All praise to Him . I'm happy today . Pray for my FUTURE please :"

25 February 2014

how a great day today :')

haihh 
assalamualaikum :')

Sabtu -  22.02.2014 : alhamdulillah . praised to Allah . cehhh .speaking pulakk lahh kan alimah nihh . hurm takk adelahh . saje sajee rojak bahasa kan . hurmm . bila aku dah tak sekolah nihh haiyaa rindu lahh semua benda yang aku buadd dulu tuhh . :'( nihh lahh manusia kan . masa dekat sekolah dulu beriyee sungguh cakap tak sabar lahh nak habes sekolah lah . nak ini nak itu bla bla bla and so on . bila dah sampai masa nya nak sekolah pulak . haha nampak tak seorang hamba yang tak reti bersyukur nihh . pfft . okehh lahh kembali semula kepada tajuk asal lahh ehh . hurmm . kenapa dengan hari Sabtu nihh ? :') sebenarnya sabtu banyak sangat program yang aku boleh pilih nak pergi kemana . cehh . gaya macam YB lahh kan alimah nihh . cett poyo jehh lebihh . hermm . takde lahh adalah empat program pada sabtu tuhh . tapi aku dapat tunaikan 2 program jehh . sebab MASA yang tidak kecukupan . huhuu :') okehh lahh sepatutnya hari sabtu tuhh aku join talk dekat segamat tuh pasal apply UPU tapi dekat Kluang pungg ada benda tuhh semua . so memang aku tak pergi lahh kann . ntahh lahh kadang kadang aku cuba fikir apa yang Kampus Bersekutu tuhh hendakkan sebenarnya ? dengan akak Akak dari UITM and UTM tuhh semua hemm mungkin nak promote U mereka lahh kann . mungkin . tapi ntahlahh aku tak pergi  jadi memang aku tak tahu lahh kan . okay drop the topic . hehe sebab tak kena tajukk :pp

