All praise to Him . I'm happy today . Pray for my FUTURE please :"

31 December 2011

Last post 2011 :( said hye 2012 :D

hoy hoy !! ^^
assalamualaikum (:






pejam celik pejam celik. sudahh masuk tahun baru ekh . :) . Happy New Year : 2012 :D ahaa . sekejap saje mase berlalu . macamMacam KENANGAN manis.pahit.masam.manis adee ! ^^ . aduhaaii... rase sayu saje mahu tinggal kan 2011 nehh .:(  serius banyak SANGAT kenangan yang tidak boleh di lupakan . rase macam tahun nehh lah banyak sangat dugaan Allah . tapi banyak Hikmahnyer di sebalik tuhh . :D . alhamdulillah . dapat hadapi dengan hati yang tabah dan kuat .


tanpa KawanKawan akuhh , tak mungkin aku setabah tuhh . ahaa . THANKS A Lot to ALL My Friends . (: . tanpa mak abah di sisi akuhh , tak mungkin aku kuat lagi macam nehh . LOVEDAMNMUCH lahh abah/mak <3 !!  tanpa ALLAH yang selalu di Hati nie tak mungkin aku sekuat nie . Ya rabbi . :D  



urm... setiap tahun baru pasti ade AZAM baru kan .agak-2 azam yang tahun-2 lepas sudahh tercapai? haha . kalau belomm terpakse lahh bawak ke tahun 2012 ekhh . ^^ Kalau sudahh tercapai , TAHNIAH! ANDA MEMANG TELAH CAPAI CITA-2 BESAR AWAK ! good girl/boy :D Kalau belom ? usaha lagi yew . moge tahun hadapan lagi baik dari tahun lepas . insyaallah ! [aamiin~] (:



agakAgak apee ekh AZAM tahun neih ?? urm . :D . pasti lah akuhh mahu kan semua akan jadi lebih baik dari tahun-2 lepas . Hope get it . Mahu jadi yang lebih baik dari tahun lepas . ahaa .! *adakah orang tak nak yang TAK baik ?? hoho ! tanyee same itu orang lahh yekk. hehe . hurmm . semua harap yang baik-2 sahaja kan . kalau orang bagi bunga segar dengan bunga layu ,, manee korang pilih .??? bunga segar lahh ! tak kan nak yang layu kodd . hahh ! cam tuhh lahh . semua nak yang baek . xdek nak yang tak elok . so , Berubah Lahh untuk Jadi Lebih baik . Bukan nak cakap korang tak baek , tapi semua orang kan tak Perfect . so , maseng-2 perlu berhijrah kearah yang lebih baik .




Macam akuhh jugak . akuhh tak nak jadi ima yang dulu lagi . okeh ! :) Hurm .okeh , di samping masuknyer tahun baru nehh .,, akuhh MAHU mintak maaf banyak-2 dekat SEMUA orang yang mengenali akuhh . :( . Moge Tahun 2012 akan jadi tahun yang lebih baik kepada kita semua ekkh ^^ . insyaAllah .






p/s :: alahaaii~ kejap sahaje aku sudaa genap enam belas tahun... two days more ! :D dan hari tuhh akan BACK to hostel . jyeahhh ! mase yang ditunggu-2 sudaa mahu tiba . Hope ALL IS WELL !! :D










mohon maaf banyak-2 jika sebab akuhh korang berdua tak SEMESRA dulu . hope KITA semua kawan baik ekh . everything will be okeh kawan ! :D ... smile always . :)









Syukran Jazilan. Thanks for Reading

30 December 2011

3 idiots . :D

   assalamualaikum , ^^ 

hyepp (:





hyee readers !! how are u ? hee . ^^ . hope , SEMUA SIHAT walafiat ekhh :D . haa . nak post apee ekh ? ermm .. haa ! sapee tengok 3idiots ?? best kan citer tuhh . huhu . sesapee yang minat dalam bidang Jurutera-2 nehh bolehh lahh tengok . masyukk ^^ . sumpah cter tuhh banyak bagi ilham taw ! haha . 


the BEST movie .
-Farhan-Rancho-Pia-Raju





macam-2 bolee si Rancho nehh buadd kan . aisshh~ alangkah seronoknyer ade Seorang Kawan yang macam tuhh . dah lah nsem, pandai . ehee . :D  cehhwahh ~ . ahaa !!. sanggupkan dia tolong bagi kate-2 semangat dekat kawan-2 dia supaya berjaya even kawan-2 dia tuhh tersangat lahh low~. macam-2 halangan ade .

                                                                 

ahaa. yang penting akuhh suka tengok lahh mereka bertiga berlakon . plus Pia, dahh lahh cantekk ! DOKTER lagi . huhh... bagusnyer kalau dapat jadi cam Pia tuhh . Bhahaha !! :D . berangan sudaa . tapi siyezly lahh . semua ade cita-2 macam tuhh kan. dah Berjaya baru leyh Bercinta same Rancho . :D . ahaa . 




kalau lahh ADA Le-La-ki yang bolee paham ==''. kan bagus . hidup seorang perempuan nee pun tak lahh terase Bersalah jika tak terima pelawaan mereka untuk bercinta . haiishhh . dunia dah nak Kiamat . macam-2 hal lahh . semua nyer macam TERdesak sangat . sabar kan boleh . aduuhaii Manusia . Jangan Fitnah orang Ye kalau TAK DAPAT apee yang diiginkan . jangan jadi EGO sangat lahh dengan perangai kita tuhh . apee pun tak dapat nanti . Belajar lahh sampai Berjaya . Kerja besar baru think CINTA . :D Banggakan Parents dulu  , baru hidup bahagia . ^^



HAHA !! apee lahh . sudaa tiada kaitan kan . yang penting HUBUNGAN PERSAHABATAN YANG BAIK adalah penting dari segalanya . okeh . Mohon Maaf jika ada kawan-2 akuhh yang tersinggung dengan Kelakuan akuhh selama neihh . Sama-2 lah berdoa semoga Kita semua Berjaya Ke MENARA GADING . insyaAllah . :D 




Aku S.A.Y.A.N.G semua 
K.A.W.A.N-K.A.W.A.N Aku !



                  uHibbukumfillah . <3





nobody is perfect !
also ME :(















Syukran Jazilan. Thanks for Reading

28 December 2011

ready for 2012 :D

hyee ^^
assalamualaikum . (:



jyeahh :D
EXCITED betool akuhh neih kan . ^^

hahaha~ (:

hahh ?!!
KORANG macam manee pulakk ekkh ?? --"


