cantikk , pandai pon pandai :') ahaaa untuk kak timah dengan kak pa'a tahniah jugak buat kalian , kak timah study elok2 nanti dekat UIA ye , kak pa'a MATRIK kan , ahaa struggle sampai bintang ! eh? hahha okay gurau* ehee apa apa pon ingat kami dalam doa kalian ye :')


okay dalam pic nihh ada kakak fit , kak nedy , kak mijaa , kak shark , kak tyra jay dan kak kyra , :)) hyeee cantik cantikk semuaaa ! eheee korang pon yee jaga diri baikkBaikk tauuu , stay cun stay cute stay cool . ehee , jangan LUPA LENSA tauu , apa apa roger boleh reunion ramaiRamai ^_^

okay gamba nihh ada ustad shah , ahaa nihh masa kem at Mersing , masa f5 kan , ahaa rindu takk? huhuu ,

okay nihh dari hujung kak aliah zawi , kak esah , kak nisah , ahaaa mereka nihh memang bestfriends forever , nampak diamm je memasing tuhh kecuali esah lahh , hihii tapi otak semua bijak bijak tuhh, comel kan dorang , huhuuu jaga diri tauu kalian ! :) semoga berjaya . 


ahaaa nampak takk rombongan mak jemahh sekampung nihh , ehee baju semua sepesen jehh kan , ehee okay dari tepi tuhh dila musa , ainul izzah , ayuu ajann , fareeza , rabihah , belakang nun jihah azmi , yaya , iffah, dan pa'a , yeayy ! hahah aku ingatt lagi nama korangg :)) hehee ahaaa untuk adila musa yang comel , jaga diri elok elokk tau sayang , jangan macam budak2 lagi nanti dekat U , uhuu tapi dm tguu IPG kann , so , teruskan berdoa ye syg , ahaaa tuhh TEACHER AINUL IZZAH , my mentor add math ! fuhh seriuss aku nak ucapkan terima kasih bebanyakk ye ainul untuk semua , semoga dapat mencapai impian kau tau ! aminn , ahaaa ayuu ajannnn ! my KT IBNU RUSYD , huhuu ayuuu take care tauuu ! ahaa ayuu nihh dahh macam mummy kami dahh senannyaaa , uhuuu semoga ayuu terus kuat dan tabah yehh , dan berjaya mempunyai sebuah restoran yang tersohor ! ameen ~ :)  ahaaa fareeza dan yaya ! selamat FLY KE UNIMAS , babaiii , ehehe cehhh jadi orang serawak , jangan lupa johor eaaa , ahaaa jaga diri tauuu baikk baikk dekat tempat orangg , ahaaa korang jangan nakal Nakal yehh , semoga urusan kalian dimudahkan dekat sana , ameen . 


okay yang nihhh cik umizatul khairrah zul edman , ahaaa eraaa sayang ! :)) terima kasihh untuk semua ea eraa , ahaaa take care dekat u nanti tau eraa , belajar elok elok , aku doakan kau dengan okie hingga ke jinjang pelamin yehhh , ehee aminnn , *atas permintaan caption* huhuu yang penting pandai pandai bawak diri ye eghaaa sayang , stay comel yeeeee ^_^ 


okayy yang nihh sapee nihhh ?? hahha nihh lahh NENDA KESAYANGAN aku . wuuu NENDA tauu , ahaha lekatt sehh nama nenda tuhh adui qistina sayang , ehee maap ye nenda atas silap salah cu , ahaa nenda semoga dapat jadi dokter tauuu , aminnnn , struggle matrik 4.0 , semoga dimudahkan urusan da terus majuu lah business mu ! ekeke , aminnnn , semogaaa , nanti dahh kayoo jangan lupa cuu :pp

okayy yang tuhh siapa tuhh , hahhhh tuhh dia IFFAH HANANI , my lovely cousins , cehh . ahaa kakak ! take caree jugakk nanti dekat Changlun sana yehhh kakk , jaga diri elok elokk tauuuu ! ahaaa , kalau dapat IPG balikk johor cepat cepat , aku tunggu kau ye , eheee bakal ustajah bahasa arab kan , huu semoga . ameennn . take care kak . 

okay yang tengah drive tuhh ecahh sayang , belakang iis , bulatt , farina , dan awekk aku , huuu kak liha tak nampak muka lahh , huhu sobsob , korang !! ahaaaaa jaga diri baikk baikk tauuu !! terutama buatt anak anak ribena tuhh , farina , piqa , echa jay nihh . ehehe nanti dekat U dah takde playground dahh , huhuuu so , kenalah ubah sikap menjadi dewasa lepas nihhh ! yeayyyy , eheee takpe farina ada atiqah kan , so okay lahh tuhhh , jaga diri yeahh dekat UIA , ahaaa echaa dekat PALAM , cari kawan reramai dulu , dapat IPG keluar lahhh yeee echaaa , ekeke , iis yang ayu manis rupawan , ahaaaa baik baik tauu nanti dekat UPM , sesorang kan , takpaa iis kuat kan , so takde hal lahh eehee bolee iis ! nanti jumpa kawan baru jangan lupa aku yee , hehee hahhh yangg tuhhhh awek sayang :)) ahaaaa awekk , jaga diri kat matrik wekk , jangan cari awekk baru tauuu ! hahaha jangan curang mimie . ehee terima kasihh tauu mimie , :))study elokElokk nanti dekatt Matrikk ^_^ 


okayy gamba nihhh ada kak farah izzani , kak cajaa hajar , adikk sarah , kak atiqah , kak izzatty , ahaaaa kak farah izzani ! ahaaa awokkk yang selalu main nyorok nyorokk tuhhh , ahaa lepas nihh takde aku dahh dekat kau , jaga diri ye sayang dekat matrik nanti dengan mimie n pa'a . study elok2 yee . aku tau kau bolee , huuu nanti nak jadi orang Kluang kannn , ahaaaa selalu lahh jumpa aku nanti . aminn , ahaaa kak tiqah razali , nampak jehh kecikk , huishh kecik2 cili ppadi tuhh tauu , ehehe ahaaa atiqah ! tahniah ye , terima kasih untuk jadi sahabat yang terbaikkk :')) ahaaa take care ye dekat UIA PJ , tengok-tengokkan kawan aku tuh , ahahha xD kah! *gurauu study elok elokk tau tiqa , semoga tercapai impiann dann sayang selalu . ehee ahaa untukk izzatty pulakk ahaaa :')) awokkkkk ! jaga diri jugakkk yeee dik , terus kuat dan tabah , jangan lost lost contact tauuu , ahaaaa semoga berjaya dalam hidup didunia dan akhirat ^_^ , hermm tuhh diaa untuk UMI CAJAAA , huhuu ayuu jeh pggil syaza umi , aku tak reti nak menduakan mak aku , hahha okay syaza sayang , terima kasih untuk bersama dalam organisasi sekolah ye , maap salah silap , awokkk jaga diri tau nanti dekat shah alam tuhh , ahaaaa apa apa hal roger jehh tauu , jangan lupa aku ! ^^ , ehmmm , untukk 'adik' sarah . haaaaa sarah , sorry sarah kalau ada gurau terlebih , sakat terlebih , jaga diri jugakk , jangan ingat f6 tak bolehh berjaya tauuu , hermmm ! yakin pada Allah , rezeki ada kat manaMana jehhh :) yg ptg usaha dan tawakal , rindu lahh dekat kau , :'))


okayy yang nihh KETUA BATCH kitaa , LENSA , eheee shireen sayang ! good luck dekat DQ tuhh tauu , semoga menjadi hafizah yang berjaya dan diredhai ALLAH , aminnn , jangan lupa doakan untuk kita semua yee shireen . eheee ^_^



yang ni special untuk cikk ainun kat belakang tuhhh ehee , ainunn :)) sorry jugakk untuk salah silap yee , ahaa jaga diri baik baik dan semoga sukses dalam hidup . ameen . 