hurmm okeh Program yang seterusnya ialah Aku Hang Out dengan Yasmin dan budakBudak MRSM nyaa and kak Achaa too ! aku teman yasmin jumpa kawanKawan dia . dan sekaligus mereka menjadi kawan aku jugaklah kan . sebab tak salah kalau kita berkawan melainkan kita tahu jaga batas Batas tuhh . iyahhh . alhamdulillah dapat jugak jumpa si Yasmin nihh selepas lebih kurang sebulan dah tak berjumpa kann . sebab yasmin dah belajar jauh dah dekat MIMET,Perak . course yang dia bawak pun agak heavy lahh kan sebab dia perempuan bawak Marine Engeenering. kena tinggal family mungkin kalau dia offshore semua, kesian lahh kann . tapi dah kalau itu pilihan min takde masalah lah awak . Allah ada kan :) inshaAllah segala urusan awak dipermudahkan . amiin . hurmm masa jumpa tuhh akulah orang paling last datang kann . haha sebab min kata lepas zohor . aku pukul 2 lebih baru keluar dari rumahh . hermm kesian mereka tunggu lama . takpelahh sebab tunggu wayang pun area pukul 2.30 petang tuhh . haaaa cerita POMPEI kami tengokk . yang mengisahkan tentang sejarah Rom dengan orang Pompei nihh . pehh sejarah kannn . haha aku mula mula takdelahh minat cerita inggeris nihh , tapi bila dahh tengok hayati minat lahh jugak sebab dia macam kisah sejarahSejarah nihh so takde hal lahh kann :) iLoveSejarah . haha ! *mengingatkan aku dekat ustad md.nor*  ntah apa khabar lah ustad sekarang kann ? lama tak bersuaa . hurmm . lepas 2jam aku menghayati cerita tuhh kami pun bergerak pergi chicken Rice Shop ! kokkkokokkokokk :pp haha kelakar lahh kann sebab dah turun pusing pusing dalam mall tuh dua tiga kali nak cari tempat makan . tah hapeHapee lahh diorang nihh . aku follow jehhh lahh kann. at last tempat pilihan CRS tuhh lahh sebab mereka tak lunch lagi . aku dah lunch dekat rumah , so takde lah lapar mana pung . huhuu . sampai jehh dekat situhh amek order semua makan lahh kan sambil borak macamMacam . jyeaahh . semasa tengah makan nihh mata kami memang melilau lahh kan dekat situh tengok budak budak hostel outing . sebab mereka pakai baju batik kenal sangat dahh . teringat sekolah lahh dherr . untuk hostel dekat  Kluang. outing jehh hujung minggu dekat Mall . kalau segamat tuh one segamat jehhh . huhuuu ahaa lebih kurang jehh padahal . kalau takat outing hujung minggu pakai baju batik pergi mall nak cari benda jehh kann , setakat cuci mata jehh bolehh lahh . student kann . kena paham :)) okehh lahh masa masa tengah makan tuhh borak pasal sekolah , result yang bakal nak keluar takk lamaa lagi , haaa macam macam . semua keluar topik . memang lahh aku tak paham kan cerita min,harith dengan anep sebab budak mrsm punya cerita. mereka jehh paham . tapi si syuk nih budak SMAKJ budak sekolah agama punya cerita boleh lah masukk . sebab apa yang mereka lalui dekat sekolah benda yang sama aku lalui . link sambung lahh . takdelah aku pung macam tak reti nak borak punn sebab memang first time Jumpa budakBudak nihh. ahaa memandangkan si yasmin jehh dah belajaa jauh tinggal kiteorang jehh lahh tak study study and tunggu result kan . tapi si Syuk nihh baru nak masuk MSU isnin nihh dia daftar . amek biomedic . haihhhhh memang course yang memang aku minatt lahh kann medic . tapi sampai sekarang pungg aku takkyakin aku bolehh bawak ke takk . just follow the flow jehh bak kata faalihah . hurmm . risau lahh dherrr . haigoooo . dalam borak borak tuhh jugak ada lahh jugak aku tanya kenapa taknak sambung Maahad Johor ? syuk cakap sebab bila masuk MJ memang bidang agama jehh skop dia . ahaa aku tak tahu pulakk , sebab budak sekolah aku takde yang sambung sana. herm .tapi takpe lahh rezeki masingMasing kann . nampak jehh otai si syuk nihh tapi dah hafal 10 juzuk nak dekat masuk 11. dia pungg risauu bila kala masuk dekat U nanti kalau terpengaruh. ingat aku dengan budak budak nihh jehh risau . hermm . ntahh lahh bukan nak cakap apaa , mungkin budak sekolah agama akan rasa kott benda nihh kalau betol betol dorang ikhlas masa dekat sekolah tuhh . sebab nanti bila dekat U nanti dah takde dahh macam kita dekat Sekolah Agama nihh conton usrah , tazkirah , qasidah semua .  melainkan U yang memang ada benda tuhh macam USIM dengan UIA . tuhhlahh orang orang tua pesann kita bila dekat u nanti kena pandai pilih kawan . sesuaikan keadaan dengan environment yang penting . dengan Allah jangan jauh itu paling Utama . sebab bila kita dah rasa jauhh dengan Allah memang sampai suatu masa kita down pun kita dahh tak jumpa jalan siapa yang menurunkan dugaan itu . Allah . risau pulakk aku dekat kawaKawan aku nihh . ada jehh yang dah study awal "PRA-DIP" ehh orang kata , apalahh baru bandar Batu Pahat tuhh kawan korang dah macam tuhh , belum lagi kalau bandar Kuala Lumpur yang memang bandaRaya yang macam tuhh . haihhh jangan Jangan lahh korang culture shock . sedihh tengokk korang yang macam tuhh . macam bukan hasil produk smkas tau . kesian parents korang lahh tohhhh . hermm semoga terbuka hati korang lah ye nak kembali kejalan yang benar amiinnn. Memang tak layakk kita nak cakap tentang mereka punn . sebab nasib kita masih lagi baik mungkin . langit tak selalu cerah kan . bilaBila masa jehh Allah akan Uji kita nihh :') Allahu . takpa ujian memantangkan kita .senyumm jehh :) ikhlaskan hati . nikmat tauu . tak semua orang dapat benda tuhh . okehh sambung cerita aku hang out nihh lepas makan kami solat asar semua . alhamdulillah masih jaga lagi kawanKawan aku nihh semua :') aku pernah terbaca dekat mana ntah kalau kita berkawan biarlah berkawan yang sama sama bawa kita dekat kepada Allah . hurmm . sejenak berfikir , keluar hang semua nihh bolehh keh sebenarnya ? ahaaa . *blink blink* aku amek positif nyaa jehh . sebab aku keluar bukan aku nak hoorey hoorey keh apa semuaa , yang baik kita amek yang buruk kita jadikan tauladan . betol ? ahaaa :') since bila aku borak dengan atiqah pasa benda nihh , benda nihh jadi musyil lahh kan . topik . iyehhhh . nafsu lawamah . hermm dah tahu benda tuhh salah kita buat jugakkk . dugaan dugaan . ahaihhhh tuhh lahh hatii manusia nihh kita kena kuat lahh dheee , kalau tak kuat , tak jaga semua semua tuhh tuhh yang ada anak luar nikah sepah sepah dekat kawasan tersembunyi semua tuhh . percaya ? belum kita jumpa kann , cuba kalau kita dah nampak depan mata baru kita tahu langit tinggi ke rendah. hermm . okehlahh areapukul 6 lebih baru aku balik rumah semua . sedihh lahh kott masa last nak salam yasmin semua tuhh . tak tahu kenapaa . sayang sangat dekat yasmin nihh . herm jaga diri BaikBaik ekhh yasmin :')