OFCOZ lahh sudahh kan . kan . ? haha .
ahaa, ke BELOM nee.. ?
kalau belom dun't worry-2 lahh ekh.
ade LIMA HARI LAGI deyhh .
macam-2 bolee buadd . huhu . (;


bagi budakk-2 yang duduk ASRAMA macam akuhh nee,
kena lahh READY awal-2 .
Kalau tidak CONFIRM kelam kabut woo !
Percaya lahh~ haha .
tak nak cayer ? TAK NAK ! ...
tak nak sudah deyhh . :p


kenape ekh kena awal-2 ready ,
aii.. maklum lah budak asrama nee
macam balek  rumah KEDUA mereka taw !
macamMacam nak kena Hangkot . huhu .


baldi.gayong.sikat.selimut.bantal bcukk.
kasut-2 . [prep,sukan,sekolah,selipar toilet]shower foam.perfume.syampu
alat mekap-2 bagi PEREMPUAN . cehhwah~
bedak jekk kodd . haha !

dekat sekolah, TAK PAYAH lahh nak lawa-2 sangat .
LE-LA-KI tak pandang punn . @@ kan  LE-LA-KI ??!! :D
yang penting KEMAS
dan JAGA KEBERSIHAN . ehee ^^
SEMUA marii maa . (:

SO,, bagi bebudak yang duduk Hostel
pastikan CHECKLIST dulu barang-2 yang takde.
kalau kurang bolee cari lagi .
maseh ade "time" nee.
BAJU-2 yang nak kena IRON ,
asingkan dulu . hanger kan jek dulu .
yang TakNak leyh lipat masuk beg . :D
OKEHH . DONE !
('',)


bagi budak yang SEKOLAH HARIAN ,
takpe-2... tak yah siap awalAwal lahh .
esok nak sekolah, malam maseh ade.
bolee iron, kiwi kasut , kemas beg .
hahh.. macam-2 lahh .
Banyak mase taww !!
TAK lahh seBUSY budak yang dudOk hOstel..
tapi korang kena lah ready jugak .
SEMANGAT-3 !!!

Tahun Baru Azam Baru LAHH . =D


HAHA !!
apee jek akuhh nee kan.

hermm. yang penting barang-2 tinggal siket lagi nak kemas.
tahun nee semua pakai yang lamee jek . (=
taraa KESAH maa.
apee pon boleeh . ;)
sebab... lagi pun , baju putih aku adee lagi , jarang pakai .
sebab memanjang baju hijau jek .
pengawas kan
Hari First Sekolah memang aku pakai uniform putih lahh.
Baju Hijau GANTUNG sajee.
lepas pelantikan baru akuhh pakai .
tuhh pun kalau jadi pengawas lagi lahh .
kasut pun lamee . coz beli tahun lepas mid year .
elok lagi derkk. SAYANG tak pakai.
all america =,= tahan tuhh kasut nyer . ehee .

tapi pun semua tuhh tak kesah .
yang penting tengah SEMANGAT nee nak Naek Sekolah.
aloloLo~ bestnyer ! :)
jumpa kawan . rindu deyhh .
haha .
dorm-2 ! Ummu Salamah tunggu aku datang yekk . ^^

form FOUR . kejap sudaah upper form kan.
so. JANGAN maen-2 lagi.
tahun depannyer dah SPM.

penentu MASE DEPAN kiter ! (:
PMR bukan .. SPM kne THE BEST .
baru senang NAK CAPAI cita-2 KITA .

dokter dokter !!!
insyaAllah . aamiin~ :D



OKEHH laahh ...
assalamualaikum . (:












Syukran Jazilan. Thanks for Reading

26 December 2011

majlis KAWEN dan menyambut MENANTU ^^

assalamualaikum .
hyepp ^^




Nie makanan pengantin jiran akuhh. :)
[BUAH AKU yang POTONG ^^ ]

Budak-2 rajen nehh ^^


pehh ! sepupu aku neihh~
nset dye ajekk . text sape tuhh efa.
haha !

Aliah [kazen] n Aina [adek]

Menantu yang disambut

Pengantin :D

Mak cik -2 akuhh..
Efa tuhh sebok jek nyelit. haha !!

Konon tepi pantai lah~ haha !
btw Cantek kan dye ^^
EFA NANI AZMAN  (:

COMEL kan budak belah kanan tuhh.
adek orang ~
pinjam jap ^^


apee kah tajuk e2 . haha . Sebenarnyer kan . HARI nieh 25.DISEMBER 2011 Kerja Kawen Rumah Makchekk akuhh dekat Parit Lapis Sempadan, Batu Pahat . Kerja kawen nehh jus buat kecilKecilan jek, panggel sedara mara dan jiran tetangga terdekat jekk . dan Sempena menyambut menantu . maksdunyer , ade dua pengantin sekali lahh . (:


aku gerak pergi sanee dari Kluang Hari Sabtu petang , kenape Petang ekkh ? selalunyer sedara mare kan kena datang awal-2 siket. ahaa.. mesti jadi persoalan kan. hewhew :3 . urm.. sebenarnyer hari SABTU tuhh jiran DEPAN rumah pun buadd kerja kawen . Ayah dan Mak aku sebok rewang rumah sanee . Mak aku siapp buadd makanan MAIN TABLE PENGANTIN ,, aku adek beradik lahh tolong buadd . naseb ade lima dara dekatt rumah tuhh campur sepupu akuhh . yang susah pun jadi senang kan. biase arh name pun perempuan . hehe . :) .


ahaa ! sambung balek citer . um.. sebenarnyer kan, Busy sangat Parents akuhh tyme tuhh . so, Terpakse lahh turun BP lewat petang . aku sempat Tido lagi lepas Asar sampai pukol 5.00 petang kodd. SETENGAH JAM jek tidur . tidur sebab dah tak tahan sangat kepala nieh HEAD ACHE . >.<" . kesan tidur lambat pagi tuhh lha. pukol 3pagi tak tidor lagi . sebab mate tak mengantuk lha. aduhh. sejak akhir-2 nie asyek tak bolee tidur jek.. apee kahh = ='' .


herm... lepas bangun tuhh, terus siap-2 pegi rumah makchekk akuhh tu . solat magrib dekat Petronas Ayer Hitam . (: . fuhh~ sesak benoo. adusshh . masalah-2 ... tapi lega lahh tunaikan Kewajipan dulu. Perjalanan pun Selamat . alhamdulillah selamat sampai .sampai sane makan malam dulu, Siakap 3 rase dan udang jadi sajian. fuhh ! lazat mekk . hehkhek ^^ . then.. buadd kerja lahh . ape lagii . namepun perempuan . hahh ! tolong potong sayur-2 untuk buadd sup .