okay ini untuk kamu AFIQAH FADZIL :)) haa bong , semoga dapat mencapai impian kau ye , walaupun penuh misteri kau nihh , ahaa stay cool jehh la ye bong , jaga diri eaaa ^_^


ahaa nihh masa last kelas bahasa arab :')) rinduunyaaa , ahaa tuhh dia firzanah ismahani baju hitam tuhhh , ahaaa awakkkk , ! terima kasih untuk semua ea , jaga diri elok2 tauuuu , semoga mencapai apa yang diimpikan yeee ismahani , ahaaa doakan temanTeman awakk nihh semua tauuu , :)) ahaa tuhh yg tepi sekali pipah ipinn , lama tak dengar khabar , :') ahaaa papinnn ! take care awokkk , ahaaa sukses selalu . aminn ,

yang tepi tuhh cik melly kita , hehe athirah amirah namanya , comelkann , uhuuu mell ! rindunyaa kat awakk , ahaa take care tauu mell , jaga diri eaaa , ahaa yang sebelah aku tuh nadzirah amirah namanya , cikk , pon sama yee , jaga diri elok2 nanti , semoga sukses selalu ! amenn :))

gamba nii nak describe NAILAH tuhh jehh , hahaha sebab semua aku dah describe tadi , eheee nailah sayang :)) ahaaa awakkk ! jaga diri baik2 tau nanti dekat PALAM , AHAA jangan mudah dipermainkan olehh orang lainnn tau nailah , kena kuattt eaaaa , ^_^ ahaaaa doakan akuu , rinduu kauuu :*



ahaa ni pipah md.nor , ahaaa pahh mad , eheee good luck dekat unisza ! ahaaaa luaskan lukisanmu pamadd , eheee amek TESL kann , okayy nanti bole ajar aku speakiing , huuu ^_^ take caree pamaddd .

 ahaaa nihh khas untuk cik FAALIHAH kita :)) faalihah sayang , terima kasih untuk semua ye lihah , any prob bolehh shre jehh layy , aku ada untuk kauu tauu dan yang lainn , stay cumill dan gojesss , hahaha , semoga apa yang KITA impikan tercapai yee faalihah , ameenn :'))) teruskan berdoa .



ahaaa ni maisarah salamudin , tak tahu lahh kenap ada jehh salah paham aku nih dengan kau yek mai , haha aduhaii , mai, sorry for all yee , aku rapat ngn dari f2 kott , ntahh lahh asyikk buatt kau kecikk aty jehh kann , ahaa ima mulutt memang sentap mai , haaa biasaa ahh alimah kan , sorry ea , kau janganlah nak terasa hati deyhh dengan aku , aku cakap tuhh, aku marah tuh , aku sayang kau mai , kita da besar , boleh fikir dah mana yang baik dan buruknyaaa , ahaaa untukk kau , jaga diri elok2 ye dekat f6 nanti , tk bermakna kau tak masuk U , kau gagal mai , kau tak bolehh kawan dengan kiteorang LENSA nihh semua , ahaaa kita semua sama jehhhh mai , takde beza ponnn , cari lahhh apa yang silapnya yang lepas2 tuh mai , ubah sikap ea , aku doakan yang terbaikk untuk kau , berjaya dunia dan akhirat . aminnn . 


okayy cik izan , :) ehee ahaa aku kenal izan nihh baru jehh , tapi senang jehh nak masukk dengan izann nih , nak tahu kenapa , sebab izan ni jenis yang open minded , ehee orang tegur dia terima , ahaa izan nih pun jenis yang berani , ahaa senang lahh orang nak kawan dengan dia nihh , izan :) good luck ye untuk f6 , ahaa buktikan yang kau jugak bolehh berjaya tau izann , all the best , dan semoga kuat dan tabah ea :))


ahhh wawa , :)) kawan team bola baling smkas dari kecik smpi beso nihh, hahha cehh , waaa ! take care waa nanti , terima kasihh banyak ea waa untuk semua , terus kuattt dan tabahh eaa waa , belajar elokk elokk tauu wawa , :)) jaga diri . 



NIHH GAMBAR GAMBAR MASA duluDulu . huhuuu :')













dear LENSA SAYANG , maaf yee untuk semua , sebelum aku mengakhiri post ini , mohon doa kan saya alimah jasni dapat yang terbaik untuk masa depannya ye , aminnn .terima kasih sahabat semua , kalian take caree tauu , aku sayangg korangg sangatt sangatttt ! :')) ingat aku dalam doamu . ^^
ukhwah fillah ya semua .
assalamualaikum w.b.t .



Syukran Jazilan. Thanks for Reading

16 May 2014

penantian demi penantian ...

bissmillahirahmanirahim .
asslamualaikum . (:

hai Mei , bye APRIL huhuu . :') bila sudahh masuk bulan mei semua ternanti nanti kemana hala tuju kami seterusnya . jyeaahhh . huhukkk semua bergantung kepada rezeki masing Masing dan nasib badan seseorang tuhhh . huwaaaa :') dan pengumuman demi pengumuman akhirnya terdengar di laman sosial , mukaBuku , serta media massa  kini yang semakin berleluasa . ohoho .

okay alhamdulillah beryukur ke hadrat ilahi , setelah berpenat lelah dan rakan seperjungan yang lain semasa UCKG akhirnya kami berpeluang untuk ke temuduga IPG . (: iyeee major rakan seperjuangan dapat , tapi beberapa orang ajee yang nak jadi guru senanyaa . huhuu . tahniah untuk yang interview dan takziah untuk yang tidak dapat keran rezeki korang bukan kat sini tapi ditempat lain , yakin jehhh . Rezeki Allah nihh luas kann . (: percaya lahh sesuatu yang tak disangka pasti akan datang . 

memandangkan Admin punya badan mendapat juga interview , so nak cerita lahh sikit macam mana pengalaman admin semasa di interview . sebab inilah kali pertama kan . hoho . admin nak cerita sikit daripada admin tahu hingga ke akhir perjalanan interview tuhh ye . huhuu . 

tanggal 5Mei2014 pengumuman calon guru boleh disemak selepas 4 petang , dan aku tidur petang tuh dengan lenannya . huhuwa , tupp tuppp aku sadoo dalam area pukul 5.30 gituhh sebab fon berbunyi , rupanya Cik Aina kita calling . aku dengan mamainya jawab dia terus terjah pasal interview nihh , manalah aku tahu kann sebab aku tak check lagi , jadi punya lah baikk cik Aina kitaa nihh cek kan untuk kak Limah punyaa nihh . huhua aku bagi i/c dengan kata laluan . lepas tuhh dia jerit kat telefon tuhh cakap ' IMA , KAU DAPAT LAHHH ! tapiiiiii kau dapat BIMBINGAN DAN KAUNSELING !! ' hohoho masaa tuhh kan aku dah ucap syukur dahhh , tapi dalam hati terdetik takott jugakk sebenarnya . huhuu okay lepas tuhh aku tanya Aina dapat ke takk , dia kata dia tak dapat , pastuh si cik Aina kita kita pergi lah menCalling semua kawan kawan yang pergi UCKG nihh dan ceritalah aku dapat Kos Bimbingan dan Kaunseling nih . hahaha   kelakar lahh cik Aina kitaa nihh sebab semua orang yang dia call diaowg gelakkan kos yang aku dapat tuhh . hermm okay okay takpee aku paham . :pp