ahaa program seterusnyaa ialah MALAM CINTA RASUL-KLUANG BERSELAWAT . 
inilah program yang aku nanti nantikan. serius dahh lama sangat nak join benda nihh . 
dekat kluang jarang ada. alhamdulillah . aku datang pung lepas maghrib dengan mak naik motor jeh.
so untuk dapatkan parking memang takde masalah . tapi serius memang best (:
sempat jugak aku ekod jemaah Isya dekat dataran tasik tuhh . 
berselawat dan berqasidah .
deeply mengingatkan aku dekat sekolah aku lahh kan SMKAS. :')
bila kala nyaa lahh kan aku dapat dengar lagi benda tuhh semua .  
herm memandangkan Aisyah pun pergi sempat lah kami bergambar bersama buat kenangan (:



suka aku tengok budak budak tahfiz bawah tuhh . suci jehh adikk adik tuhh :)
abah sempat bersnap sebelah YB JAIS tuhh hahh .nampak? haha ala cik jais dengan abah dan memang macam sedara ponn . so tak pelik lahh kann . ahaa budak segamat ada jugak tanya program nieh under apa ? yehh program niehh under pemuda UMNO Kluang . sebab tuhh YB Jais ada sebab dia adun mahkota sini . alhamdulillah . ramai jugak umat Kluang nihh join program nihh :) semoga Malam Cinta Rasul bulan enam nanti lagi barakah dan makin ramai yang memeriahkan :))


semakin hari semakin rajin pulak aku mengupdated belog lahh nihh kan . iyelahh sekarang secara terhormat nya aku dah Tanam Anggur nihh kann . bila kala nyaa nak tunggu aku tuai jehh kann . pehh memang berjanggut lahh kan . sekarang dekat Kluang musim Panas lahh . tunggu musim sejuk haha macam dalam mimpi jehh lahh gayanyaa kan . hurmm aku takk tahuu lahh kenapaa hati aku nihh . risau jehhh . ada jehh aku fikir . hadoii . kebingungan lahh seyhh . hurm Alimah , Allah ada kann ? hermm yee aku tahu . aku bila sudah duduk sorang nihh kat rumah memang aku tak reti nak buad benda lahh kann . aku nak pergi praktikal sendiri punn belum ada keberanian lahh dhee nak kesana . haihhh sedihh lahh sehh macam nihh . hurmmm :'( ntahh bila nak habis ntah lesen aku tuhh . malas nak fikir . huishhhh . geram pun adaaa . masalah masalah . hurmm . dahh lahh tak payah fikir kann jadi beban jehh nanti . follow the flow jehhh . hurmm moga moga hari aku lebih baik dari sebelum sebelum nihh . aminnn . ahaa pagi tadi aku mimpi budak nihh lahh . dalam mimpi tuhhh dia tengah solat . then aku terus terjaga untuk solat subuh . ahaaa :') macam mana lahh boleh muncul dalam mimpi punn aku tak tahu . lama tak bersua lahh kott . may Allah ease your dakwah there :') okehhlahh sampai sini jehh post kali nihh . memandangkan SPM tak bakal keluar tak lama lagi , doakan aku ye dan rakan rakan lain . :) semoga ditabahkan hati dalam apa jua pun yang bakal keluar nanti . till here then .

assalamualaikum .





Syukran Jazilan. Thanks for Reading

No comments:

Post a Comment