area tengah malam baru gerak pergi rumah Makcikk akuhh yang dekat Sri Menanti , tak jauh lahh dari situ . api serius lahh .Kampung tuhh best sangat . suasana dye . fuhh ! best-2 . duduk lame-2 at situ pun tak bosan . jus satu jek lahh  MAXIS tak ade line at situ . Celcom jek laju . haha . okeh-2 . sampai rumah situ , aku tolong potong sayur lagi nak buadd KUAH LODEH . dan ANGKAT LONTONG DAUN . area kol satu baru tido . lambat lagi tido kan. Hahh ! ary nehh nak idur kol bape pulak.. :)


pagi tuhh sampai rumah pengantin [makcik yg at pt.lapis sempadan] Tugas aku agihkan lontong dengan kuah lodeh dan sambal kacang . huhh . agak penadd arh . naseb dye wat majlis memang kecik jek. huhu . kol 5 petang baru clear semua .. tw nak balek tuhh mak cikk aku bagi free KEBAYA kaler kelabu . hoho . aku satu , kazen aku satu EFA NANI . jyeahh. baju same lahh efa .. wink wink  ! bila ntah nak pakai~ haha !! layan pulak aku kebaye-2 nieh . haisshh . :)





okeh-2 !! nak rest weyh .
seharian tuhh .
haha !

assalamualaikum . :D





Syukran Jazilan. Thanks for Reading

22 December 2011

alhamdulillah :D

assalamualaikum ^.^

ahaa ! ape yang ditungguTunggu dah terjawab ary neih . 22DISEMBER2011 . :D tarikh yang di nanti-2 kan dengan budak-2 form 3 2011 . huhu . pape pun PMR's Candidate 2011 SMKA SEGAMAT the  BEST lha~ hekhek ! ^^


okeh-2 ! semua orang dah berusaha kan. hasilnyer nieh lah. so, terima jek dengan REDHA dan TABAH ekhh ^^ . erm .. walaupun aku Tak sePandai korang ... jyeahh ! aku TETAP HEPPY wookk~ hehe . tak sangke betch kita macam nieh . haishh~ tak cayer aku ! padahal TRIAL sorang jek... KUASA ALLAH . :D pape pun CONGRATED ekkhh budak-2 yang dapat 9A . :)





mukaMuka 9a :D

Ashraf Alias, Izzuddin,Faris Akmal, Haris, Fauzi Bahari

Aina Shareena, Afiqa Noranizam, Afiqah Shahrel, Aliah Zawi, Fatimah Zahrah, Aliah Rubai, Athirah Amirah, Syaza Hajar, Farina Syafiqah,Izzati Nashreen, Iis Sulastri,Nazihah,Adila abdullah,Adilla musa, Rafiqah, Rabihah, Maisarah, Afifa Ariffin, Atiqah,Fareeza,Aqila Najibah,Firzanah Ismahani.

name yang aku besar kan tuhh , bestie-2 akuhh. congrated yekk yank.
JANGAN LUPAKAN aku taww^^




muka 8A 1B jek .. huhu .
alhamdulillah ~



semua yang  9A 27 orang . 8A 25 orang . huhu  ! tapi 100% lulus semua . Alhamdulillah~ :D . akhirnya betch akuhh dapat sahut CABARAN Ust Zainal Abidin Bin Sakiran . (: . jyeahhh !!! . KITA the best lahh . :D aiipp-2 ! KAMI senyum PUAS walaupun AKU tak masuk senaraikan . tapi dah REDHA dahh... xdek rezeki .:'(  takpe-2 . SPM adee . cuba lagii yerpp .





hoho . TAHNIAH jugak dekat USTAZAH FAUZIAH and USTAZAH ZETTY [guru GEOGRAFI] . geo tetap maintain kan. hekhek ! pelajar-2 3BAIHAQI n 3BUKHARI tahniah jugak.. semua GEO "A" . letopp lahh weyhh ^^ .. naek skola ustazah belanja Coklat . sape yang jumpa dye jehh dapat . (: *winkwink~





masee Dapat result . ayah aku tanye. B apee. SEJARAH . humm (=.=) . [da agak dahh sangkott tuhh] :'( . takpe-2 .. PMR bukan segalennyer kan. SPM ade lagi . buadd betoii-2 ea ima.!!  memang bukan orang sejarah akuhh nehh ... ABAH katee aku orang Sains .. MEDIC-2 ! aduhh~ berat nyer bahu pikul tanggungjawab tuhh . Harapan Abah . Jangan Kecewakan Beliau . Ya Allah.. boleh kahh akuhh ??!! erm . harap-2 Tercapai Apa yang diimpikan tuhh . really Hope be a Doctor ONE DAY !! :D aamiin~




okehOkeh ! karang jatuh jugak kang air mata neih. huhu . tunggu jek lahh . aisshh~ tahun depan aku rapat takk dengan budak-2 neih yekk ? ermm... yelaa maseng-2 dah masuk 4/2 kelas budak-2 9A . huhu... haishh~  hope KITA tak pisah-2 yekk !! Sayang korang weyhh ^^ . Faalihah .. dah deal ekhh ! lau same kelas duduk sebelah-2 . tak sabo pulak nak form 4... urm . yang penting tahun depan dengan ustad firdaus lahh. ADD MATH-2 .. (: weeee~!!!






FARINA !! takpe .. tak samee kelas SAME DORM ekkhh ! DOA-2 . :D . kalau semua tak same biar aku jek lahh pindah sekolah . kau duduk smkas diam-2 yekk.. hehe . biar ak pegi jauh-2 aw !! haha~ bubye smkas . ehee ^^ .. xdek Lahh . [gurau-2 ekk] nanti lau Tak same dorm KITA TETAP macam dulu taw . taw taw !! huhu . erm ...nanti kau dekat 4/2 jage diri baek-2 ekhh . (:





okeh . maken melaut aku kan. haha !
pape pown TAHNIAH dekat budak-2 yang cemerlang result nyer ekh.
yang tak cemerlang tuhh SPM adehh ! don't worry ...
SPM penentu kita
!!
bukan PMR . :D
ingat !!!!




OKEH ..
Assalamualaikum . :D
tAtaa~





















Syukran Jazilan. Thanks for Reading

21 December 2011

tak berhenti-2 dari tadi ^o^


assalamualaikum ^.^



hyepp. apee lahh yang tak berhentiHenti dari tadi ekkh . = =''
sebenarnya Kan . kan .
errr ...