sebenarnya apa yang digelakkan mereka sebab mereka cakap sesuai sangat lahh ima dengan kos kaunseling tuhh , dan aku tak tahu kenapa bidang aku lebih kepada tuhh , kemampuan aku lebih kepada benda nih , haha limah selalu dengar masalah orang , tukang bagi nasihat dekat orang , walaupun jatuhh jugak masa tuhh , still ada orang yang cari kau kan ima :') ahaaa cik firzanah rinduu pulakk dekat awokk , hermm , semoga Allah mudahkan aku andai ini takdirnya . ameen . haaaa *dah macam tajuk novel kannn . eheee ^_^

aku turun bawah bagitau mak Abah yang aku dapat interview nih , abah dah peluk Peluk dah , cehhh macamm dapatt apaa jehh kan , itv ajee ponn , tapi ntahh lahh masa tuhh semangat aku takdee lagii kott , mamai sebab bangun tidur punya pasal . hermm . lepas tuhh aku roger roger lahh kawan Kawan aku yang dapat ahaaa major semua dapat ,alhamdulillah , then masa perjuangan kami telah dijadualkan pada 12-15 Mei 2014 nihhh , akhirnyaa telah berkahir . huhuhu .

sebelum pergi ke interview banyakk lah persediaan kena buat daripada segi mental dan fizikal paling penting lahh kann , sebab nak guna semua , hermm dan gaya seperti seorang GURU jugak memerlukan beberapa persediaan yang rapi seperti kasut bertumit hitam , nametag , dan sebagainya . hoho semua terpaksa berkorban lahh :') takpee yang penting kita puas dengan apa yang kita impikan tuhh kan , means kita berusaha bersungguhSungguh kalau kita nak sesuatu tuh kan , jadi Buktikan lahhh . buat yang terbaikk . hehe

okay dua hari sebelum aku di interview , aku dan beberapa rakan yang lain telah membuat reunion kecil di rumah cik atiqah kita sempena Yassin dan Kenduri Kesyukuran sempena beliau mendapat 8A dalam SPM yang lepas , huhu pada 10MEI2014 nihh jugakk tarikh yang ditunggu tunggu pelajar SPM2013 untuk RESULT UPU Kami . hohokk . so kami yang dirumah cik tiqa nihh pakatPakat lahh semua cek SMS dan hantar serentak , hahaha serius lawak gilaa time tuhhh :')) ahaa rinduunyaaa . masa tuhh ada  cik liha , cik farina , cik mimi , cik iis , cik echa , cik bulatt , cik mai , cik tiqa dan cik limah . haaa semua dokk pakat pakat hantar serentak last last beberapa fon jehh yang dapat maklum balas . heee agak hang lahh masa tuhh sistem UPU sebab ramai tengah guna kan . huhu 



SYABAS DAN TAHNIAH !!! 
buat sahabatSahabat ku sayang sekalian . :))
alhamdulillah mereka dapat apa yang mereka impikann dan semuanya berasa gembira saat tuhh , namun ada juga yang tidak dapat apa yang diimpikan nya tapi apakan daya , Allah dah susun kan . kita hanya mampu merancang tapi Dia lah sebaikBaik perancang .

alhamdulillah 
cik faalihah kita ditempatkan di Universiti Malaya - asasi sains fizikal
cik iis kita ditempatkan di Universiti Pertanian Malaysian - asasi sains pertanian
cik farina dan cik atiqah kita ditempatkan di Universiti Islam Antarabangsa - asasi sains bersekutu
cik echaa kita ditempatkan di UITM Puncak Alam - asasi sains
cik bulatt kita ditempatkan di UITM Puncak Alam - diploma pengimejan perubatan
cik Aina Shareena kita ditempatakn di UITM Kuala Pilah - diploma teknologi makanan
cik Izzatty kita ditempakan di UITM Tapah - diploma Sains
cik adila kita ditempatkan di UPSI - diploma Sains
cik mimie kita ditempatkan di Politeknik.

at last cik limah , farah izzani dan maisarah tidak ditawarkan ke UPU . :')

okay Allah dah aturkan , :)) percaya lah mesti ada Pelangi yang kita tidak sangka kan . ehee ^_^
so dalam RamaiRamai sahabat aku tuh confirm lahh semua pergi Ke Tawaran IPTA yang mereka impikan tuhh U mereka dapat pon bukanBukan calangCalang Universiti tauu , hoho tapi cik mimie , cik dila , cik farah sudah decide ingin melanjutkan pelajaran ke Matrikulasi Perak . sebab kami semua dapat Ke Matrik yang sama kan , last Last tinggal beberapa orang jehh tinggal kat Perak tuhh . haha semua dah berpecah ke U masingMasing tapi sentisa dekat dihati :) ye , semua Area Selangor !! bolehh buat reunion kecilKecilan dengan sahabat sahabat SMKAS yang lain yang berada di UM tuhh , di Darul Quran , UITM dan sebagainya . hehe . in sha Allah , kalau diberi Iznin NYA semua akan bertemu kembali kan .

ahaa , mesti dok tertanya tanya cik limah kita nihh tak sedih ke tak dapat UPU nihh , hahaha siap ada sorang sahabat Daurah aku tanya lagi masa aku tanya dia dapat mana , dia cakap asasi sains hayat UIA , wahh tahniahhh lahh sebab dia dapat kos yang masih boleh degreenya dia sambung Farmasi , so cik farina dengan cik atiqah boleh bertemu dengan sahabat aku nihh , nanti roger roger ye cik tiqa dan cik farina ^_^  ahaa dia siap tanya 'kau ok kan ?' sebab aku tak dapat UPU , hahaha masa tuhh aku cakap okay jehh lahh sebab memang Jujur aku cakap hati aku dah takde dah dekat UPU nihh sebab Dah Digantikan IPG . SEBAB aku dah tak harap UPU pon lagi dengan result aku tuhh . huhuu

kalau lahh andai IPG tuhh ALLAH tak hadiahkan dekat aku , aku pun tak tahu lahh nasib aku nanti , sebab benda belum berlaku kan , huhuu dijauhkan lahh daripada berfikiran negatif nihh yehh alimah jasni !

okay , bohong kalau aku cakap aku tak sedih walaupun sedikit pon dimana sekeliling rakanRakan seperjuangan diSmkas dulu yang penat lelah samaSama , pergi ruyung samaSama , study samaSama , makan samaSama , sambut bufday samaSama , gila Gila samaSama , ahaa kenangann tuhh semua samaSama ,  mereka dianugerahkan Allah dengan rezeki yang terbaikk untuk mereka :)) alhamdulillah ,bila sahabat aku happy aku juga happy , sebab aku yakin kalau aku tak dapat benda tuhh maknanya ia bukan lah terbaik untuk aku kann . ye rezeki masing Masing , IPG mungkin tempat aku , siapa tahu kan . mohon doa daripada semua ya :))

okay cerita balik selepas menghadirkan diri dirumah cik tiqa kita , keesokannya kami pergi keSMKAS buat terakhir kaliNya mungkin sebelum masingMasing berangkat ke alam U dan sebagainya , kami pergi sebenarnya nak ambil sijil PMR yang boleh dibuat roket tuhh jehh , eheee tapi cik echaa kita pula kena sahkan segala sijilSijil beliau untuk interview IPG nihh , cik limah punya dah settle dengan GB sekolah mak , hoho selamat dahh :)) sempat lahh juga aku berjumpa ustazah roshidah dan ustad ashaari untuk memnita tips sebelum menghadirkan diri ke interview nihh , huhuu bakal kaunselor kan , mereka lahh tempat rujukan aku :')) , alhamdulillah dimudahkan .

