All praise to Him . I'm happy today . Pray for my FUTURE please :"

19 December 2011

Melaka (:

Hyee (:  Assalamualaikum . ^_^


Haisshh ! hujan oh hujan . erm .. okeh bukan nak cter pasal hujan erk . nak cter pasal aku pegi Melaka. pegi sane bukan dasar melancong o bercuti . tapi just Kerja Kahwen umah kazen . ngehngeh~. Borink kan . kan . err , ape un tak bolee lha . tapi daripada aku tido jek dekatt rumah bak kate Budakk tuhh baek aku pegi jek kan . haha~

Okeh-2 sambung . erm , keluar rumah jam 8.30 pagi . awal kan . memang lah kena kuar pagiPagi lau tak nak sampai pukol berape dekatt sanee mek . jauh tuhh . ade lha dalam 2 jam 1/2 nak sampai Melaka tuhh . erm . pagi-2 bangun siap sume pakai baju kurung . errk ! baju kurung macam pelik jek an . haha ! xdek lha pelik , nie coz pegi majles rumah orang kawen tak kan nak pakai t-Shirt kodd . nampak sungguh tak sopan lha ~ XD . erm . pagi mase nak pegi tuhh hujan sudaa berhenti , coz malam nyer hujan sungguh Lebat dherr . pakal jek pagi tuhh hujan tak lebat macam ueh . Alhamdulillah~ 

erm . mase otw nak pegi tuhh lalu Highway kan . tetbe tengah-2 syok Berangan mengenangkan Mase Depan nee , bolee pulak nampak Bas S.M.K.A.S . fuhh ! teruja sekejap . hekhek ^^. amek kau terus rase rindu sangat-2 dekadd sekolah dan kengkawan nieh . erm . especially BudakBudak Form3 SMKAS lha . aiseyman~ lagi-2 tyme lepas Pmr . free sangat-2 sampai buadd macam-2 benda yang "Faedah" hehe ! :) ayoo . tetbe teringat Tarikh keramat 22.DISEMBER.2011 [result.result.result !!!] cuak sangat-2 nee . harap-2 keluar result yang tak mengecewakan aku n family . Aaamiin~

err . dalam area 12.00 sampai jugak dekat rumah Pengantin tuhh . dekat dewan dye buadd majlis . err , punyer lah ekod Map leyh sesat kan . berape kali tnyer orang . erm .naseb jek Melaka tak besar manee , pusing-2 jumpe balek jalan nyer . huhu . sampai-2 , makan lha macam biase . jumpe sedare mare lak at sane . fuhh ! tema Raja Sehari PURPLE jugak lha mekk . aku dah lah satu family purple jugak . *winkwink . haha ~ suka pulak kan . padahal batang hidung pengantin nyer pun kteorang tak nampak . APTB kan ! haha .  makan-2 siket jek aku telan . err , makanannyer tengok jek sedapp tapi tak ley masuk mek . tak kena same tekak . hoho ! nak makan samabl goreng dye , TERlebih Belacan . TAK BERANI aku nak makan . karang BersinBersin plus gatal-2 hidung/mata aku nee . fuhh . Resdung kan . kena jage siket . huhu . agak lahh , dah lah jauh perjalanan . makan tak memuaskan betol tapi bersyukur lahh , air oren , bubur kacang dye sedaap lahh . alhamdulillah ~

erm.. lepas balek dari majlis tuhh singgah rumah Kawan Ayah aku dekat Bukit Tunggal . Kawan jek , tapi dah macam sedara dahh . sebabnyer , setiap pergi Melaka pasti singgah situ . hoho . dekat sane solat zuhur n makan Pulut dengan Kuah Durian + Lempuk [isi durian mcm jem durian] sedapp ! :) ahaa . bolee lha alas perut kan . hee . pas tuhh dye suruh anak dye pegi beli KFC . cehhwahh ~ Makan Kfc pulakk . layann~ .
dekadd rumah dye ade Rabbit . comel lha sangat . geram tengok ! jinak pun jinak , sebab arnab tuhh kecik lagi . erm . pukol 3.30 un balek ke Kluang .

before Balek tuhh singgah MyDin kejapp . tuhh lah , jalan jauh-2 tak singgah mane-2 pun . singgah lah kejap kan , beli barang-2 siket . selipar ticket yang satu RM10.00 , tinggal 2 RM10.00 . murah kan ! ahaa~ beli lha . ape lagi . ade sport shoes tuhh CANTEK ! nak pegi tengok mase tuhh , ttbe ade budak laki at tepi-2 tuhh tak jadi aku tengok . bengang derr . harge kasut tuhh selalu RM40 lebih g2 , tinggal RM29 jek . haishh~ SEBOK lha kau budakk . hoho . xdek rezeki nak dapat . takpe-2 laen kali jek lha ekkh .

terus kan perjalanan balek ! ngeng.ngeng ngeng~ haha ! gaye macam naek moto jek kan . xdek lha . saje jek , teringat TradeMark Kawan aku nee . kan Lyha ?? haha . erm.. singgah Pagoh untuk solat magrib jamak sekali dengan isya . ingat nak makan sekali , tapi ramai sangat orang . penuh sangat-2 . pas tuhh , terus jek balek . b4 tuhh perut maseng-2 memang lapo lha kan , ingat nak makan dekat Yong Peng , leyy pulak makanan dekat kedai tuhh dah habes , errk ! APTB lahh makchekk . dah ordered baru cakap . wat malu jek . last-2 nek kereta balek , terus ke Ayer Hitam . dua kedai ayah aku tengok , haha . tak selera pulakk . last-2 terus ke Parit Raja . jauh kan kan , baek terus pergi umah makchekk aku jek at area-2 c2 . maklum lha , Mak aku orang cane . sedare ramai . jalan-2 pnyer jalan banyak lahh cari kedai . grr ! ade dua kedai nieh , bukak tapi ramai giler Laki . Tengok Bola . haihh ! sabo jek lah . last-2 berhenti dekat manee tah baru jumpe . TomYam's Seafood . akhirnyer !! sedapp sangat makanan at situ . makan ape jek ekh , nasi goreng kampung , sayur kailan , telur dadar , tomyam , sup daging . Sate n Otak-2 . hoho . layan~

area pukol 10.00 baru gerak balek Kluang . sampai rumah pukol 10.40 lha.. mandi semua n terus Tidur !! haha~ ngantok dherr . seharian Jalan . erm .. sorry lha . gmbor tak sempat nak snap lah , sebab xdek tempat yang sesuai nak di amek gmbo . haha .


okeh lha .
Assalamualaikum :D











Syukran Jazilan. Thanks for Reading

No comments:

Post a Comment