JANTUNG aku dah tak berhenti dari tadi .


DuppDappDuppDappDuppdAppduppDapp . :3

aYoyo~ Takodd sangat mekk .
tak campur lagi dengar khabar-2 angin .

Really Hope !!
AKU masuk senarai .

aamiin . (:


hemm . Esok akan Terjawab semua .
aku ambil saja ayat akak-2 nieh .

#ape yang keluar esok semua dah tertulis.
Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-2 nya .
hadapi dengan tabah dan sabar jika tak tercapai apa yang diimpikan.


Ya Rabbi . kuatkan aku . :'( .



okeh ! mahu out Lahh .
nantikan POST akan Datang yekk ^^

doakan aku taww (:
terima kasih .
assalamualaikum .








Syukran Jazilan. Thanks for Reading

20 December 2011

banjir VS result (:

hyee ! assalamualaikum . ^_^ 

nie rumah yang dekat Palembang .
Banjir mase awal tahun tuhh . :'(


banjir ohh banjir !! Hoho~ XD . hujan tak berhenti dekat Kluang nee . sungai depan rumah dah same paras jek dengan jalan . haisshh . Naek risau aku . baknyer tak sempat nak ke Segamat amek result tuhh . tak tahu lahh cm manee . Kalau result 9A aku amek , lau tak aku biarkan jek dekat sekolah tuhh . bhahaha~ :D . Agak-2 bolee tak ? haha ! 


erm . ttbe terkenang banjer tahunTahun sebelum neih . agak teruk lah kalau banjir . wohoho~ rumah aku dekat Kampung Palembang tuhh kalau banjer bukan paras lutut lagi, dah paras pinggang ke dada dahh . nak masuk pun kena naik bot . hahh . rindu pulak nak duduk rumah sanee . balek sane tyme Raya jekk . memang malam Raya baru balek sanee , prepare untuk raya untuk rumah sana memang sederhana lahh . hope tahun depan  raya dekatt rumah sana Best lahh . hoho . 



sekarang duduk dekat Kampung Paya . rumah Nenek aku belah ayah . dia pun sekarang tinggal sorang jek . so, aku satu family memang duduk sini lah . teman kan dia . hoho . nenek aku un umur dah 74 tahun . tua dahh . nak tinggal kan sesorang tak boleh dipercayai . karang jadi ape-2 kan susah . Alhamdulillah , dia sihat lagi sekarang . walaupun tahun lepas baru buadd operate kanser rahim . huhh. naseb baru peringkat dua , boleh dicegah lagi . haiish ~ risau betol aku dengan family nie . Keluarga Kanser . sakit keturunan kan. arwah atok aku meninggal pun sakit kanser . kanser ape tah tak ingat lahh . tuhh citaCita nak jadi DOKTOR . :D Kalau family aku sakit, aku yang rawat . kan senang . hekehek ^^ . [aamiin~jadi dokter] 


okehOkeh . mau citer pasal mimpi aku pulak . wohoho~ mimpi ngeri ka ? mybe . ntah lahh . takod taw . aku mimpi dapat 6A 3B . fuhh~ ingat aku sorang penah mimpi cm neih. kawan aku Maisarah pun penah mimpi yang same . :'( . harap-2 lah dapat yang lagi better dari tuhh . hoho ! mainan tidur . biase lahh tuhh kan . yang tak bolee bla tuhh, mimpi aku 9A budak sekolah aku dua orang jek . ayooshh~ maken risau aku . tak mungkin sedikit tuhh kan. HOPE 20 Orang bukan 2 Orang... Aamiin . :) . Err.. macam-2 lahh mimpi . makin nak keluar result makin tidur pun tidak lena . haisshh~ . harap-2 yang terbaik jek lahh . 


Nieh rumah yang dekat Kampung Paya .
[rumah yang aku duduk sekarang]
('',)




hari nieh baru Panas . 

nampak Sang Matahari . 
hehe . 
alhamdulillah . :D




OKEH LAH .
ASSALAMUALAIKUM.




Syukran Jazilan. Thanks for Reading

19 December 2011

Melaka (:

Hyee (:  Assalamualaikum . ^_^


Haisshh ! hujan oh hujan . erm .. okeh bukan nak cter pasal hujan erk . nak cter pasal aku pegi Melaka. pegi sane bukan dasar melancong o bercuti . tapi just Kerja Kahwen umah kazen . ngehngeh~. Borink kan . kan . err , ape un tak bolee lha . tapi daripada aku tido jek dekatt rumah bak kate Budakk tuhh baek aku pegi jek kan . haha~

Okeh-2 sambung . erm , keluar rumah jam 8.30 pagi . awal kan . memang lah kena kuar pagiPagi lau tak nak sampai pukol berape dekatt sanee mek . jauh tuhh . ade lha dalam 2 jam 1/2 nak sampai Melaka tuhh . erm . pagi-2 bangun siap sume pakai baju kurung . errk ! baju kurung macam pelik jek an . haha ! xdek lha pelik , nie coz pegi majles rumah orang kawen tak kan nak pakai t-Shirt kodd . nampak sungguh tak sopan lha ~ XD . erm . pagi mase nak pegi tuhh hujan sudaa berhenti , coz malam nyer hujan sungguh Lebat dherr . pakal jek pagi tuhh hujan tak lebat macam ueh . Alhamdulillah~ 

erm . mase otw nak pegi tuhh lalu Highway kan . tetbe tengah-2 syok Berangan mengenangkan Mase Depan nee , bolee pulak nampak Bas S.M.K.A.S . fuhh ! teruja sekejap . hekhek ^^. amek kau terus rase rindu sangat-2 dekadd sekolah dan kengkawan nieh . erm . especially BudakBudak Form3 SMKAS lha . aiseyman~ lagi-2 tyme lepas Pmr . free sangat-2 sampai buadd macam-2 benda yang "Faedah" hehe ! :) ayoo . tetbe teringat Tarikh keramat 22.DISEMBER.2011 [result.result.result !!!] cuak sangat-2 nee . harap-2 keluar result yang tak mengecewakan aku n family . Aaamiin~