tanggal 12Mei2014 masanya telah tiba . cehhh , disebabkan cik limah kita nihh yang tidak beberapa sihat harituh terpaksa lah memegang sapu tangan sepanjang hari kerana diserang selsema teruk daripada rumah cik tiqah kita tuhh , risau denn , dengan tak habis study lagi tentang isuIsu pendidikan ,hoho berserah ajee lahh . interview cik limah pukul 2.30 petang tetapi dalam surat kena berkumpul 8.00 pagi , wahh sumpah lama sangatt tunggu turn tuhh sampai cik limah dah emak lepaking dekat surau jehh . haha sempat tidur lagi tauu . huhu .




okay pengalaman masa interview tuhh , cik limah di interview dalam kumpulan seramai 8 orang , dalam kumpulan tuhh hanya ada tiga orang jehh kutt yang lepasan SPM , cik limah , azie , amirul fauzan , dimana kak afifah , julianna , siti sarhah , izzuddin sukriat dan jamaludin hakim semua tua setahun dari kami .yeayy ! aku ingatt nama semua . hehehe :)) ahaa dalam group aku nihh bagi aku lahh izzudin dengan jamaludin nihh memang hebad KataKata yang dilontarkan mereka , ayat mereka tersusun lahh yang penting . haha kalau nak dibandingkan dengan aku ?? pehhh jauh lahh kuttt . hermm ,

masa interview tuhh TUAN SHAFIE dan PUAN tuhh suruh kami rapo iaitu perkenalkan diri masingMasing , lepas tuhh tonton video tentang anak OKU dan seorang Bapa , soalannya ,

1) Apakah Perasaan anda apabila menyaksikan video ini
2) Apa yang kamu boleh kaitkan dalam video dengan bidang yang kita pilih nih
3) Apakah pengajaran yang kita dapat berdasarkan video nih .

ohohoo so dilontarkan semua idea yang dah lama tidak digunakan nihh , takdelah bisu aku nihh sebenarnya , masih boleh bercakap lagi , hehe alhamdulillah , okay then ,discuss dalam kumpulan , soalanya bagaimana kita hendak ubah persepsi masyarakat tentang golongan OKU nihh ?

hohoo so cik izzudin sukriat kita sudah memonopoli dengan memulakan perbincangan dan menggulung perbincangan , cehh hebadd kan dia , haha tak sempat nak mula cakap dia dah cakap dulu , bagus lahh dia berkeyakinan tinggi , fuhhh . habis perbincangan tuhh , ingat dahh nak habiss . rupanya kos cik limah nihh ada Special dan Suprise sikittt sebab ada soalan Personal tentang IsuIsu Pendidikan . ohhh my ALLAH !

Okay soalan pertama yang ditujukan dekat cik azie ialah apakah beza bimbingan dan kaunseling ,
dekat cik amirul pula ialah apa pandangan anda tentang isu isu gejala dadah pada masa sekarang ,
untuk siti sarhah soalannya apa yang awak faham apa itu PBS ,
cik julianna siapakah timbalan menteri pelajaran malaysia ,
cik afifah apakah ciriCiri seorang kaunselor ,
cik izzudin yang hebad berkata tuh tiada soalan special dari panel , dia hujah tentang isu semasa ajee tentang bidang kaunseling nihh , haaa panjang lebar dia cakap , alaaa tak pelikk pon sebab dia mantan wakil pelajar mrsm Batu Pahat . haaa semoga lahh dapat kan IPG nih untuk rakanRakan aku yang hebad hebad nihh .
dan untuk soalan jamaludin cik limah takk ingat lahh apaa , tapi dia orang yang terakhir di soal , macam panel nak skip masa tuhh tapi kena jugakk . hahha .

sampai cik limah kita nihhh APA BEZA PPMSI dan MBMMBI ?? whatt the fishhh ! hahaha
seirusss dherrr guaa tak ingattt masaaa tuhhhh , aduii puann nihh , aku serius memang tak ingatt bendaa tuhh walaupun aku ada ternampak , huahua , sedihh kutt tak dapat jawab :( hermm tapiii tapiiii kannnn TUAN SHAFIE tuhh dengan baik hatinya ubah soalan Cik Limah dan menanyakan APA YANG AWAK PAHAM TENTANG KLUSTER ? DAN BERIKAN CONTOH SEKOLAH KLUSTER ? huahuuaa alhamdulillah !! Allah mudahkan aku , aku jawab dengan yakin time tuhh walaupun aku tak pasti jawapan aku betol atau tak , haha yang penting YAKIN ! ekekee

tengok tengokk soalan kann , soalan mana yang paling mencabar ?? hahaha adeyhh soalan orang lain semua aku bolehh jawab , sampai turn aku terdiam aku , haha sebab orang lain pon tak bolee jawab soalan tuhh sebenarnyaa . huhh nasib baik diubah soalan lain :)) ahaaa tapi markah aku mesti udahh dicantas kann . fuhhh . apaalahhh , katanya peraturan dalam perbincangan kumpulan semua tuhh nak tengok kepimpinan kita , abg topek pesan ponn masa discuss jangan pulunn jawab kita macam hebadd sangatt , bagi orang lain jugakk cakap , walupun payah , bantu yang lainn , huhuu hahhh ! masa tuhh cuba jangan jatuhkan orang lain dan menolak idea orang lainn , fuhh aku rasa masa tuhh aku ada salah kan izudin nihh sebab dia jawab soalan tak kena dengan soalan yang diberi panel , adeyhhh aku tak tahu bolehh ke tak macam tuhh aku buatt , nasib baik kak afifah nih menyokong aku . hehe . haaaa

akhir sekali kami semua diberi peluang oleh panel untuk memberi kataKata terakhir dan harapan  , ye banyak banyak jawapan yang penuh harapan , dan antara kami tuh ada jugak yang taknak jadi guru sebenarnya tapi still pegi jugak interview , alahai kak . hahaha ntahh lahh faktor family kott paksaan mungkin , hahhh tak tahuu lahhh kann . doaa jeh yang terbaikk untuk masing masing . hurmm sebenarnya baru aku dapat tahu antara ramaiRamai kawan kawan aku nihh aku jehh yang kena soalan SUPRISE dan SPECIAL nihh , sebab yang lain tak kena ponnn , hohooo ! pehhh mantappp ahhh bakal kaunselor nihh kan , strict tak strict lahhh sebab dekat tangann pon mase discuss tak bolehh pegang apaApa . fuhhhhh . terbaikkkk !

ahaaa so , dah habis interview tuhh dalam area 4.00petang . sempatt jugak bergambar dengan kumpulan aku , siap ada group whatsapp lagi ekeke tapi yang perempuan ajehh lahh sebab yang laki 3 orang tuhh alahai tak sempat nak menegur lahh budakBudak hebad tuhh , biar ajehh lah mereka tuhh . huhuu , ape pon aku doankan yang terbaik untuk rakan rakan  interview aku nihhh :)) moga dapat apa yang diinginkan .


ahaaa memandangkan hari nih 16MEI2014 . saya ingin mengucapakan SELAMAT HARI GURU buat buat guru guru di SMKAS , SKKMN dan semua guruGuru yang mendidik aku sejak kecil lagi , especially for my Mum Puan Asmah binti Abu Hassan , terimaKasih untuk semua Mak :'))



okay salam terakhir daripada saya .
cik maniss gojesss alimah jasni .
eheee assalamualaikum .









