All praise to Him . I'm happy today . Pray for my FUTURE please :"

4 August 2012

dua minggu sebelum RAYA . :)

uiit-II assalamualaikum , 
ape khabaq semua ?? harapnyer sihat walafiat ea (=


oke story siket pasal minggu nie, ye ! minggu yang di tungguTunggu utk pulang ke rumah , kenape ea ? ahaa. banyak sebab . hehe , err ..minggu depan dah start exam PK2 . wish me Luck okayy , takod ? -,-' ntah la.. risau jugak. ABAH selalu pesan suruh belajar betol-II , aishh.. alimah ! wake up my dear~  tanggungjawab besar nieh  , turn aku pulak tahun depan , kakak aku semua dah lepas . ehm , BOLE-II , alimah kan kuat  :)
emm , semalam balik naik kereta Api , ye ! nk dijadikan cerita , tiga orang kawan aku kena tinggal train , aiikk, aku ngan Farah punyer lah cemas tunggu dyowg , nseb lahh ye kena tinggal . nak wat cm mne kan , kteorang terpakse naik dulu , bila dah dalam train , ade uncle nie kate, "tuhh kawan awak ea" kteorang kate lah , "mane uncle ? sempat tak dyowg naik ?" uncle tuhh kate tak , wuhuu~ naseb bulan puasa kan , so..semua orang mesti nak buadd kebaikan kan , semalam tiga orang nie naik Bas express jehh, free of charges tapi kena duduk sebelah driver. HAHA ! okayy kan drpd takde transport nak balik ... MAGIC CLUB dekat One Segamat punyer pasal, free kena tinggal , tuhh la khusyuk sangat ...

Minggu nie aku bawak Farah Izzani balik rumah , tapi dia kurang sehadd la.. demam sudahh , ehm . so , i will be her doctor for a few day la. aku tak kesah ponn , sebab cita-II kau pon memang nak jadi dokter , tak jadi masalah kan . sekarang pun bulan puasa , buadd amal jariah siket . hihi ^_^ ,

err ! sekarang macam-Macam yang berlaku di smkas , sedang sibuk memilih CALON-II EXCO TAHUN HADAPAN , wuhuu~ memang sangat rumit lahh kan prosesnya , nak pimpin sekolah , bukan calang-II orang   taw . erhm . macam-II aku dengar , ade orang kata aku bakal Exco Sukan , wuuu~ atlit la katekan , Hahar :D , aku tak kesah ponn sebenarnye , just aku rase Exco Sukan tuhh lebih layak utk kawan aku sorang nie, coz dye memang biro sukan dari f2, aku yang Biro Usrah tersasar ke sukan , tak ke pelik . ehm ..-,-'' benda nie pun tak confem lagi , so , wait n see jeh laa kan . haha ! tak bolee bla la Ust Sivik aku, masuk kelas tanye sape yang sesuai jadi exco disiplin, surau , usrah , kebersihan ,kebajikan n so on la~ sampai dekat Usrah budakBudak nie mentioned name aku , wuu ! ust leyh pulak cakap cam nie "eh , alimah tak boleh , saya nak latih dia jadi KP" what ? semua terkejot la.. aku mampu gelak jeh la.. haha ! mustahil aku ,, bukan saya untuk jadi ketua pelajar . ade lagi yang lebih layak ust . ust saje jeh tuhh nak wat org cuak , aishh ! >.<"  tak kesah lah , yang penting aku harap Organisasi Majlis Perwakilan Murid tahun depan okAyy-II jee.. :))

OKEH-II , mesty ramai dah ready kan baju raya . ahaa ! aku tak tahu lagi baju raya kaler ape, ehmm .. -.-" tahun nie jehh macam tak kesah nak raye ,, yang penting puasa penuh ! huhu , Allah pun suka orang yang bersederhana nieh kan , hihi :) insyaAllah tidak akan membazir ...

penadd pulak menaip niee ,
okayy ! jumpa masa akan datang ea (:
assalamualaikum .





p/s :  *Farina , aku SAYANG kau taw ! (': Jage diri baikBaik ...
       
        *UTK "kau" :: Minggu nie balik pulak , tak sangke aku, em .. Gud Luck ea Exam
                                 Kali nie . 'KAU' kan pandai ,,,doakan aku eah^_^ , 

Syukran Jazilan. Thanks for Reading

No comments:

Post a Comment