err . dalam area 12.00 sampai jugak dekat rumah Pengantin tuhh . dekat dewan dye buadd majlis . err , punyer lah ekod Map leyh sesat kan . berape kali tnyer orang . erm .naseb jek Melaka tak besar manee , pusing-2 jumpe balek jalan nyer . huhu . sampai-2 , makan lha macam biase . jumpe sedare mare lak at sane . fuhh ! tema Raja Sehari PURPLE jugak lha mekk . aku dah lah satu family purple jugak . *winkwink . haha ~ suka pulak kan . padahal batang hidung pengantin nyer pun kteorang tak nampak . APTB kan ! haha .  makan-2 siket jek aku telan . err , makanannyer tengok jek sedapp tapi tak ley masuk mek . tak kena same tekak . hoho ! nak makan samabl goreng dye , TERlebih Belacan . TAK BERANI aku nak makan . karang BersinBersin plus gatal-2 hidung/mata aku nee . fuhh . Resdung kan . kena jage siket . huhu . agak lahh , dah lah jauh perjalanan . makan tak memuaskan betol tapi bersyukur lahh , air oren , bubur kacang dye sedaap lahh . alhamdulillah ~

erm.. lepas balek dari majlis tuhh singgah rumah Kawan Ayah aku dekat Bukit Tunggal . Kawan jek , tapi dah macam sedara dahh . sebabnyer , setiap pergi Melaka pasti singgah situ . hoho . dekat sane solat zuhur n makan Pulut dengan Kuah Durian + Lempuk [isi durian mcm jem durian] sedapp ! :) ahaa . bolee lha alas perut kan . hee . pas tuhh dye suruh anak dye pegi beli KFC . cehhwahh ~ Makan Kfc pulakk . layann~ .
dekadd rumah dye ade Rabbit . comel lha sangat . geram tengok ! jinak pun jinak , sebab arnab tuhh kecik lagi . erm . pukol 3.30 un balek ke Kluang .

before Balek tuhh singgah MyDin kejapp . tuhh lah , jalan jauh-2 tak singgah mane-2 pun . singgah lah kejap kan , beli barang-2 siket . selipar ticket yang satu RM10.00 , tinggal 2 RM10.00 . murah kan ! ahaa~ beli lha . ape lagi . ade sport shoes tuhh CANTEK ! nak pegi tengok mase tuhh , ttbe ade budak laki at tepi-2 tuhh tak jadi aku tengok . bengang derr . harge kasut tuhh selalu RM40 lebih g2 , tinggal RM29 jek . haishh~ SEBOK lha kau budakk . hoho . xdek rezeki nak dapat . takpe-2 laen kali jek lha ekkh .

terus kan perjalanan balek ! ngeng.ngeng ngeng~ haha ! gaye macam naek moto jek kan . xdek lha . saje jek , teringat TradeMark Kawan aku nee . kan Lyha ?? haha . erm.. singgah Pagoh untuk solat magrib jamak sekali dengan isya . ingat nak makan sekali , tapi ramai sangat orang . penuh sangat-2 . pas tuhh , terus jek balek . b4 tuhh perut maseng-2 memang lapo lha kan , ingat nak makan dekat Yong Peng , leyy pulak makanan dekat kedai tuhh dah habes , errk ! APTB lahh makchekk . dah ordered baru cakap . wat malu jek . last-2 nek kereta balek , terus ke Ayer Hitam . dua kedai ayah aku tengok , haha . tak selera pulakk . last-2 terus ke Parit Raja . jauh kan kan , baek terus pergi umah makchekk aku jek at area-2 c2 . maklum lha , Mak aku orang cane . sedare ramai . jalan-2 pnyer jalan banyak lahh cari kedai . grr ! ade dua kedai nieh , bukak tapi ramai giler Laki . Tengok Bola . haihh ! sabo jek lah . last-2 berhenti dekat manee tah baru jumpe . TomYam's Seafood . akhirnyer !! sedapp sangat makanan at situ . makan ape jek ekh , nasi goreng kampung , sayur kailan , telur dadar , tomyam , sup daging . Sate n Otak-2 . hoho . layan~

area pukol 10.00 baru gerak balek Kluang . sampai rumah pukol 10.40 lha.. mandi semua n terus Tidur !! haha~ ngantok dherr . seharian Jalan . erm .. sorry lha . gmbor tak sempat nak snap lah , sebab xdek tempat yang sesuai nak di amek gmbo . haha .


okeh lha .
Assalamualaikum :D











Syukran Jazilan. Thanks for Reading

16 December 2011

6jam tido~

hyee . assalamualaikum . ^^


uuwaaaarrgghh ! :O muke baru bangun tido tuhh . ehee . hari nie bangun-2 tido terus buadd kerja harian aku . sapu rumah lah . macam biase . then, lepas sapu-2 rumah tuhh , tengok televisyen . haha ! TENGOK ??
tengok jek . pehh barang , buang karen jek .. ehee . tak lah , cikgu BM aku selalu pesan TONTON , bukan TENGOK . hee . tertbe rindu sangat dekat Uzh . Normah . [Cikgu Bahasa Melayu kelas aku] .

huhu . cikgu BM aku nee baek , spoting , n tegas lah jugak . haha . bile kenangkan balek , mase mule-2 dye masuk awal tahun , memang strait betol dye aja. sampai ke tatabahasa tuhh yang lagi-2 dalam dye ajar . *kata kerja transtif, kata kerja tak transitif [benda nie selalu di ulang banyak-2]  pehh , kadang-2 sampai tak paham belajar taw . rase TAKOD sangat tyme BM . kena study dulu b4 dye masuk , kalau takk free lah kena denda dengan dye . tapi perasaan takod tuhh hanye bertahan dalam diri budak-2 3BAIHAQI selame 3 bulan yang pertame. Lepas tuhh dah okey dah . haha ! kalau dye masuk asyek gelak jek, sebelum nee sunyi gilek kelas tuhh . hahh ! WAJIB bile dye cakap , kena salin nota-2 tuhh . kalau tak, memang tangan kau kena cubit lah dengan dye . tapi siyez lah . cikgu BM aku nee spoting habes , dye baek sangat dengan Budak-2 kelas aku sampai bagi kteorang rambutan+pulasan dalam plastik itam beso tuhh . haha ! JELES tak 3BUKHARI dan 3MUSLIM . sebenarnyer kelas tuhh un dye ajar. tapi kelas budak boys, pehh . laen taw dye masuk kelas dak girls ngan boys. kelas boys memang garang habes lahh . sebab budak lelaki, biase lha . terkenal dengan kenakalan mereka tuhh . sape takk geram kan . hehe . macam lah budak perempuan baek sangat kan , haha ! tapi siyez lahh. dye jarang marah lahh kalau masuk kelas kteorang . [kelas perempuan satu-2 nyer yang dye ajar]  biler tyme Ruyong memang kelas kteorang dah bise dah dengan care-2 dye ajar . mulot budak-2 kelas aku jek lahh bunyik nak bandingkan kelas laen . sebab yang laen senyap coz Takod. huahua ~ biase lha tuhh . macam kteorang awal-2 dulu . tapi siyez uzh nie sangat baek,spoting,prihatin n THE BEST lha . (:


okeh . sebenarnyer bukan nak cter pasal uzh nieh . haha ! tapi tadi teringatkan dye . laju jari nieh nak menaip pasal dye . eceehh . RINDU sangat nak belajar BM dengan dye lagi taw . erm . ENAM JAM TIDO . huahua . sebenarnyer tadi jam 11.30 aku tido sampai 4.30 . huhu . pasal apee lama naa aku tido , heiishh~ sebenarnyer tadi saket yang tak bolee dielakkan . last-2 aku amek keputusan untuk tidur lha . bior kurang siket sakit tuhh . aku bangun tuhh terus mandi biar segar cket dah saket tuhh pun dah lega . haisshh . naseb badan lahh kena penyakit tuhh. haha . Saket ape lha tuhh . ahaa . MY SECRET . biar aku jek tawu oke . >.<
haha . tengok lah malam nie confirm jadi burung hantu , petang dah tidur lame . huahua .


okeh lah ! assalamulaikum . :D



Syukran Jazilan. Thanks for Reading

15 December 2011

JALAN lagi (:



assalamualaikum (:
online online online .
Bosan sajee kan .
ahaa .

Bosan , ape lagi jalan bandar laa kan.
ehee ^^
bukan selalu pon .
layan sajee .
keluar dengan kawan-2 kaka aku sekali .
[budak form 5 lha kan.]
err . just jalan Kluang Parade, Kluang Mall n Domino's.
hilang lahh jugak bosan aku kan .
ahaa .

tadi aku beli ,
Buku MY SECRET
best sangat cter tuhh .
sambungan daripada
MY ANGEL.MY HERO.MY SECRET.MY MEMORY.
aha .
likelike XD
beli jugak present untuk budak-2 befday kawan-2 aku .
n CJ7 untuk budakk yang teman aku tdo malam-2 .
sape-2 ? haha .
MY SECRET . :p

okeh .okeh .
balek rumah area 2 .30 petang .
ape lagii .
TIDO jek aku .
haha .
Hobi . bese lahh tuh .
okeh ar .
Assalamualaikum (:




Syukran Jazilan. Thanks for Reading

14 December 2011

last day dekat S.M.K.A.S .


ehem.ehem Ehem !! :)
Assalamualaikum .
LAST DAY dekat S.M.K.A.S :D
ehee ^_^ .

sape-2 ? aku ka ?
ouhh ! MUNGKIN .
hoho~
tak tahu lagi kan tahun depan aku
sempat lagi tak pegi sane ?
ouhcchh !
[ttbe ingat MATI . *ingat mati sunat taw ! ]
huahua .

MINTAK MAAF BANYAK-2 ekh
same orang-2 yang kenali aku.
kalau ade buadd silap n HALALkan segalenyer ,

okeh !
sebenarnyer aku nak cite yang last day nieh KAKAK aku,
huhu~ sebab dye fom5 kan ,
SPM pon dah habes..
huhh ! MERDEKA sudaa~
tapi aku pulak yang rasee sedih.
isk...isk...isk... :'(
kanape kenape ??
err.. ntah lha~

yelaa tahun depan tinggal aku sesorang jek..
balek rumah sorang,
nak bayar tiket bas pon sorang,
bawak bekal g Ostel un sorang.
selalu BERDUA .
huahua !
mao nages pulakk hahh .
takpe takpe .
IEMA KUAT kan ? ehee ^^

Oke oke .
semalam tolong kaka aku angkat barang-2 dye.
pehh ! banyak gilek.. huu.
BUKU-2 RUJUKAN untuk fom4 n fom5 dah ready untuk aku.
haishh ~
takodd pulakk tengok buku tebal-2 nieh.
Tahun Depan akan hadapi segalenyer.
insyaAllah .
[kalau panjang umur lha~]

lepas angkat-2 tuhh ,
BAHU sengal-2 derk .
haisshh~ tuhh teringat zaman akak aku ,
aku yang tolong angkat kan barang.
zaman aku ?
sapee lahh nak tolong an.
maklum lha .
ADEK aku tak sekolah situ .
iyee lha .
angkat sorang-2 lha nanti gayenyer.

solat Asar dekat Masjid Tenang,
serba lengkap lah masjid tuhh.
telekung semua disediakan.
then terus kan perjalanan balek Kluang.
sampai rumah dalam area jam 7.30 malam .

malam tuhh memang ngantok lhaa .
disebab kan citer ELYSA  last episod,
tengok lha cter tuhh.
pas tuhh text-2 dengan budak-2 neih.
sala satu text yang membuat aku CUAK sangat nieh ::


Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) telah menetapkan
tarikh keluar keputusan PMR pada 22/12/2011 .


Ya Allah . terpikir-2 aku .
8 hari tinggal .
jadi sayu biler terkenangkan kate-2 ayah aku tadi,

"Nak dapat 9A selalunyer Trial 6a ke 7a lmah,,
nie macam manee nieh trial 3a jek "

takodd ! sedih pon ade
dah lha tengah makan tengah hari tyme tuhh ,
baek-2 makan tengah bermood,
hilang terus dher mood makan tuhh .
tapi naseb baek Mak aku cakap..

"Ala, kawan Ya tuhh yang 2a trial pon bolee 9a"

sejuk cket aty . tapi sekejap jek .

biler aku fikir-2 balek ,
Yeahh . aku memang Bukan jenis budak yang TOP-2
dalam peksa nieh ,
haishhh !
ape jek sekarang hanya Mampu Berdoa jekk .
tinggal saat-2 akhir neih ,

Ya Allah .
kuatkan lah aku jika ape yang diimpikan tidak tercapai.
[aamiin~]


okeh lha~ maken panjang aku taip,
maken tak sedap pulak hati aku neih .
tak tahu kenapa.
Ya Allah .
k.assalamualaikum .




Syukran Jazilan. Thanks for Reading

12 December 2011

Tentang Perasaanku :)

Lirik Lagu Irwansyah :: Tentang Perasaanku

aku takkan lelah menunggu
hingga waktu ajal menjemputku
takkan pernah sesalku untuk menunggumu
aku harus tetap menunggu
hingga nanti aku berbaring
sampai mati aku akan tetap menunggumu


ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
ingin ku bagikan semua hanya untukmu
agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

ku ingin kau tahu tentang perasaanku
ku ingin kau tahu besar cinta padamu
ingin ku berikan sisa waktuku
dan sisa hidupku sampai mati

aku harus tetap menunggu
hingga nanti aku berbaring
sampai mati aku akan tetap
akan tetap menunggumu

ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
ingin ku bagikan semua hanya untukmu
agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu




P/S :: lagu nee aku baru jek tawu . Giler best taw . :)  padahal dah lamee dah dalam fon aku tuhh !.
aisshh ,, tuhh lha pasal kalau rajen Godak-2 fon . haha ! sengal sajee .