Syukran Jazilan. Thanks for Reading

29 April 2014

masa untuk menulis....

bissmillahirahmanirahim .
assalamualaikum . 

ehemm macam lama jehh tak updated kan , haha sampai aku dah speechless nak mulakan penulisan aku macam mana . ecehh . *poyo* uhuukkk sekarang dah masuk akhir bulan APRIL . tuhh maknanya apa ye ? hurm masa cuti panjang kami makin berakhir tak lama lagi . huahua . 

ramai dah kawan kawan aku dapat belajar . eceh ramai keh ima hoii , haha 
setakat result matrikulasi dengan Darul Quran jehh baru keluar kan .
Mabruk ila Firzanah Ismahani dan Izzatti Nashreen.
kalian memang budak hafal kuat , sesuai dengan kalian untuk DQ nihh sahabat . 
semoga menjadi Hafizah yang diRedhai Allah . aminn .

dan tahniah jugak untuk sahabat Sahabat aku yang dapat tawaran Matrikulasi .
ahaa macam mimpi pulak rasa sebab sahabatSahabat karib aku semua ditempatkan tempat yang sama.
iaitu Kolej Matrikulasi Perak .
alimah . faalihah . farina . iis . farah . izzatty . afiqa . farha . atiqah . 
seronokk nya kami semua dekat sana . *mimpi* kann . rezeki Allah .
tapi belum tentu kami akan pergi Matrik sebab result upu belum keluar lagi . 
so sekarang memang bergantung pada result UPU dan IPG .
kalau Allah izinkan kami bersama inshaAllah bersama . AllahumaAmin . 
kesian pulak dekat Aina Shareena yang kena campak Kedah sana . huhu kesian aina , takpe lahh aina kau ponn nak Jadi Guru kan , inshaAllah dapat . (: 



hurmm dan sekarang aku rasa macam tekanan pulakk bila berada dirumah nih . 
apa yang stress nya ntah ima nihh aku pon takk tahu lahh , mungkin faktor f6 kisas aku yang tak dapat dan tekanan orang (kakak aku je pon) tanyaTanya . haiyaaa serius aku pening pikir benda nihh . hurm dan lagi satu lesen aku yang tak sambung sambung nihh . aku tak tahu bila ada keyakinan nihh nak aku test JPJ nihh padahal dah bolehh test dah . Ya Allah berikan lah kekuatan dalam diri nihh . aminnn . 

okay pada 26.APRIL.2014 yang lepas telah adanya Program di SK Kg Melayu Niyor.
Kem Bestari Solat . kem nihh memerlukan fasi ahaa dan dengan sukarela nya aku dan aisyah join lahh , setakat membantu jehh bukan susah ponn . kem nihh mengingatkan aku kepada Daurah . Allah , serius ngadap budak budak nihh rindu Daurah sangat sangat . hermm bila ntah rasanya aku dapat join lagi . berat hati cakap aku tak dapat join daurah siri 2 nihh . Allahu , jauhkan lahh perasaan nihh . aminn aminn .  serius hati aku dah lama tunggu kenikmatan masjid negeri nihh . hermm . rinduu nyaa . moga ada rezeki nihh ingin berada di Sana . semoga :')

tak susah pon bila mengadap anak kampung nihh , kurang sikit nakal nya daripada budak bandar , comel pon comel . haha aku tertarik dengan sorang budak nihh , zahirudin nama nya cehh budak darjah 2 kott . dia senyum manis sebab mukanya ada tahi lalat dekat atas bibir dia . hee Haiyaa imaa , takde ahh budak kecikk ponn suka tengokk jehh . mata perempuan kan suka tengok yang cantik cantik , fitrah tuhh . cantik luar cantik dalam juga ehh (:  inshaAllah . 





*nihh kumpulan terbaik . zahir yang baju maroon tuhh* comel kan . haha (:


nak dijadikan cerita selepas aku berKem di Niyor tuhh aku dan echa jalanJalan bukak mata , minda dan sebagainya . hahaha takdelahh lebih kurang hang out gituhh , dah lama tak jalan berdua di bandar nihh so jalan ajelahh sambil bercerita macam pasal masa depan Major . hurmm ntah bila fikirFikir balik macam mana lahh masa depan nihh . kuasa Allah . Allah dah susun kan , kalau ini yang terbaikk kita Redha ajee , inshaAllah semua nihh ada hikmah . aminnn . 




ahaa masa jalan dengan echa nihh masuk Popular nampak novel sambungan dari Warkah Cinta , tajuknya Kala Cinta dan Wahyu Bersatu imam muda nazrul punya cerita . haaa tanpa fikir dua kali aku terus beli novel nihh , aku memang suka novel islamik nihh haha takde ahh novel tak islamik nihh ponn aku layan jehh , tapi kita amek yang baikk nya . herm novel baru aku nihh memang banyak ilmu baru . siap cerita dia dalam utube pon aku dah habis kan , hahaha episod 12 jehhhh mana takknyaa aku tengokk beberapa hari dah habis . hermm sesuai untuk jiwa remaja muda sekarang nihh . kalau nak tahu tengok lahh baru kalian paham . 




WAHYU DAN CINTA

"jika kita ingin mengubah dunia , ubahlah manusia di dalamnya, jika kita ingin mengubah manusia , ubahlah hatinya , jika kita ingin mengubah hati manusia kita mestilah kembali kepada ALLAH "

Semoga hati ni tetap istiqamah dan menjadi hamba yang taat pada jalanNya . AllahummaAmin . 







Syukran Jazilan. Thanks for Reading

15 April 2014

Ujian Kelayakan Calon Guru (:

ahaaaa !
bismillahirahmanirrahim .
assalamualaikum (:

haii haii haii semua ! ahaa  tetiba admin terlebih girang ye untuk post kali nih.
kenapa lah limah oii . huhuu . 
tadelahh tetiba macam excited sebab dah lama tak updated. banyak benda nak luahkan tapi sebab tahap kemalasan macam nak apa tuhh yang tak updated tuh.terokk kan . -_-

okay okay back pada tajuk saya iye .
herm herm apa tuhh UKCG ?
HAHA , pelikk kan . tuhh lahh ujian kelayakan calon guru under IPG .
hahh memandangkan tahun 96 punya calon SPM nihh sangat berutung kamu diberi peluang untuk mengApply tawaran nihh . bukan senang sebenarnya nak jadi warga pendidik nih act ,
macamMacam di uji bebbb . dan paling menarikk nya untuk tahun 2014 nihh ada pulakk ujian macam nihh , 
Allah , menguji betol . mental dan fizikal .

ahaa macam nihh lahh ceritanya.
semua calon yang mohon akan dapat mengikuti ujian nih. ujian nih terbahagi kepada dua bahagian .
iaitu ujian bertulis dan ujian kecergasan fizikal (UKF)
ahaaa disebabkan aku lahhh orang yang paling awal antara kawanKawan aku yang dah lepas ujian nihh memang pengalaman tuhh rasa dulu lahh . huwahuaa :'))

memang terbaikk lahh ujian dia .haha .
semasa masuk Dewan untuk ujian bertulis terkenang SPM lahh dher. duduk ekod giliran .
herm lepas tuhh jawab 45 minit soalan ada 195soalan (:
wahh macam seram jehh , tapi soalan dia okay jehh banyak kepada logik kita berfikir sebagai bakal warga pendidik . cehhh . hermm tuhh takde masala kott untuk calon guru nih.
yang menguji kami nihh ialah UKF nihhh . Allah .sabar sajehh lahh :/

antara ujian dalam UKF nihh ialah 
beep test, silang sisi , lompat kuadran , bangkit variasi , BMI .
beep test tuhh lah yang mcam nak mati . hahaha terukk lahh aku rasa . haiyaaa .
silap timing betol , beep test nihh korang boleh search macam mana kalau tak tahu , ahaaa serius ingat mampu lahh aku nihh , tapi serius aku pancit , sebab dah lah tak breakFast pagi tuhh lepas tuhh nak kena lariLari lagi macam apa , plus lompat macam apa, Allah . semputtt woii . hahaha

masa beep test tuhh aku dapat stage 3.7 jehh . tak tahu lahh okay ke tak , dengar kata full mark untuk permpuan 6.1 , amboii terukk lahh kalau macam tuhh :(( sedihh jehh . sebab aku mulaMula dah kena beep test nihh , yang lain kemudian . mana tak semput untuk yang lain . haishh . 

