All praise to Him . I'm happy today . Pray for my FUTURE please :"

26 December 2011

majlis KAWEN dan menyambut MENANTU ^^

assalamualaikum .
hyepp ^^




Nie makanan pengantin jiran akuhh. :)
[BUAH AKU yang POTONG ^^ ]

Budak-2 rajen nehh ^^


pehh ! sepupu aku neihh~
nset dye ajekk . text sape tuhh efa.
haha !

Aliah [kazen] n Aina [adek]

Menantu yang disambut

Pengantin :D

Mak cik -2 akuhh..
Efa tuhh sebok jek nyelit. haha !!

Konon tepi pantai lah~ haha !
btw Cantek kan dye ^^
EFA NANI AZMAN  (:

COMEL kan budak belah kanan tuhh.
adek orang ~
pinjam jap ^^


apee kah tajuk e2 . haha . Sebenarnyer kan . HARI nieh 25.DISEMBER 2011 Kerja Kawen Rumah Makchekk akuhh dekat Parit Lapis Sempadan, Batu Pahat . Kerja kawen nehh jus buat kecilKecilan jek, panggel sedara mara dan jiran tetangga terdekat jekk . dan Sempena menyambut menantu . maksdunyer , ade dua pengantin sekali lahh . (:


aku gerak pergi sanee dari Kluang Hari Sabtu petang , kenape Petang ekkh ? selalunyer sedara mare kan kena datang awal-2 siket. ahaa.. mesti jadi persoalan kan. hewhew :3 . urm.. sebenarnyer hari SABTU tuhh jiran DEPAN rumah pun buadd kerja kawen . Ayah dan Mak aku sebok rewang rumah sanee . Mak aku siapp buadd makanan MAIN TABLE PENGANTIN ,, aku adek beradik lahh tolong buadd . naseb ade lima dara dekatt rumah tuhh campur sepupu akuhh . yang susah pun jadi senang kan. biase arh name pun perempuan . hehe . :) .


ahaa ! sambung balek citer . um.. sebenarnyer kan, Busy sangat Parents akuhh tyme tuhh . so, Terpakse lahh turun BP lewat petang . aku sempat Tido lagi lepas Asar sampai pukol 5.00 petang kodd. SETENGAH JAM jek tidur . tidur sebab dah tak tahan sangat kepala nieh HEAD ACHE . >.<" . kesan tidur lambat pagi tuhh lha. pukol 3pagi tak tidor lagi . sebab mate tak mengantuk lha. aduhh. sejak akhir-2 nie asyek tak bolee tidur jek.. apee kahh = ='' .


herm... lepas bangun tuhh, terus siap-2 pegi rumah makchekk akuhh tu . solat magrib dekat Petronas Ayer Hitam . (: . fuhh~ sesak benoo. adusshh . masalah-2 ... tapi lega lahh tunaikan Kewajipan dulu. Perjalanan pun Selamat . alhamdulillah selamat sampai .sampai sane makan malam dulu, Siakap 3 rase dan udang jadi sajian. fuhh ! lazat mekk . hehkhek ^^ . then.. buadd kerja lahh . ape lagii . namepun perempuan . hahh ! tolong potong sayur-2 untuk buadd sup .


area tengah malam baru gerak pergi rumah Makcikk akuhh yang dekat Sri Menanti , tak jauh lahh dari situ . api serius lahh .Kampung tuhh best sangat . suasana dye . fuhh ! best-2 . duduk lame-2 at situ pun tak bosan . jus satu jek lahh  MAXIS tak ade line at situ . Celcom jek laju . haha . okeh-2 . sampai rumah situ , aku tolong potong sayur lagi nak buadd KUAH LODEH . dan ANGKAT LONTONG DAUN . area kol satu baru tido . lambat lagi tido kan. Hahh ! ary nehh nak idur kol bape pulak.. :)


pagi tuhh sampai rumah pengantin [makcik yg at pt.lapis sempadan] Tugas aku agihkan lontong dengan kuah lodeh dan sambal kacang . huhh . agak penadd arh . naseb dye wat majlis memang kecik jek. huhu . kol 5 petang baru clear semua .. tw nak balek tuhh mak cikk aku bagi free KEBAYA kaler kelabu . hoho . aku satu , kazen aku satu EFA NANI . jyeahh. baju same lahh efa .. wink wink  ! bila ntah nak pakai~ haha !! layan pulak aku kebaye-2 nieh . haisshh . :)





okeh-2 !! nak rest weyh .
seharian tuhh .
haha !

assalamualaikum . :D





Syukran Jazilan. Thanks for Reading

No comments:

Post a Comment