THANKS VERY MUCH
ekh dekat kau Budakk . :p

SEBAB bluetooth lagu nhee dekat fon KAU aku gila lagu nee . :)
okeh ! PEACE
k.assalamualaikum .






Syukran Jazilan. Thanks for Reading

11 December 2011

peritnyer tanpe ibu !

nieh kucing orang buang .
dah beso kan .

ahaa ! assalamualaikum ... hari nie nak cter  pasal keinsafan cket lha ! huahua~ . tetbe egt pade mak aku . urm . peritnyer idop kan tnpe ibu kte . kan . kan ? cehh ! . tapi ape lha kaitan lau letak gmbo kucing tuhh kann ? haha ! sengall jek . :L

em..oke . sebenarnyer nak cter pasal KUCING-2 aku yang ibunyer dah xdek.mens MATI . kesiann sangat tengok kucing-2 tuhh ! dahh lha ade tige ekor , baru jek lahir . lepas seminggu mak pulak mati. haisshh~ bayangkan . sape lakk kan yang nak susukan dye , nak jilat mate dye lagi . kesian sangat tengok dyowg .
so,dengan sifat keIBUan MAKaku . dye susukan kucing tuhh dengan menggunakan PICAGARI/SYRINGE, haha !! ntah lhha name dye apee.. yang pasti mcm enjection nyer lha~ erm .. erm .Mak aku pun susukan lha anak-2 kucing tuhh .dan sekarang pakai BOTOL SUSU . haha ! comel jek botolnyer~ .penah mase tuhh mak aku swuh aku susukan dye , tapi aku xnak . sebb geli tengok anak kucing tuhh mate dye . haisshh ~ sape nak kan . *tapi kenape mak aku sanggup??? = =''

oke oke ! mase tuhh nak Buka Puase , then, Kakak aku swuh aku bagi makan kucing . aku cakap "kau lha bagi, asal aku lakk " dan dye cakap cam neih " kau bagi jek lha . kau tawu tak kucing tuhh nanti Doa kan kau , lau PMR t kau dapat "9A" satu "A" tuhh sebab kucing lha . [aku dengan muka blur, dah rungut dahh. n FIKIR-2],, ohh ! baru aku paham ... Kalau kte kasihi binatang tuhh , nanti mereka akan doakan kita. sebab mereka pun makhluk ALLAH ... lepas berape minit tuhh aku bangun dan terus ambek pinggan terus bagi dyorg makan .

sejak akak aku cakap macam tuhh , kadang-2 setiap petang aku yang tukang SUSUkan kucing tuhh ,, [kalau aku tak tido petang lha] haha !. erm .. dah tak geli dahh . demi aku nyer mase depan , aku sanggup buadd . always THINK POSITIVE yaa ! :)

really hope ::

9A's in P.M.R will be
REAL in candidates JH033KO97

aamiin~!!

Syukran Jazilan. Thanks for Reading

BEFDAY GIRL ^^



heyhh ! hahh . post nieh khas tok Korang berDUA ekkh ^^

"happy birthday to you.
happy birthday to you ,
happy birthday to PIQA and FIRZANAH,
happy birthday to you ! :D "


  

HAPPY BEZDAY ekkh KAWAN .
may ALLAH bless BOTH of You . ^^
moge dapat RESULT yang cemerlang dalam P.M.R
[insyaallah . aamiin~]

moge sentiase bahagia di samping orang-2 tersayang k . (:
SAYANG korang ekkh .







Syukran Jazilan. Thanks for Reading

9 December 2011

jyeahhh . !!!

assalamualaikum. :D

jyeahhh ! haha~ erm . oke . lame kodd tak updated-2 blog kan. so, hari nak cter ape yang telah terbuku dalam hati nie . cehhwaa~ haha !! segall sajee . urm . oke oke . macam-2 cter derr .SEDIH , GEMBIRA , BOSAN ,and so on lahh ~!! . heuheuheu . mula-2 nak cter hapee ekhh . erm .. lalalalalala~ okeh !

SEDIH dulu lahh . baru datang nyer GEMBIRA kann .. kaann . ehee . ^^
kenapee aku sedih ekh ??! uwaa . :'( .... aku sedeh Bersebab lahh . tak kan aku suka-2 sedeh kan .
hoho . tapi biler difikir-fikir kan balek perlu ka aku bersedeh ? PERLU ??? haisshh .. lau KAU msty kate aku poyo jek kan nak sedeh-2 nieh . haha . ehh . SUKA HATI lahh aku nak rase ape . hak aku rite ? :)
okeh . yang penting lepas aku tawu cerita yang SANGAT-3 mengecewakan aku KAWAN,, ... laju jek air mata nieh .. laju sangat . aku yakin aku tak kan senang-2 nangis kalau benda tuhh aku tak risau . n aku tak sayang kau Kawan . oke . memang sekarang kau tengah bahagia rite . yeahh . aku tahu tuhh . bagus lahh kau bahagia . aku harap kau terus bahagia  ea Teman . jus satu jek pesanan aku : JANGAN ikod sangat nafsu remaja tuhh .. macam kau sendiri cakap. "remaja , semua benda nak cuba" haha . yelahh . betol lahh tuhh . tapi aku hope sangat kau tak lalai n berubah yekk . tapi satu jek aku macam TERkesan siket,, aku tak sangke ape yang kau cakap selama nieh..akhirnyer jadi macam nieh . kau buadd jugak kan ape yang kau katee . haisshh~ biase lahh tuhh . darah muda . SORRY to say  lahh . aku ta sangke kau jadi macam nieh .  pape pon aku tetap Sayang kau oke . :)

okeh-2 . sudah-2 lettuw . haha . over laa pulak aku taip kan . erm .. citer GEMBIRA pulakk ekk . (:
hahhh . Alhamdulillah~ TERIMA KASIH Ya Allah  . kerana engkau kurniakan aku seorang Kawan yang sangat-2 baek . thnxs sebab jadi tempat aku mengadu , bermanje [cett] haha ! , tempat aku luahkan hapee-2 , thnxs Farina sebab jadi kawan aku ekkh . terima kaseh banyak sebab tahan dengan ape yang aku buadd selme nieh . so Sorry kalau nyusahkan kau ekh . hee . :D . moge persahabatan kite kekal abadi selamenyer . Insya Allah~! . :) .Sayang kau sangat-2 ekh! (>.<)