nihh lahh padah kalau tak cukup latihan. memag tak latih pung. 
haha pancit ima pancitt . atlit sekolah kononnya lahai lari tuhh pung dah pancit. aiyoo .
apa ntahh , sala step lari lahh sebab mulaMula dah pecutt , herm ustad md.nor kata tuhh lah tak dengar dia ajoo lari dulu macam mana , hahaha . maaf lahh ustad saya dah lama tinggalkan dunia larian saya .

herm hermm , nak dijadikan satu cerita yang nampak limah nih macam takde perasaan kan, 
aku nihh boleh pulak lari sebelah budak laki masa UKF tuhh , lepas tuh wat ujian yang empat lain aku sorang jeh perempuan dan lain semua laki . ntah macam mana aku boleh masuk bilik tuhh salah , haiyaaa . tapi serius aku bukan kenal diorang pung . wat tak tahu ajee lahh . hahaha . haishhh . baru rasa segan nya . huuhuuu takpe nak jadi cikgu mana boleh segan segan kan . ahahha xD

hahhh nak dijadikan macam kecikkjeh dunia nihh kawan baru yang aku jumpa masa tuhh semuanya budak segamat . haha alahai , apalahhh pusingPusing jumpa dorang balikk , tapi ta kenal pungg . alaa biasa lahh kann biasakan diri dengan keadaan baru , haha pandai bawak diri .*ciriCiri guru katanya . 

ahaa lupa pulak yang hantar aku ke IPG Tun Hussein Onn nihh mak abah yang hantar.
herm tak tahuu lahh aku rasa sangat menyusahkan mereka sebab aku . :(
masa dapat tawaran nihh pung abah dah suka sangat , belum dapat tawaran nihh . aiyoo . bukann lahh rasa macam payah jehh nak dapatt , tapi tak boleh fikir macam tuhh lahh . hurmm sangka Baik (: rezeki kita kann , kita tak tahu kat mana , Allah Maha Kaya kan ? kalau rezeki aku bukan dekat sini kat tempat lain mungkin :)) kita hanya merancang tapi sedangkan Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk kita . (:


apa pun sekarang hanya teruskan berdoa jehh . :))


nihh dari senior yang dah fly jauh dahh , okay terus kan berdoa (:
senior cakap study balik Hadith Arbain keempat tuhh .


jadi sekarang hanya Sangka baikk jehhh lahh (:
Allah lebih tahu , 



*comel kan (: nihh atiqah yang bagi . aku suka sangat . heee 
AllahumaAmin , kalau dah memang dah tertulis aku terima (:
suka pulak dengan budakBudak , #littleCaliph .




ahaaa nih nihhh nak tunjukk sikit teman tidur saya dari Cameron . 
jauh dia datang kan , Mak yang belikan (:  ehee nanti boleh bawak balik U atau ostel , hahaha



 nihh pulak sebahagian StrawBerry yang datang dari sana . 
mohon meleleh . ehee ^o^  
editt punya hal nampakk sedapp jehh kan , tapi masam weii . >.<



okay till here then , 
teruskan berdoa . 
Assalamualaikum (:



Syukran Jazilan. Thanks for Reading

9 April 2014

Daurah :)

bissmillahirahmanirrahim.
assalamualaikum (:



ahaaa kembali lagi bersama saya Si Gojesss . *tettttt* haha :P
tetiba kan petang dini hari yang redupRedup berangin , teringat pula dekat sesuatu perkara yang membuatkan aku Tenang sangat dekat sana , even kepenatan tahap maksima tapi rasa dimudahkan jehh urusan dekat sana . terTanya tanya tak apakah perkara itu ? haha aku tahu semua menantikan jawapan daripada saya . eheee *perasan sudaaa* apaApa ajaa lah iema nihh kan (:

okay .

tuhh lah tempat yang aku sangat kagum tuhh .
Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah  a.k.a Masjid Negeri :))
dekat sana lah aku mengenal erti Daurah dan Ukhwah.

herm ramai yang tanya Daurah tuhh apa , hahaha aku pung bila nak explain dekat orang hanya aku mampu cakap tuhh kem , untuk anakAnak selangor . macam mana aku boleh terlibat dekat kem nihh sebab kakak aku yang first sis Auni yang kenalkan aku dekat daurah nihh . aku dah lama nak join benda benda macam nihh sebab rasa hati aku nih kosong pulakk means masa percutian yang panjang sebelum keMana mana nihh kan , iyelahh lepas nihh kalau dapat U pung belum tentu dapat join Daurah ke takk . haihh :') sobsss.

alhamdulillah makbul doa aku untuk ke tempat nihh . serius aku cakap bila SPM aku tak 'flying colours' macam yang diharapkan aku nak muhasabah diri balik dan tenangkan fikiran balek dekat sini . dan apa yang aku niat tuhh memang betol berlaku . Allahu . :')) 
 aku join benda nihh pada 22 Hb , SPM's Result keluar pada tarikh 20 Hb , yupp sangat dekat kan tarikh tuhhh  siapa sangka Kuasa Allah kan . dan Doa Aku makbul untuk keSana untuk mencari diri aku yang sebenar dan tenangkan hati dan fikiran :)) chehh . 

herm , memang berat kan bila apa yang kita Nak tapi kita tak dapat , sebab Allah tahu apa yang kita perlu dan terbaik untuk kita , dan aku yakin lepas nihh pasti ada yang lagi baik untuk aku . bukan nak terasa diri kononnya macam sangat kuat , errrr tuhh bukan aku , tapi aku cuba untuk bangkit dari kegagalan nihh , dan terus kuat . orang yang patut memberi motivasi dekat diri kita ialah ---> DIRI KITA sendiri , mind set kita , hati kita , semua balik dekat diri kita sendiri , so , janganlah terasa down yang korang tak akan berjaya lagi selepas nihh :D

Okay balik pada tajuk lahh kan DAURAH
hermm banyak perkara yang berlaku dekat sana , dan bila aku nak cerita dengan sangat detail tak mampu kot Page nihh nak tampung , karang hang sat agi lappy nihhh  kuikuiii :pp

aku ke sana dengan sebagai Fasilitator Daurah , bukan sebagai peserta , act aku pung ingat jadi fasi nihh senang jehh lahai macam dekat sekolah dulu, ohh tidakk semudah tuhh rupanyaaa , act korang kena rancang macamMacam untuk bago program nihh Berjaya dan Best , something like that lahhh  haha buat aktiviti yang boleh bagi mereka betol betol menjadi anakAnak yang soleh dan solehah kelak . Alhamdulillah , kalau Daurah kali nihh berjaya inshaAllah anakAnak ini juga berjaya . Merekalah wasilah untuk kita Ke Syurga , jadi tak perlu lahh rasa macam kita  join benda nihh dan rasa rugi . tapi serius talk , kalau niat kita join daurah nihh sebab lain , memang akhirnya kita tak akan dapat apaApa , macam kita kat Makkah lahh sebenarnya tempat tuhh bila kita berkataKata sudah jadi doa kan , macam tuhh lahh bila kita dekat Masjid nihh . :')

aku dan beberapa orang Fasi baru yang masih tak tahu apa itu daurah pada hari pertama kami diberi pencerahan dengan lebih mendalam tentang daurah nihh , ditunjukkan bilikBilik khas dan apa yang patut kami lakukan untuk menarik minat AdikAdik kita nihh dalam daurah . 