BOSAN marii~ hua hua hua . ! grrr~ rasee macam nak makan jek Kucing tuhh . haha ! * ganasnyer kau ima . ehee ^^ . xdek lahh . sebenarnyer kan . aku bosan sangat cuti nieh .. yeahh . hari-2 buadd benda yang same sajee . borink berkk . huhu . alangkah bestnyer dapat join mane-2 tusyenkan untk ready sbjek form 4 . huwaa-2 jeles same teman-2 aku . huhu . TAKPE -2 . nanti kalau kat sekolah aku tak paham AKU tanyer Korang jek lah ekkh . maklum lahh Korang sudaa berlajar dari cuti kan . masuk sekolah nanti mesty dah pro rite ? huhu . oke oke . now ! AKU RINDU sangat dekat sorang budak yang belajar tahfiz nie. huu . cehceh . hang busy betoii ekh sekarang nieh . haha . hilang sorang kawan aku texting mekk . err... takpe -2 kau belajar ilmu Allah . moge mendapat RAHMAT dari-Nya ea... insyaAllah . harap balek nieh kau share ilmu kau pade rakan mu yang sangat dahagakan ilmu Allah nieh . ;) [cehwahh~ ayat . sentap ! ] haha. pape jek lahh . AKU rindu same e2 SEKOLAH lahh mekk . haha . tak sabo pulak nak balek S.M.K.A.S . tapi takod lahh pulakk mengenangkan RESULT PMR . huu . oke . terus berdoa . berdoa dan berdoa . :D .




okeh . aku rasee ape yang aku terbuku dalam aty nie sume dah aku tulis . huahua~ . rasee kurang siket beban aku rasee nieh. hee . okehh lha . assalamualaikum . :)
Syukran Jazilan. Thanks for Reading

6 December 2011

hasil air tanganku .

assalamualaikum . :) 
haisshh~ cuti nie.. bosan sangat derr . 
taraa tawu mau buadd ape.
kan bagus dapat join kelas tuisyen ADD MATH macam Mereka .
fuhh~ jeles !! 
dah laa aku math-2 nie lmbt cket . huu~ 
walaweyh . ta sabo lakk pulak nak naek skola .

[padahal takodd mekk]


takodd ape lettuw .
macam-2 lha~
nak hadapi tahun depan . huhu . 
pasti pelbagai dugaan kan. 
hoho . 
oke stop it .

[harap yang baik-2 jek]





 HASIL AIR TANGANku

Memandangkan hari nie aku puase . [puase 10Muharam]
terniat dahh nak buat jemput-2 kentang ,
untuk Buka Puase . :D 
petang tadi dah lahh tidur mekk~
macam biase lahh.
[cm tak kenal aku jek kan. :p]
dalam pukol 6.00 ptg tuhh baru sedar .
aku sedar tatkala mimpi bruk .

*aku MIMPI KAU unfriend dengan aku .
blog kau block.
fb m'sia un kau removed. 

[ HARAP-2 benda nieh tak jadi kenyataan . :'( ]

oke . aku bangun then terus sembahyang asar.
lepas tuhh pegi dapur terus cakap dengan mak aku 
nak buadd jemput-2 kentang .
then, aku terus amek bahan-2 nak buadd jemput-2 tuhh .

BAHAN-BAHAN ::
Tepung gandum  
[sukahati nak berape banyak]
Air masak 
[tengok berape banyak yg perlu]
Kentang 3 biji
[Dipotong dadu]
Ikan bilis.Bawang .Cili padi 
[tumbuk lumat]
Garam 
[secukup rase ekkh . ;) ]
then, Korang gaul kan jek semua bahan-2 tuhh,
gaul hingga sampai bahan-2 tuhh campur.
after that, Korang bolee GORENGkan nyer . :D
HASILnyer pasti SEDAAP :) 

aku dah KENYANG daa makan . fuhh . 
alhamdulillah~ ! :D







#aku rase bersalah sangat dekat kau lahh . napee kau nk lari dari aku . aku rindu kau taw . jangan lah seksa diri tuhh sebab aku . maafkan aku ea . 







Syukran Jazilan. Thanks for Reading

untuk kau kawan .

assalamualaikum .
hari nie tak nak tulis intro panjang-2 .
ayat manis sajee kan .


MAAF . :'(

bukan aku nak wat kau SAKET ,
tapi ...
REALLY SORRY miss.
bukan aku nak kau nanges sebab aku,
bukan aku nak kecewakan kau.
bukan aku TAK NAK hargai apee yang kau buadd,
tapi.. aku tak bolee nak terima tuhh syg .


aku tak tahu kenapee !
tapi serius aku tak bolee bukak video tuhh.
aku nak tgk sangat .
dah bnyak kali dah aku try, tapi tak dapat.
aku bukak gune Dua fb orang laen pun tak boleh .




kenape kau delete yang kau post at wall aku,
 baru nak try bukak gune fb yang ke-3 ..
kau maraa aku kan,
maaf yee.
aku tahu kau terase bile aku wall to wall dgn someone.
aku perasan semua tuhh .
bukan aku tak nak amek tahu,
tapi aku tak nak kita gaduh,
plisss~


 MAAF kan aku ye ,
 macam manee kau rase tuhh,
macam tuhh lahh aku rasee dulu.
tapi aku tahu , kau try nak ubah kan.
 terima kasih banyak-2 sebab nak jage hati aku.


sometimes, aku asyek terfikir.
aku nieh selfish kan.
pker perasaan aku sowg jek.
perasaan kau, g2 jek kan aku biarkan.


Ya Allah~
berdosenyer aku buadd hati teman aku terseksa,
maafkan aku ekkh kawan .



Jangan Pernah kate diri tuhh Bodoh SAYANG.
kau PANDAI lah.
aku tahu kau dah TRY nak epykan aku.
kau MULIA lahh SAYANG .
most THANK YOU dear .




okeoke !
remember :


walau ape pon ,
AKU TETAP SAYANG kau lahh .
sayang sangat-2 !!
MAAF KAN AKU ekh. TEMAN,
ade sesuatu yang ganggu perasaan aku,
mngkin aku TERlepas kan dekat kau !
MAAF BANYAK-2 .
selalu Rindu kau . :)

Syukran Jazilan. Thanks for Reading