Beberapa perbincangan kecil antara fasi baru dan fasi lama telah dijalankan pada hari pertama kami pergi ke Masjid nihh , aktiviti by group yang dipecah untuk merancang program yang sesuai untuk Mereka . daripa satu kelompok besar kepada dua kmpulan , dan berdua/patner , dan sendiri/individu . ahaa masa tuhh kita kena bincang apa tajuk aktiviti tuh , objektif , matlamat , tempoh , pelaksanaannya dan alatan yang diperlukan segala . means kena lahh rancang satu aktiviti yang sangat detail ohhh . hahaha 
macam task takk? ahaa dalam lima minit jehh kami bincang benda tuhh , tak lama kan . herm tapi tuhh lahh aku aplikasikan balik apa yang aku pernah amalkan dekat sekolah dulu , walaupun just fasilitator biasa masa dekat sekolah sebenarnya masih cetek lagi pengalaman aku untuk Program yang Hebat nihh . ALLAH . :')

Ahaa cerita sedikit masa perbincangan tuhh masa berpatner , aku dapat team dengan sahabat yang samaSama dari Kluang nihh , Kisas Product ohhh  Strait's A student . :)) bijakk kann , ahaaa bijakk dia sampai buat aku sentappp ohhh . haha ada masa perbincangan tuh perkataan dari/daripada pung jadi isu . haha tapi takdelahh sampai gaduhh pung sebab benda tuh biasa jehh . herm act even kiteorang tak pernah kamcemm pung sebelum nihh tapi boleh lah bincang dengan baik . apabila berbincang dengan individu yang lain the aktiviti nampak lagi mearik kan . means kalau kita samaSama berkerjasama  macam Leader Group LIttle Caliph buat satu aktiviti yang sangat meanings dia GOOD ! . :) aktiviti nihh antara semua fasi . 

"setiap orang diberi kertas dan di minta untuk lipat mengikut rahan yang diberi , dan dikoyak mengikut arahan juga , hasilnya setiap orang akan dapat koyak yang berbezaBeza , ada lubang hujung kiri , hujung kanan , tengah , terbelah dua kertasnyaa , tapi bila disatukan semua kertas tuhh , lubang yang tetutup tuhh pasti tidakk akan nampak kan ." 
tak percaya ? cuba buat . (: haha 

rasionalnya akitiviti nihh samalah macam Kami semua nihh , walaupun ada kekurangan dekat semua orang tapi  apabila bersatu dan bertolak ansur tetap akan berhasil benda tuhh , perkara nihh lah yang diingatkan dekat kami sebagai Fasi baru yang kali perama join nihh . menarikk kan :))

usai program ice breaking bersama fasi baru , kami diperkenalkan dengan sang murabbi kami .
ustad Mahmud . tuhh dialah orang nya . sangat kami sanjungi . (: alhamdulillah setiap kesulitan yang kami alami semua diberi tunjuk ajar semasa sesi post mortem . berutung siapa yang tahu kelemahan rugi siapa tidak tahu kelebihan , tuhh lahh kataKatanya yang buat kami berfikir sampai ke hati :)) 
semasa kami di bilik V.V.I.P segala trademark, energyzer , zikir diperkenalkan kepada murabbi ini , macamMacam trademark yang ada untuk memperkenalkan diri kita untuk nampak menarik .
contohContoh trademark yang aku paling ingat lahh , 

"amalu bil niat , innaAllaha Ma'ana " : Kak Auni (GM Daurah)
"jangan tanya !" : Amirul ( leader little caliph)
"muka macam nihh , tapi dalam hati ada taman " : Syafiee ( Fasi Rendah Atas)
" semua pandang belakang ......." : tuhh kak Qila punya ( Fasi Menengah ) 

hahaha dengan gaya Gaya nak kenalkan trademark masingMasing :)) 
gelakk sakan kott time tuhh , haihhh ada yang lagi lawak bila buat tepukTepuk tuhh lahh . tepukkTepuk tade air lahh , tepukTepuk takyah Mandi lahh sebab isu SELANGOR yang air kena catu . tapi paling terbaikk adalah tepuk Anak Soleh dari kami group Little Caliph/Rendah Bawah
tapi serius memang seronok , kenangan semua tuhhh . masih segar dekat ingatan nihh (:
tuh tepukTepuk sebagai energyzer kami semua , kalau zikirZikir memang macamMacam lahh sebab zikir nihh ada yang aku baru dengar , ada zikir versi Yuna lahh , hahh benda baru (: tak semua orang akan dapatkan . seronok takk seronokk lahh aku rasa sangat bertuahh join Daurah nihh .  

okay cerita program untuk Peserta pula , macamMacam program nyaa untuk mereka mengikut kategori masingMasing , disebabkan aku Fasi untuk Little Caliph , antara aktivitinya adalah ice breakking yang anakAnak kecil ini ingat pecahkan ais, hahaha lawakk kottt . sebab masa aku tengah handle mereka waktu rehat tibaTiba ada tanya , 'ustazah ustazah , bilaa nak pecahkan ais' . haha Ya Allah masa tuhh aku dah blur kottt , bila kami yang Fasi nihh cakap pecahkan ais , rupanya mereka ingat ice breaking tuhh lahh pecahkan ais , tadelahh benda tuhh biasa bagi sesiapa yang baru first time join kem kan , hermm hari pertam daurah kami Praktikalkan isu Kebersihan (: sampai hari terakhir pung bila aku tanya apa ustazah pesan mereka semua ingat . Ya Allah , tersentuh kott bila apa yang kita ajar mereka masih ingat dan amalkan . (: sebelum tuhh setiap kategori ada lagu tema MasingMasing . dan lagu teman untuk little caliph adalah lagu Hanya Padamu by Ainan Tasnem :)) idea by nu'man Naim dan gaya kami semua . 



video







okay pada hari kedua daurah semua pelajar dikumpulkan di ruang solat bawah semua kategori , dekat situh semua diajar untuk amalkan solat duha , dan zikirZikir munajat . dan lagu Ya Badratim yang menjadi kegemaran aku menjadi lagu wajib program nihh :') seronok jehh dengar bila adikAdik nihh nyanyi . lagu nasyid  al-fatihah takpayah cakaplah dah hafal dah mereka semua siap gaya lagi :)) wahhh ! semangat tau tengokk bila dorang semangat . pagiPagi dah memikat hatiHati fasi nih (: then , aktiviti hari kedua nihh ialah tentang SOLAT (: ahaaaa macamMacam adikAdik nihhh . tapi serius apa yang korang ajar nihh dekat mereka kalau mereka still ingat dan amalkan , inshaAllah pahal kita berpanjangan . Allahuma Amin (: 

latihan sebelum solat .

pratikal dan amalan (:


pada hari ketiga pula ialah sesi muhasabah diri anakAnak ini , dan serius deep sangat tersentuhh kott . aku yang jadi fasi nihh pung menagis lagikan mereka nihh :') ahaaaa dah lama tak nangis kottt tapi time tuhh memang nangis dengan mereka sekali , haha tapi still tenangkan mereka jugak , ada juga yang menangis sampai muntah muntah , kalau ada orang yang tak boleh handle budak muntah memang payahkan nak settle kes macam nihh , tapi alhamdulillah . Allah mudahkan urusan kami . :) tuhh hari ketiga punya kes , ada first day punya kes budak demam . hahhh rehatkan dia , bagi makan macamMacam . opps lupa hari kedua pulak ada kes budak yang terkencing dalam seluar , so adik nihh terpaksa lahh berkain batikk . kui kui terpaksa dikk , walaupun adik baru darjah dua . kami ada tuhh jehh yang sesuai :)) tapi semua tuhh boleh handle dengan mudah , takde dah nak rasa geliGeli . kelakar kott ada time makan aku ajar mereka untuk suapSuap kawan dia , tapi mereka cakap geli . aku just ingatkan jehh nanti kalau mak ayah korang sakit korang semua yang kena buat semua nihh , lagi yang ank sulung , tanggunjawab besar . masuk jugakk lah rasanya dalam minda mereka , sebab ada yang bagi respond positif (: 




okay pada hri terakhir program ialah hanya tengok apa yang mereka pelajari selama empat hari dan jamuan . haaaa memang menarikk kott tengok gelagat mereka nihh , semangat dan semangat . :D hati jadi riang jehh tengokk mereka . haha okay cerita pasal jamuan , takpyah ceritalah kan . anak selangor memang kayaKaya . dan makan memang sedapp hahhh . ada makan KFC , Dunkin'sDougnut dan macamMacam , rezeki kumpulan tuhh lah sebab semua dapat makan sedap (: walaupun pada hari keempat tuhh suara dah macam alaAla nak hilang , badan dah lesu kepenatan tapi sangat meriah (: nampak dahh mereka boleh interaksi dengan lajunya dan mula tunjuk perangai sebenar . tapi back diri kitalah . adikAdik yang kita dapat tuhh lah perangai kita sebenarnya . ahaa serius lya betol tuhh , aku nampak lahh jugakk hahaha walaupun diri mereka mudah untuk dikawal tapi kadangKadang kenakalan tuhh tetap ada . 



tutttt.tuttt.tuttt........
dah habis program selama empat hari bersma anakAnak selangor nih.
sebenarnya bukan mereka saja ada aktivitinya , kami juga ada aktiviti sendiri pada malamnya . bayangkan kuat takuat mental dan fizikal nihh lahh kan start berkerja pukul 8.00 pagi hingga 5.00 petang dengan peserta , post moterm 5.30-6.00 , 6.00-7.00 meeting dengan Group .. malam lepas isya program dengan murabbi dan meeting sampai lah pukul 3.00 atau 4.00 pagi (: ahaa wake up pukul 5.30 pagi . fuhh mata tuhh ngantokk memang ada tapi rasa macam takde lahh ngantoknya sebab apa yang kita nak bagi dekat anakAnak tuhh mesti kita nak buat yang terbaikk walaupun nampak macam payah tapi mesti Allah bantu kita .  teringat kembali hari pertama siapSiap semua sampai lahh 5.30 petang berprogram dan nak bergerak ke Masjid Jelutong iaitu Masjid Diraja , memang sangat cantikk masjid tuhh , dekat sana kami ada program T.O.T training of trainer . ahaaa masa tuhh lahh kami kenal macamMacam energyzer , zikir , lagu tema dan sebagainya . seriusly benda nihh bua ukhwah kami antara satu sama lain lagi akrab . 

ahaaa dri jelutong tuhhh nak dijadikan satu cerita kami lima orang dalam kereta kak Maizan sesat . hahaha Ya Allah masa tuhh dah sampai kota damansara semua jauh sangat kott dari shah Alam , dan aku tak tahulahh area mana dahh tuhh sebab nampak dah tol ke arah selatan . dah macam nak balik Johor Balik dah rasa , tapi tuhh lahh berapa kali tol kott jumpa baru sampai Shah Alam semula dalam area 12.30 gituhh sebab dari Jeluting pukul 10.45 gituhh , nampak takk kami makan Angin malamMalam . hahaha Allahurabbi , penad takpayah cakap , hari pertama tuhh makan aku pukul 10.00 lebih gituh . daripada siang tuhh tak makan , wuuuu~ kuat tak kami macam Tiger (: haha . tadelahh , kalau Allah tak izinkan kami Kuat kami tak rasa akan jadi macam nihhh (": 

herm pada hari ketiga sebelah malam ada Qasidah bersama murabbi . Allah masa tuhh memang sangat syahdunyaa , macamMacam aku rasa . ukhwah tuhh nampak strongnya (: memang kuat lahh time tuhh sebab bila rasa samaSama memuji Allah dan rasul kan . sampai ada antara fasi yang mengalirkan air mata pada hari  tersebut . indah nya time tuhh Allah jeh tahu rasa tenang hati nihh . 

dan Hari Keempat malam terakhir sebelum kami pulang ke destanasi kami , Ada Jamuan untuk kami dan Murabbi dan sesi luahan masingMasing hingga pukul 4.30 pagi . masa tuhh mata memang ngantokk tahap maksima lahh kan tapi bila diurut dengan kak tiqah ahaa segar balikk . kak tiqah nihh senior aku , means lagi tua lahh lepasan STPM kisas , akak nihh pung tak sangka macam mana dia boleh join daurah nih semua dan berada dekat daurah . (: betol semua nihh kalau Allah tak izinkan kita berada dekat tempat tuhh memang kita tak akan ada dekat situhh . malam tuhh salamSalam dan nangis semua ada . dah macam satu family dah rasa semua tuhh , siap aku rasa macam dahh taknakk balikk Johor dahh . haha takdelahh .
macam dah lupa pulak asal usul kan , hermm sebenarnya bila kita kat rumah Allah memang lagi tenang berbanding dirumah kita sendiri . detikDetik yang sangat berharga denkat sana tuhh belum tentu akan berulang pada masa akan datang kan , Allah . :')

dan sampai sekarang aku menjadi lebih tenang dan sabar dengan Apa yang Allah beri dekat aku . alhamdulillah ketenangan yang aku cari untuk tenangkan semula hati ini selepas diuji menjadikan aku lebih dekat dengan Dia . (': Allah masih sayang kan hambanya sebab tuhh dia uji Kita . Yakin dan sentisa sangka Baik jehh lah dekat Allah . AllhuRabbi semoga selepas nihh Engkau memberi peluang untuk aku melibatkan diri semula dalam Daurah nihh . (: Allahumma Amin , 

bertemu dan berpisah kerana Allah .
semoga ukhwah kita sampai syurga .

#throwback DAURAH SIRI 1/2014 



para Fasi rendah bawah/ Little Caliph :)






\\
bersama tuan dan zakiah .
kami sebaya (:



yang nihh kak Farah Afrina (: kami satu team.
 akk nihh dari DQ . 
nampk jehh macam senyap kecoh dalam diam rupanya (: 
eheee . semoga jadi hafizah yang berjaya yeh kakk .
aminnn .



*nihh bersama dengan Beberapa Fasi dan Peserta littleCaliph 
rinduuuu sangattt :'(



*nihh dengan kak siti hajar* kami rapatkan .
sayang akak nihh walaupun namapk macam dia lagi muda dari aku . 
beza umr setahun jehh (: 
semoga akk jadi hafizah yang berjaya . Aminn (:



till here then , 
assalamualaikum . 
















Syukran Jazilan. Thanks for Reading